National

Data finalizării proiectului de lege privind SIIJ. Ministrul Justiţiei a făcut anunţul

Publicat: 15 ian. 2020

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei a făcut un anunţ referitor la proiectul SIIJ. Miercuri, 15 ianuarie 2020, ministrul a declarat despre proiectul de lege privind Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie că va fi dezbătut public cât de curând. Predoiu consideră că va fi gata pe 1 februarie.

„Următorul pas ar fi să creionăm un proiect de lege pe care să-l trimitem în dezbatere publică și, după, CSM-ului. Ne vom descurca astfel încât în perioada următoare să dezbatem acest proiect. Am dezbătut cu diferiți specialiști din minister despre acest proiect”, a declarat Cătălin Predoiu, la sediul Ministerului Justiției.

Conform ministrului Justiției, pentru a analiza efectele demersurilor este necesară o atenţie sporită, mai ales în cazul dosarelor instrumentate de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a competențelor.

Termenul de 1 februarie, ar putea fi termenul finalizării proiectului.

Guvernul și ministrul Justiției Cătălin Predoiu au primit critici la sfârşitul anului 2019 din partea unor magistrați, pentru memorandumul depus de cel din urmă în ședința Executivului, care avea propunerea de a desființa această secție.loading...

Adauga un comentariu