Local

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Iași infirmă acuzațiile aduse de o pacientă cu privire la condițiile de igienă din unitatea medicală – FOTO

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Iași infirmă acuzațiile aduse de o pacientă cu privire la condițiile de igienă din unitatea medicală - FOTO
Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Iași infirmă acuzațiile aduce de o pacientă cu privire la condițiile de igienă din unitatea medicală

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași a dezmințit acuzațiile aduse de o fostă pacientă internată cu bebelușul în unitatea medicală. Femeia acuza condiții necorespunzătoare într-o unitate medicală de boli infecțioase.

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase din Iași infirmă acuzațiile aduse de o fostă pacientă

Ca urmare a aspectelor apărute în presa locală, redând din postările de pe Facebook a unei foste paciente, conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase împreună cu şeful de secţie a analizat situaţia şi au transmis poziția oficială.

Conducerea unității spitalicești afirmă că identitatea persoanei nu este cea reală şi a rămas uimită de gestul femeii deoarece atât cadrele medicale cât şi psihologii întreabă permanent bolnavii ce nemulţumiri au, astfel încât să poată îmbunătăţi ceea ce ţine de competentele medicilor în ceea ce priveşte spitalizarea pacienţilor.

De asemenea, parcursul internării pacienta nu a depus nici o plângere oficială sau nu a semnalat aceste aspecte neplăcute cadrelor medicale. Pacienta şi copilul au fost trataţi conform protocolului stabilit de comisia de Boli Infecţioase şi aprobat de Ministerului Sănătăţii.

Unitatea medicală mai susține că în acea perioadă în zona respectivă nu puteau fi internaţi 30 de pacienţi deoarece numărul maxim ar fi putut fi 20, dar din datele deținute de instituție figurează un număr total de 16 pacienţi. Aceşti pacienţi foloseau 2 băi, duşul la care face referire a fost montat odată cu regândirea circuitelor în pandemie.

Pacienta nu a sesizat niciun fel de neplăcere

Din datele pe care le conducerea le are de la medici, şef secţie şi asistente medicale, pacienta nu a sesizat niciun fel de neplăcere care vizează curăţenia sau calitatea alimentelor (alimentaţia este asigurată în limita cuantumului de preţ fixat la nivelul Ministerului Sănătăţii).

Cadrele medicale care au îngrijit pacienta respectivă şi copilul acesteia s-au arătat surprinse şi nelămurite de cele relatate pe adresa de Facebook întrucât în ultimele 3 luni deşi au lucrat în condiţii grele, într-un ritm deosebit de intens, au încercat să facă faţă provocării acestui episod pandemic şi mai mult, au primit mulţumiri din partea pacienţilor.

Colectivul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi a fost în prima linie de la începutul pandemiei, încercând să facă faţă solicitărilor din zona de N-E a României.

Pacienta și bebelușul său, ambii infectați cu noul coronavirus, au fost internați în Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași. Au fost tratați conform protocolului și în timpul spitalizării femeia nu a sesizat nicio nemulțumire. Cu toate acestea, femeia a publicat pe pagina de socializare Facebook un mesaj în care afirma condiții insalubre în unitatea medicală.

Medicii ieșeni, speriați că ar putea fi dați în judecată de pacienții cu COVID-19 care se externează la cerere

Medicii ieșeni, speriați că ar putea fi dați în judecată de pacienții cu COVID-19 care se externează la cerere. Un pacient infectat cu COVID-19 poate circula liber dacă acesta semnează să se externeze la cerere. Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că medicul este tras la răspundere dacă pacientului i se agravează boala după externare.

Medicii ieșeni consideră că pacienții externați pot deveni focare de infecție. După externare, aceștia nu mai sunt monitorizați de autorități. Medicilor le este frică că ar putea fi dați în judecată dacă starea pacienților se agravează ori aceștia devin focare de infecție. Cadrele medicale ieșene așteaptă promulgarea unei legi clare privind criteriile de externare ale pacienților cu COVID-19.

„Așteptăm o lege bine organizată de către politicieni care să încerce să acopere atât drepturile pacientului, cât și ale cadrelor medicale, fără implicare juridică, fără să afecteze calitatea actului medical”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu