Cancan ultimă oră

Dacă vă simțiți mereu obosiți, urmați aceste sfaturi și totul se va rezolva!

Publicat: 05 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dacă vă simțiți mereu obosiți urmați aceste sfaturi și totul se va rezolva

Cam toată lumea declară că în timpul unui an, a traversat perioade de oboseală din diverse motive.

În cazul acesta, este bine să știm care sunt consecințele: nervozitate, iritabilitate, insomnie, migrene, dureri musculare, tulburări de atenție, de memorie sau chiar dezechilibru digestiv.

În plus, se remarcă la efectuarea analizelor, după cum susțin specialiștii, scăderea limfocitelor din sânge, riscând să ne expunem infecțiilor de orice natură.

Din fericire, există tratamente naturale ce ne vor reda vitalitatea

Fructele și legumele

Asemenea unei mașini, organismul nostru are nevoie de un carburant de calitate, pentru a putea merge înainte. Și cine ne poate oferi prima sursa de energie? Alimentația.

Să privilegiem fructe precum: afine, coacăze, grapefruit, kiwi, portocală și să optăm pentru legume: varză, spanac, ridiche, ciuperci, dovlecei.

Fructele oleaginoase (nuci, migdale, fistic) sunt recomandate în stările de oboseală pasageră, ca și ciocolata neagră ori ceaiul.

Reguli pentru carne

Dacă nu putem renunța la carne, va trebui să adoptăm următoarele reguli. Să alegem carne slabă, albă, uitând o vreme de mâncărurile cu sos. Rezonabil ar fi să consumăm carne de 3-4 ori pe săptămână.

Cât despre pește, fără restricții! Cunoaștem că este foarte bogat în fier și acizi aminați.

Tehnici de gătit sănătoase

Ar trebui să evităm materiile grase și să ne gândim la tehnici de gătit sănătoase (grătar, fierbere la aburi, “en papillote” – adică împachetăm produsele în hârtie de copt/folie de aluminiu, după care le fierbem sau le așezăm pe grătar.

imitarea fumatului și a alcoolului

Să reținem că organismul simte mereu nevoia să se regenereze. Să-i acordăm momente de relaxare, depărtându-ne puțin de cotidian. Fiecare să o facă după preferințe.

Meditația

Nu este un simplu moft. Sudiile științifice au relevat că a medita câteva minute în fiecare zi înseamnă mai puțin stres, mai puțină tristețe și o concentrare mai bună. În timpul meditației se transmit fluxuri de energie în tot corpul.

Adauga un comentariu