Actualitate

Elevii trebuie să mai aştepte până cresc alocaţiile. Ludovic Orban anunță creșteri abia în 2022

Publicat: 22 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii trebuie să mai aştepte până cresc alocaţiile. Ludovic Orban anunță creșteri abia în 2022
Alocațiile copiilor nu vor fi crescute în 2021, anunță Ludovic Orban

Președintele PNL le dă o veste tristă sutelor de mii de elevi care aşteptau creșterea alocaţiilor, aşa cum ea există în lege. Acesta a menţionat faptul că vor fi creșteri abia în 2022.

Ludovic Orban a făcut declaraţiile în contextul în care la nivel național sunt mai multe dezbateri pe tema creșterii alocaţiilor dar şi introducerea educaţiei sexuale în şcoli.

Ludovic Orban a anunţat că alocaţiile elevilor vor crește abia în 2022

Într-o declaraţie de ultimă oră, președintele PNL, Ludovic Orban a anunţat faptul că elevii vor avea o creştere a alocaţiilor abia în 2022. În acest sens, elevii nu vor primi absolut niciun ban în plus în anul în curs. În 2022, alocaţiile vor crește doar cu 20%, în pofida faptului că există o lege care prevede o dublare a acestora. În altă ordine de idei, președintele PNL a menţionat că etapizarea creșterilor va fi atacată

„Ne menținem decizia de a majoră alocațiile etapizat. Avea creștere de 20% se va face din 2022. Ținând cont că PSD o să atace la CCR, cel mai probabil o să fie un OUG pe care o pregătește Guvernul.

O facem etapizat și în funcție de resursele bugetare pe care le avem”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

PSD propune acordarea unor tichete valorice copiilor

Pe de cealaltă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu a ieşit în public şi a afirmat că formaţiunea pe care o conduce lucrează la un proiect de lege ce prevede acordarea unor tichete valorice tuturor copiilor. Această măsura ar fi luată pentru a crește natalitatea dar şi prevenirea abandonului școlar:

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică : declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii. Singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă”, spune Marcel Ciolacu.

În altă ordine de idei, în pofida faptului că președintele Klaus Iohannis a anunţat, incă de la preluarea primului mandat faptul că va crește gradul de educație din România, nimic nu a fost făcut în acest sens.

Educaţia sexuală în şcoli un subiect amplu dezbătut de partidele politice

Dacă cu creșterea alocaţiilor situaţia bate pasul pe loc, acelaşi lucru nu se poate spune şi despre educaţia sexuală din şcoli. Guvernul condus de PNL-USR-PLUS-UDMR face eforturi constante de a introduce, în programa şcolară, educaţia sexuală. Altfel spus, chiar şi liderul PNL Ludovic Orban a menţionat faptul că există distensiuni în coaliţie referitor la faptul că educaţia sexuală ar trebui introdusă în şcoli:

”Este vorba despre un subiect care ține de conștiință. Este greu să luăm o decizie pentru o susținere unitară la nivelul coaliției.

În ceea ce privește educația sexuală în școli trebuie să găsim o soluție de echilibru între părinții care se tem că elevii ar putea fi expuși unor chestiuni indecente și părinții care, pe bună dreptate, consideră că este nevoie de educație sexuală în școli”, a spus Ludovic Orban.

Pe de altă parte și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu susține introducerea educației sexuale în școli. Acesta a afirmat faptul că o astfel de materie este esențială in educația copiilor.

Adauga un comentariu