Actualitate

Cum protejezi locuința de poluare. Metode prin care poți respira un aer cât mai curat

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum protejezi locuința de poluare. Metode prin care poți respira un aer cât mai curat
Atunci când locuiești într-un oraș mare nu ai cum să eviți poluarea, însă o poţi reduce

Cum protejezi locuința de poluare. Atunci când vorbim despre poluare, cel mai probabil ne gândim doar la mediu înconjurător. Cu toate acestea, şi locuinţa noastră poate fi afectată de această problemă gravă. Așadar este foarte important să ştim cum să menţinem un aer curat în mediul în care locuim.

Poluarea reprezintă o problemă majoră la nivel mondial. Mai mult, cele mai recente studii arată că aceasta afectează 9 din 10 persoane. Astfel, cu toții ar trebui să încercăm să poluăm cât mai puţin atmosfera. Dar la fel de adevărat este că ar trebui să știm și cum să ne ferim de poluare, pe cât posibil.

Cum protejezi locuința de poluare

Atunci când locuiești într-un oraș mare nu ai cum să eviți poluarea, însă o poţi reduce. Și aceasta o poți face printr-un comportament cât mai ecologic. Totodată, trebuie să cauți cele mai bune soluții pentru a respira un aer cât mai curat măcar în locuință. Dintre sursele de poluare din locuință amintim sistemele de încălzire, fumatul sau vopseaua. Ba chiar și parfumurile ori produsele pentru curăţare pot împrăştia în aer anumite substanţe dăunătoare. Din fericire există soluții eficiente pentru toate aceste probleme.

În primul rând, ar trebui să avrem cât mai multe plante în locuință. Acestea absorb dioxidul de carbon din aer și eliberează, în schimb, oxigen. Apoi, ideal ar fi să folosim produse de curăţenie naturale. O alternativă la substanțele pline de chimicale o reprezintă oţetul, bicarbonatul de sodiu şi lămâia.

De asemenea, praful este o altă sursă de viciere a aerului din locuință. Însă nu te limita doar la zonele vizibile, cum ar fi covorul sau mobilierul. Filtrul de aer condiționat este unul din locurile în care se adună praf. Mai mult, umiditatea favorizează apariţia și înmulțirea bacteriilor. O altă soluție ar fi să eviți folosirea lumânărilor parfumate. Și aceasta deoarece conţin substanţe toxice care poluează aerul din casă!

Nu în ultimul rând, ar fi bine să nu mai fumezi în casă. Dacă nu poţi renunța la acest viciu, măcar aeriseşte bine locuința după ce fumezi! Totodată, ar trebui să foloseşti un purificator de aer. Aceste dispozitive au filtre capabile să absoarbă aproape 99% din particulele contaminante.

Cum afli dacă aerul din casa ta este poluat

Dacă locuiești în apropierea unei zone industriale sau în plină dezvoltare, casa ta sigur este expusă poluării. Oricât de bine ai proteja ferestrele, particulele şi substanţele chimice vor ajunge în interior. De asemenea, ar trebui să acorzi o mai mare atenţie reacţiilor alergice şi oricăror simptome noi. De foarte multe ori, sursa acestor alergii o reprezintă acarienii, polenul, praful şi alte substanțe iritante.

Mai mult, ar trebui să acorzi atenţie şi nivelului de umiditate din locuinţa. Aceasta afectează calitatea aerului şi poate cauza probleme de sănătate. Și filtrul de aer condiționat trebuie verificat, deoarece poate ascunde un număr mare de bacterii.

Nu în ultimul rând, putem apela la o analiză profesională a calităţii aerului. Aceasta este în măsură să detecteze compuşii organici volatili. Astfel, poţi afla dacă în aerul locuinței tale se afla urme de fum, amoniac ori alcool.

Indiferent cum protejezi locuinţa de poluare, un aer mai curat te ajută să previi diverse probleme de sănătate. Așadar, trebuie acordată o atenție deosebită îmbunătățirii calității aerului din casă.

Adauga un comentariu