Local

Companie aeriană, învinsă în instanță de o familie! Reclamanții au cerut daune după anularea unei curse! Wizz Air, obligată de judecătorii ieșeni să achite despăgubiri! (Exclusiv)

Publicat: 21 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Companie aeriană învinsă în instanță de o familie Reclamanții au cerut daune după anularea unei curse Wizz Air obligată de judecătorii ieșeni să achite despăgubiri Exclusiv
Un avion al companiei aeriene Wizz Air

Judecătorii ieșeni au obligat o companie aeriană la plata unor despăgubiri către o familie. Astfel, Wizz Air a fost pusă să achite 1.500 de euro, după anularea unei curse. Membrii familiei încercau să ajungă din Roma Ciampino către Iași

O companie aeriană a fost învinsă în instanță de o familie din Iași! Reclamanții au cerut despăgubiri după anularea unei curse! Wizz Air a fost obligată de judecătorii ieșeni să achite daune.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Violeta Iftimoaie, Mihaela Oana Sacrieru, Costel Mititelu și cei 3 copii ai săi.

„Instanța admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanți în contradictoriu cu pârâta Wizz Air Hungary KFT Budapest – Sucursala Otopeni. Dispune obligarea pârâtei la plata echivalentului în lei a sumei de 250 de euro pentru fiecare reclamant (în total 1.500 de euro), cu titlu de compensație ca urmare a anulării zborului W6 3676 din 30 iunie 2019. Executorie”, au menționat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Compania Wizz Air, dată în judecată după anularea unei curse din Italia

Procesul intentat companiei aeriene Wizz Air a început pe 13 martie 2020. Membrii familiei din Iași au cerut obligarea Wizz Air la plata unor despăgubiri, cu titlu de compensație, ca urmare a anulării zborului W6 3676 din 30 iunie 2019, pe ruta Roma Ciampino – Iași.

„Am cumpărat bilete de transport pe ruta Roma Ciampino – Iași, pentru zborul W6 3676 din 30 iunie 2019, dar cursa a fost anulată din cauza unor probleme tehnice. Noi am fost reprogramați pentru o dată ulterioară, respectiv pentru 4 iulie 2019”, au afirmat reclamanții în fața judecătorilor ieșeni.

La ce concluzie au ajuns judecătorii ieșeni în cadrul acestui proces

La rândul lor, reprezentanții companiei aeriene Wizz Air nu au depus vreun răspuns scris față de cererea reclamanților. Judecătorii au arătat cum au ajuns la concluzia că Wizz Air trebuie să achite despăgubiri.

„Potrivit Regulamentului de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, pasagerii primesc o compensație în valoare de 250 de euro pentru toate zborurile de 1.500 de kilometri sau mai puțin. În prezenta cauză, în raport cu situația de fapt expusă, instanța reține că sunt întrunite toate elementele răspunderii civile contractuale pentru fapta comisă de către pârâtă. Neexecutarea obligației contractuale constă în anularea nejustificată a zborului (pârâta nu a dovedit contrariul și nici nu a contestat susținerile formulate de reclamanți). Pentru ca răspunderea civilă a celui care a cauzat prejudiciul să fie angajată este necesar ca această faptă să fie imputabilă autorului ei, fiind săvârșită, deci, cu vinovăție. Instanța constată că reclamanții, în calitate de pasageri, au dreptul la despăgubiri din partea operatorului”, au afirmat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

De altfel, de-a lungul timpului, mai multe companii au fost obligate de judecătorii ieșeni la plata unor despăgubiri către pasageri, din cauza întârzierii sau anulării unor zboruri.

Adauga un comentariu