Actualitate

Cum se curata tigaia arsa cat mai usor. Un truc la care vei apela de fiecare data de acum incolo

Publicat: 20 ian. 2020

Cum se curăță tigaia arsă. Oricât am avera grijă de ele, tigăile ajung să arate deplorabil grăsimii și a resturilor de alimente arse.

Însă nu trebuie să disperați. Cu ajutorul anumitor trucuri, chiar și tigăile vechi ale bunicii pot deveni strălucitoare! Este greu de crezut că petele foarte vechi pot fi curățate atât de ușor, dar este posibil!

Cum se curăță tigaia arsă

În cele ce urmează vă prezentăm 4 soluții extrem de eficiente. Știm cu toții că tigăile pline de grăsime și de resturi alimentare arse sunt greu de curățat. Dacă nu le-ai spălat imediat după ce ai gătit, iată cum poți să le cureți eficient.

1. Cenușa este de mare ajutor

Cenușa este un excelent produs de curățare și degresare. Adună într-un borcan cenușă rezultată de la arderea lemnelor într-o sobă sau cenușă din jarul de la grătar. Cerne-o fin, pentru a o separa de bucățile de lemn, de cărbune sau de alte resturi. Presară cenușă pe buretele umed sau pe o perie de vase umedă și aplică, prin frecare, pe zonele grase. Cenușa fină poate fi folosită, fără a freca puternic, și pe tigăile căptușite cu teflon sau cu material ceramic.

2. Cum se curăță tigaia arsă cu coji de ouă

Dacă folosești tigăi din inox gros, din fontă, cojile de ouă măcinate fin sunt un excelent material abraziv și degresant. Spală tigaia murdară cu detergent de vase solid în care ai adăugat și ai amestecat bine cojile de ouă măcinate fin. Nu folosi cojile de ouă la tigăile căptușite cu teflon sau cu material ceramic.

3. Curăță tigăile cu nisip fin

Nisipul fin este și el un bun abraziv și degresant, în caz că nu ai altceva mai bun la îndemână. Freacă tigaia din inox sau fontă cu nisip, apoi spală cu detergent și clătește bine.

4. Bicarbonat de sodiu

Cum se curăță tigaia arsă. Aveti nevoie de 1/2 pahar de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de apă oxigenată și o linguriță de detergent de vase. Amestecați aceste ingrediente până vedeți că se formează o spumă. Această pastă obținută o aplicați pe suprafețele murdare și o lăsați să acționeze 10-15 minute. Apoi frecați tigăile cu o perie aspră. Clatiți vasele cu apă călduță!loading...

Adauga un comentariu