Actualitate

Cum se face aerisirea caloriferelor înainte de venirea sezonului rece. Doar așa vor încălzi bine locuința

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se face aerisirea caloriferelor înainte de venirea sezonului rece. Doar așa vor încălzi bine locuința
Înainte de venirea frigului, primul lucru ce trebuie făcut înainte de a da drumul la căldură este verificarea caloriferelor

Odată cu venirea sezonului rece trebuie pus la punct sistemul de încălzire, iar pentru aceasta trebuie să ştii cum se face aerisirea caloriferelor. Aşadar, înainte de a porni căldura în locuință, pe lângă verificarea centralei, o etapă importantă este verificarea şi curățarea caloriferelor.

Înainte de venirea iernii şi a frigului, primul lucru ce trebuie făcut înainte de a da drumul la căldură este verificarea caloriferelor. Aşadar, o operațiune foarte importantă este aerisirea caloriferelor pentru a elimina golurile de aer din ele. Altfel, caloriferele nu vor funcționa la parametrii optimi, iar tu nu vei avea căldura dorită în locuință. Totodată vei plăti mai mult la utilități în loc să faci economie.

Cum se face aerisirea caloriferelor

În continuare vă vom explica modul corect în care se face aerisirea caloriferelor dar și care sunt pașii de urmat. Astfel, în primul rând, asigură-te că centrală este oprită. După aceea trebuie să opreşti robineţii de la calorifere – atât cei pentru tur, cât şi pentru retur.

După aceea trebuie să începi aerisirea de la cel mai apropiat calorifer de centrala. Va trebui să foloseşti o cheie specială sau o şurubelniţă. Trebuie rotit spre stânga şurubul aerisitorului cu cheia sau şurubelniţa. La început va ieşi aer sau aer cu apa. Lasă să curgă vreo 10 secunde până se elimină apa, punând dedesubt un vas.

Totodată, poţi face ca aerul să iasă mai uşor din calorifer. Pentru asta deschide foarte puţin robinetul de retur. Apa va intra prin partea de jos în calorifer şi va împinge aerul să iasă afară.După aceasta, închide aerisitorul rotindu-l spre dreapta şi deschide robineţii de tur şi retur. Aceşti paşi trebuie repetați în cazul tuturor caloriferelor din locuinţă.

La final, verifică presiunea din centrală

Trebuie să ții cont că în timp ce scoţi apa din calorifere, va scădea presiunea în instalaţie. Poţi vedea la manometrul centralei dacă presiunea variază mult. Dacă presiunea centralei termice pe gaz scade sub 0,8 bar, vei deschide robinetul de umplere al centralei ca să încarci instalaţia. La centrala pe gaz, presiunea în instalaţie trebuie să fie de 1,4-1,5 bar în staţionare, iar când funcţionează să nu depăşească 2,5 bar.

Pentru a spori și mai mult eficienţa centralei termice, proprietarii sunt sfătuiți să asigure în permanență o izolare cât mai ridicată a geamurilor, ușilor și pereților. De asemenea trebuie să verifice ca schimbul de căldură să nu fie limitat de obiecte care acoperă radiatoarele. În plus, optimizarea sistemului presupune o temperatură constantă de 21 de grade Celsius, care poate fi menținută cu ajutorul cronotermostatelor de ambient.

Aşadar, dacă tot ai aflat cum se face aerisirea corectă a caloriferelor sigur te vei bucura de atmosfera caldă a locuinței odată cu venirea iernii.

Adauga un comentariu