Actualitate

Cum se curăță ochelarii ca să scapi de urmele de grăsime. Așa dispar și zgârieturile de pe lentile

Publicat: 02 aug. 2021
cum se curăță ochelarii
Păstrarea ochelarilor de vedere curaţi reprezintă o reală bătaie de cap atunci când aceştia sunt purtaţi în permanenţă

Foarte multe persoane se întreabă cum se curăță ochelarii pentru a putea îndepărta eficient urmele de grăsime care apar pe lentile. Mai mult, din neatenție, atunci când ștergem lentilele putem face mai mult rău dacă nu folosim materiale corespunzătoare. Totodată, există anumite trucuri și proceduri prin care putem estompa zgârieturile fine de pe lentile.

Oricât am fi de atenți cu ochelarii de vedere, trebuie știut că lentilele şi rama au de suferit la un moment dat. Din fericire însă există mai multe metode prin care îi putem întreține corespunzător, ba chiar am putea remedia și zgârieturile fine. Suntem cu toții de acord că păstrarea ochelarilor de vedere curaţi reprezintă o reală bătaie de cap, mai ales atunci când aceştia sunt purtaţi în permanenţă. De aceea, e bine ca atât copiii, cât şi adulţii să ştie să cureţe corect ochelarii, pentru a putea vedea clar cu ei. În cele ce urmează vă vom dezvălui câteva trucuri pentru a putea curăţa corect ochelarii de vedere. De asemenea, vă spunem și ce să nu faceți dacă vă doriti ca aceştia să aibă o durată de viaţa cât mai mare.

Cum se curăță ochelarii de urmele de grăsime

Atunci când cureţi ochelarii de vedere, trebuie să te asiguri că ai la îndemâna toate instrumetele necesare pentru acest lucru. Iată așadar care sunt pașii de urmat pentru curăţarea corectă a ochelarilor de vedere. Mai întâi, trebuie să stropeşti pe ambele fete ale lentilelor cu o soluţie specială pentru curăţat ochelari. Aceasta nu afectează tratamentele lentilelor şi nu le slăbeşte rezistența.

Apoi, cu o lavetă din microfibră, freacă uşor ambele fețe ale lentilelor pentru a înlătura petele dar și soluția de curăţare a ochelarilor. E bine să folosiți o lavetă din microfibră, deoarece aceasta este realizată dintr-un material moale şi fin, care nu zgârie.

Dacă nu aveți la îndemână o soluţie specială pentru curăţat ochelarii, puteți folosi apă călduţă şi săpun de mâini. Asigurați-vă că au dispărut urmele de grăsime sau petele de pe lentile și apoi clăteşte-i cu apă călduţă.

Trucuri pentru estomparea zgârieturilor

O altă problemă cu care ne confruntăm în cazul ochelarilor de vedere o reprezintă zgârieturile, acestea fiind probabil cele mai comune accidente ce pot apărea. Lentilele zgâriate sunt, în primul rând, inestetice. Dar unde mai pui că ele sunt şi periculoase, deoarece pot distorsiona vederea. Aşa că cel mai bine ar fi să evitați să purtați ochelari zgâriaţi! Iar atunci când nu ai bani să-i schimbi, există soluţii ieftine şi la îndemână pentru a repara zgârieturile.

E bine de știut că pasta de dinţi curăță foarte bine murdăria de pe lentile şi chiar acoperă cele mai fine zgârieturi. Aplică pe fiecare lentilă o cantitate mică de pastă de dinţi albă, nediluată și freacă, apoi, lentilele cu un tampon de vată. La final nu mai rămâne decât să clăteşti lentilele cu apă rece.

Nu în ultimul rând, și bicarbonatul de sodiu face minuni în cazul lentilelor zgâriate. Acesta este un produs ieftin dar totodată eficient când vine vorba de a remedia zgârieturile fine. Pentru aceasta trebuie să prepari o pastă omogenă dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi 50 ml de apă. Acest amestec se aplică pe lentile, iar apoi se freacă cu mișcări uşoare și circulare. Iar apoi, clăteşte lentilele cu apă rece. Așadar, toate aceste informații sunt de mare ajutor pentru cei care vor să afle cum se curăță ochelarii în mod eficient.

Comentarii
Adauga un comentariu