Local

Exclusiv! Ambasadorul României în Marea Britanie le-a mulțumit anchetatorilor ieșeni după acțiunea de ieri! Oamenii legii au destructurat o rețea de trafic de carne vie!

Publicat: 15 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Ambasadorul României în Marea Britanie le-a mulțumit anchetatorilor ieșeni după acțiunea de ieri Oamenii legii au destructurat o rețea de trafic de carne vie

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, le-a mulțumit anchetatorilor români, în speță polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Iași, pentru acțiunea efectuată în cursul zilei de ieri.

„Vreau să felicit instituțiile românești și britanice de aplicare a legii pentru acțiunile de combatere a criminalității. Reiterez sprijinul nostru ferm pentru eforturile acestora în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru cetățeni, indiferent de naționalitate.

Polițiștii români și britanici au acționat umăr la umăr, într-un efort concertat, 18 percheziții fiind efectuate simultan în România și Marea Britanie pentru destructurarea unei rețele de trafic de persoane. Astfel, 15 suspecți au fost identificați și aproximativ 30 de prezumtive victime eliberate”, a precizat Dan Mihalache, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că investigațiile au avut loc pe parcursul a doi ani, în cadrul unei echipe comue de investigații, care a funcționat sub coordonarea Eurojust.

„Victimele erau recrutate din România sub promisiuni mincinoase, fiind exploatate în Londra și zonele adiacente. A fost o acțiune care a arătat eficiența instrumentelor de cooperare europene și parteneriatului dintre Polițiile din România și Regatul Unit în combaterea criminalității transfrontaliere.

Vreau să subliniez că demersurile instituțiilor de aplicare a legii în scopul eradicării fenomenului traficului de persoane au întreg sprijinul meu și beneficiază de totala cooperare a Biroului Atașatului de Interne de la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, a încheiat ambasadorul.

Percheziții efectuate de investigatorii ieșeni la Constanța

Anchetatorii ieșeni au descins ieri în Constanța, la imobilele în care ar locui membrii unui clan local. Conform informațiilor deținute, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași instrumentează un dosar de carne vie.

Oamenii legii s-au deplasat ieri în Constanța, pentru a efectua percheziții la domiciliile unor suspecți.

Din câte se pare, frații Băncuță, la domiciliile cărora ar fi descins anchetatorii, se aflau în vizorul DIICOT Iași de mai mult timp. Surse judiciare au afirmat că aceștia erau vizați înainte ca ei să se aleagă cu un dosar penal la Constanța pentru tentativă de omor, lovire, tulburarea ordinii și liniștii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Potrivit informațiilor, dosarul instrumentat de DIICOT Iași vizează comiterea unor fapte de trafic de persoane. Din câte se pare, cel puțin una dintre victime este din județul Iași.

Scandal într-un club din Mamaia

În luna august a acestui an, frații Băncuță au fost arestați în lipsă, la cererea procurorilor constănțeni. Acum, din câte se pare, sunt vizați într-un alt caz penal.

Conform presei locale, este vorba despre Neculai (fost Băncuță) Vasile, dar și de Tani Fidis Băncuță. Acuzațiile aduse de procurorii constănțeni în cazul din luna august sunt, printre altele, de tentativă de omor, lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Ambii frați sunt cunoscuți ai anchetatorilor, ei find certați și în trecut cu legea. Referitor la dosarul de la Constanța, anchetatorii au susținut că, pe data de 2 august 2019, în jurul orei 3:30, persoana vătămată S.S.I., în timp ce se afla în Clubul „Asylum” din stațiunea Mamaia, ar fi fost agresată de Neculai (fost Băncuță) Vasile. În timpul conflictului, victimei i-ar fi fost aplicate lovituri cu un obiect tăietor-înțepător la nivelul bărbiei și al pieptului. De asemenea, spun oamenii legii, victima ar fi fost agresată și de Tani Fidis Băncuță.

Incidentul ar fi avut loc în timp ce localul era plin și a indus stare de panică în rândul clienților. Pe 13 august 2019 au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară, în vederea identificării de probe necesare în cauză și prinderii suspecților. Aceștia nu au fost găsiți în luna august 2019 de către anchetatori.

Adauga un comentariu