Prima pagină » Actualitate » Decizia drastică luată de managerul unui spital din România. Interzice personalului nevaccinat să mai lucreze pe secția de Covid-19
Decizia drastică luată de managerul unui spital din România. Interzice personalului nevaccinat să mai lucreze pe secția de Covid-19

Decizia drastică luată de managerul unui spital din România. Interzice personalului nevaccinat să mai lucreze pe secția de Covid-19

23 sept. 2021, 13:20,
în Actualitate

Un manager al unui spital din Dej a luat decizia radicală de a interzice personalului medical ce refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus, să mai lucreze pe secția de Covid, în spitalul pe care îl conduce.

Această hotărârea a luat-o având în vedere numărul deosebit de crescut al infectărilor cu Covid-19 din ultima perioadă.

Un manager nu mai permite personalul nevaccinat să lucreze în spital

În contextul în care numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a explodat în ultimele zile, managerul Spitalului Municipal Dej, Dr. Mihai Pandrea a anunțat în mod verbal faptul că angajații spitalului de pe anumite secții primesc interdicție de a mai lucra pe acea secție dacă este nevaccinat.

Acesta susține că hotărârea urmează a fi dată și în scris chiar astăzi, 23 septembrie 2021.

”În două săptămâni a explodat numărul pacienţilor infectaţi. Astăzi, în acest moment, avem 23 de pacienţi pe secţia de COVID-19 şi şase în terapie intensivă.

De această dată dau decizie internă, urmează azi să o scriu, am anunţat pe toată lumea: nu voi mai accepta să se lucreze pe secţia COVID şi în punctele unde există contact cu COVID Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), Terapia Intensivă, Radiologie, etc. decât cu personal vaccinat.

Am transmis asistentelor, celor care nu sunt vaccinate, că, deşi vor fi afectate la buzunar, nu voi ezita să le detaşez.

Le iau de acolo, le detaşez în alte secții, şi duc altele care sunt vaccinate. Eu, ca şi manager, consider în acest moment că pe acele secţii şi compartimente care lucrează cu pacienţii COVID este obligatoriu ca personalul să fie vaccinat”, a declarat medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej.

În spitalul din Dej majoritatea personalului este vaccinat

Cu toate astea, tot managerul aceluiași spital declară că pe secția de Covid-19 nu este niciun angajat care să nu fi fost vaccinat, însă hotărârea îi vizează pe cei care urmează să lucreze pe acea secție și care nu sunt vaccinați.

În spitalul în cauză din Dej, 83% dintre personal este vaccinat.

În România începe administrarea dozei a treia de vaccin anti-Covid-19

Amintim faptul că în data de 22 septembrie s-a luat decizia la nivel oficial ca începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager, să primească și a treia doză.

Persoanele ce primesc recomandarea pentru a treia doză

Mai jos se regăsește lista cu persoanele cărora li se recomandă administrarea dozei cu numărul trei de vaccin:

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Menționăm că aceste măsuri sunt extrem de importante pentru a se menține buna funcționare a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ.

„Vor primi a treia doză persoanele cu afecțiuni: oncologice, cu tumori solide, cât și care au afecțiuni oncologice hematologice, care sunt fie în curs de tratament activ, fie tratați anterior și care se află în faza post-terapie oncologică, dar și cei care au factori de risc agravanți, care nu țin de afecțiunea oncologică, cum ar fi bolile pulmonare, cardiovasculare, diabet, ciroză hepatică și alte condiții de imunodepresie.

Alte categorii sunt pacienții post-transplant, pacienții cu afecțiuni cronice, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, hepatice, hematologice, renale, endocrinologice, reumatice, dermatologice, afecțiuni neurovasculare și neurovegetative, demențe, boli psihiatrice în stadiu avansat, bolile congenitale (Sindrom Down). Altă categorie: pacienți cu imunodeficiențe moderate sau severe, datorate imunodeficiențelor primare, cum sunt pacienți cu HIV în orice stadiu”, a menționat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024