Economic Local

Noi cursuri de formare profesionala, organizate de Directia Agricola Iasi

Publicat: 22 ian. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi cursuri de formare profesionala organizate de Directia Agricola Iasi
1

Directia pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Iasi organizeaza cursuri de legumicultor pentru o perioada de 3 luni. Reprezentantii DAJ Iasi au demarat deja cursurile de formare profesionala pentru fermierii din judet.

Cursurile vor fi tinute de specialistii pentru legumicultori, cultura plantelor si crescatorii de animale. In prezent, inscrierile au inceput pentru fermierii care vor sa obtina o diploma de legumicultor. Certificatele eliberate în urma derularii acestor cursuri îi ajuta pe fermierii ieseni sa acumuleze puncte atunci când depun proiecte pentru accesarea fondurilor europene, dar si pentru a obtine ajutoarele importante de la stat in cadrul programelor derulate de DAJ Iasi.

"Institutia noastra organizeaza cursuri de formare profesionala. Am demarat aceste cursuri de formare profesionala pentru legumicultura, lucratori în cultura plantelor si crescatori de animale. Cursurile se tin aici, in cadrul institutiei. Astepam fermieri din tot judetul care sa se formeze in diverse domenii de specialitate. Aceste certificate pe care le primesc le sunt utile când acceseaza fonduri europene, dar si pentru programele de minimis pe care le derulam si anul acesta", sutin reprezentantii DAJ Iasi.

Pentru a participa la astfel de cursuri de formare profesionala, fermierii trebuie sa achite o taxa de patru sute de lei. Pana in prezent, 144 de fermieri au urmat cursurile organizate de institutie si au obtinut atestatele necesare dezvoltarii afacerilor in agricultura.

Citeste si : Ministrul Agriculturii vine la Iasi, la deschiderea programului "Alege oaia"

 

Adauga un comentariu