Actualitate

Declarația președintelui belorus Aleksandr Lukașenko : „Ucraina trebuie să cedeze”

Publicat: 24 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Declarația președintelui belorus Aleksandr Lukașenko  Ucraina trebuie să cedeze
Potrivit omului politic, este o necesitate pregătirea unor proiecte de decizii specifice

Președintele belorus Aleksandr Lukașenko a ieșit astăzi cu o declarație despre situația actuală a Ucrainei. Potrivit omului politic, este o necesitate pregătirea unor proiecte de decizii specifice, menționând cu încredere că acestea vor fi destul de riguroase pentru Ucraina. Aleksandr Lukașenko a mai menționat că există posibilitatea unei negocieri chiar în centrul capitalei bieloruse, Minsk.

În această dimineață, Președintele rus Vladimir Putin a declarat  că a decis o operațiune militară specială împotriva Ucrainei. Au fost bombardate punctele militare strategice ale acesteia și s-a declarat stare de război pe întreg teritoriul țării.  Într-un discurs televizat adresat rușilor, liderul politic a menționat că din cauza circumstanțelor sunt nevoiți să acționeze decisiv și imediat.  În urma acestui discurs, și liderul Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko a ieșit cu o declarație în care vorbește despre o eventuală negociere între cele trei țări slave.

declarația președintelui belorus1
Potrivit omului politic, este o necesitate pregătirea unor proiecte de decizii specifice

Declarația președintelui belorus cu privire la situația Ucrainei

Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko a ieșit astăzi cu o declarație referitoare la situația actuală dintre Ucraina și Rusia. Omul politic a afirmat că Ucraina, ca parte învinsă, ar trebui să facă concesii față de cerințele impuse de Federația Rusă, pentru a stopa atacurile și un eventual dezastru militar, relatează Sputnik Belarus.
Se consideră că Ucraina a doborât cinci avioane rusești și un elicopter, la care Rusia a reacționat și  a negat vehement acest lucru.

„Rusia a prevăzut cerințele  pentru NATO, pentru America și pentru Ucraina în aceeași măsură. Sunt cinci sau șase întrebări. Există două sau trei întrebări pentru Ucraina. Prima este demilitarizarea Ucrainei, împiedicarea aderării Ucrainei la NATO și oprirea acțiunilor militare împotriva Donețkului și Luhanskului. Poate că vor mai fi și alte aspecte. ” declară Lukașenko

Potrivit omului politic, este o necesitate pregătirea unor proiecte de decizii specifice, menționând cu încredere că acestea vor fi destul de riguroase pentru Ucraina.

„Da, cerințele vor fi mai stricte în raport cu Ucraina. Cum altfel în ziua de azi, dacă eșuezi? Desigur, câștigătorul îți va dicta ceva. Dar să fim realiști: este evident că  vor dicta ceva, dar  asta va fi mult mai bine, decât să  fii învinsă în război”, a declarat președintele Belarusului la o întâlnire operațională cu armata.

Anterior, Lukașenko a afirmat că Ucraina a fost avertizată de posibilitatea unor atacuri militare, la care aceasta a preferat să nu reacționeze.

declarația președintelui belorus2
Aleksandr Lukașenko susține că Vladimir Putin nu vrea să ocupe Ucraina

O posibilă negociere la Minsk: „Le vedem și le cunoaștem planurile”

Aleksandr Lukașenko a mai menționat că există posibilitatea unei negocieri chiar în centrul capitalei bieloruse, Minsk. El a venit cu această sugestie pe care o consideră adecvată, în condițiile actuale, și a mai menționat că cele trei țări slave trebuie să-și decidă soarta și viitorul împreună. Lukașenko a pus accent pe faptul că că negocierile ar putea porni de la cuvintele liderului de la Kremlin, care susține că nu va ocupa Ucraina.

„El chiar nu are de gând să ocupe. De ce? cine are nevoie de această durere de cap? Nimeni nu își va impune forțele și guvernele acolo. Aceasta este baza pentru negocieri. Haideți să elaborăm o agendă și soluții pe această bază”, a declarat liderul belarus.

El a mai subliniat că nu există nicio amenințare la adresa Bielorusiei în momentul de față din nicio direcție, dar pune accent pe faptul că este informat cu privire la o eventuală problemă: „le vedem și le cunoaștem planurile”

Declarația președintelui bielorus a stârnit un val de controverse și emoții din toate părțile, acesta a mai explicat că rolul armatei bieloruse și  principala sa misiune în momentul de față este să-și protejeze locuitorii și să le ofere siguranță.

declarația președintelui belorus3
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că a decis o operațiune militară specială împotriva Ucrainei
declarația președintelui belorus4
Omul politic a afirmat că Ucraina, ca parte învinsă, ar trebui să facă concesii față de cerințele impuse de Federația Rusă
declarația președintelui belorus5
Au fost bombardate punctele militare strategice ale acesteia și s-a declarat stare de război pe întreg teritoriul țării
Adauga un comentariu