Actualitate

Creşterea pensiilor! Semnal de alarmă din partea unui fost ministru: Actualul executiv trebuie să vină cu soluţii

Publicat: 20 ian. 2020

Creşterea pensiilor! După anunţul premierului despre faptul că pensiile şi alocaţiile s-ar putea să nu crească, un fost ministru din PNL face o declaraţie de ultimă oră. Gheorghe Ialomitianu atenţionează Guvernul despre stoparea creşterii pensiilor şi alocaţiilor. În viziunea fostului ministru, Guvernul trebuie să vină cu soluţii pentru acest lucru:

„Mă aștept să spună care sunt măsurile liberale care vor duce la stabilitatea sistemului de pensii. Dacă vii să spui la începutul anului că nu ai buget la pensii, înseamă că suntem pe o situație gravă, care se ascunde. Nu știu dacă acest lucru este adevărat, că România este pe creștere economică și se poate împrumuta, poate face investiții”, a declarat Ialomițianu la România TV.

Vă aducem aminte faptul că Ludovic Orban a declarat că alocaţiile şi pensiile nu vor creşte în acord cu prevederile legale care impun majorarea pensiilor cu 40% şi dublarea alocaţiilor.

”Nu e 100% ( că vor crește pensiile de la 1 septembrie n.r.) Banii sunt prevăzuți în buget. Depinde de cum evoluează economia. De cum evoluează încăsările bugetare. În momentul în care iei o decizie să crești o pensie, un salariu, astea sunt chetluieli obligatorii. După majorare trebuie să ai extrem de multă precauție în luare acestor decizii” declarase Ludovic Orban

Imediat după Orban, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anuntat pe Facebook că nu există bani la buget pentru majorările la pensii și alocații, și acuză PSD de iresponsabilitate maximă. La fel, creșterea punctului de pensie de la 1 septembrie nu mai este certă.loading...

Adauga un comentariu