Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc! Investitorul a pierdut milioane de euro în 5 minute. Traficul spre zona Păcurari poate fi salvat

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc Investitorul a pierdut milioane de euro în 5 minute. Traficul spre zona Păcurari poate fi salvat
Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob și soțul acesteia au micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc. La dezbaterea de ieri, vecinii au câștigat o primă luptă: numărul apartamentelor a scăzut de la 260 la 78. Nici această variantă nu a fost agreată. Arhitectul-șef Alexandru Mustiață a cerut ca proiectul să fie modificat și reintrodus în dezbatere publică. Ar putea fi o premieră dacă vecinii reușesc să stopeze un proiect încă din fașă

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc. În cursul zilei de ieri, Primăria Iași a supus dezbaterii publice proiectul de locuințe colective propus pentru strada Viticultori. Conform Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), Kiaf SRL, controlată de Laris Iacob, intenționează să construiască un cartier de locuințe colective pe o suprafață de 21.100 metri pătrați. Regimul de înălțime propus este de D+P+2E și P+2E, însemnând un total de 21 de clădiri. Urmau să fie amenajate 260 de apartamente și 259 locuri de parcare. Un număr mare de vecini a fost prezent la Primărie pentru a-și formula obiecțiile. Cea mai mare problemă are legătură cu traficul rutier din zonă. Accesul spre șoseaua Păcurari dinspre Iancu Flondor sau Ion Nistor va deveni sufocat de numărul mare de autoturisme.

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc, dar vecinii nu sunt pe deplin mulțumiți

La presiunea proprietarilor din Cimitirul Evreiesc, Larisa Iacob a anunțat că va schimba proiectul, va construi 76 de locuințe colective. Nici această soluție nu a fost agreată de vecini.

„Exclus! Este imposibil să construiești atâtea locuințe”, a precizat proprietara unei locuințe din zonă.

Reprezentanții primăriei au anunțat că vor supune dezbaterii noua soluție. La dezbatere a fost prezent și Andrei Iacob, soțul dezvoltatorului imobiliar, care a susținut proiectul.

„În primă etapă, nu am încercat să facem nimic ilegal. Încercăm să cumpărăm un teren cu un proiect aprobat în 2013, cu următoarele funcțiuni permise: locuințe unifamiliale și locuințe colective mici. Când am localizat terenul, am propus construirea unui cartier cu patru apartamente pe nivel”, a precizat Andrei Iacob.

Drumurile sunt foarte înguste și nici măcar o bicicletă nu poate fi depășită pe sensul de mers

Proprietarii din zona cimitirului au anunțat că au făcut un experiment. Pe Iancu Flondor, stradă betonă, s-a încercat depășirea unui biciclist, tentativă eșuată. Drumurile înguste nu ar fi putut face față unui flux nou de cel puțin 259 mașini. Nici reducerea numărului apartamente nu mulțumește vecinii din zonă.

„Cea mai mare problemă pentru acest proiect este drumul de acces din Păcurari. Este mai mult un drum cu sens unic. Sunt două curbe fără vizibilitate, iar drumurile ajung să aibă o lățime maximă de 3,5 metri”, a susținut Mugur Rotaru.

Râmâne de văzut la ce compromisuri va apela dezvoltatorul imobiliar.

Larisa Iacob a încercat să promită vecinilor că va lărgi drumurile pe propria cheltuială

Dezvoltatorul imobiliar încă nu a devenit proprietarul terenului din Cimitirul Evreiesc. Deocamdată, a semnat un antecontract cu proprietarii Ioan și Adriana Toma. În zonă, um metru pătrat de teren costă între 50 și 100 euro.

„Accesele pietonale și auto se vor asigura din drumul public existent de-a lungul limitei de proprietate dinspre vest, respectiv strada Iancu Flondor, propusă de la faza PUZ a fi modernizată la un prospect de 7,0m cu trotuare stânga/ dreapta de minimum 1,0m. Din drumul public se propune dezvoltarea unei rețele stradale și parcări, în incinta proprietății, care va asigura accesul utilizatorilor la fiecare unitate de locuit”, se arată în PUD.

Adauga un comentariu