Local

Exclusiv! Cel mai tolomac ieșean era să omoare jumate de sat! A turnat otravă într-o fântână, sperând că iubita lui va muri după ce gustă apa. Pe vecini nu i-a luat în calcul! – VIDEO

Publicat: 04 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un ieșean a pus la cale un plan diabolic pentru a-și ucide iubita. Nu s-a gândit însă la faptul că toți vecinii săi ar putea muri. A turnat într-o fântână insecticid și a așteptat ca femeia să bea apă de acolo. Planul ieșeanului nu a ajuns până la capăt. O vecină l-a văzut în timp ce turna lichidul toxic și a anunțat autoritățile. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal și riscă să ajungă după gratii

Nu s-a mai auzit de ani buni de otrăvirea fântânilor sau a izvoarelor, de pe vremea războaielor chiar. La Iași însă, un bărbat s-a gândit la un plan destul de ciudat. De ceva vreme, Ioan Ciobanu din comuna ieșeană Costuleni are ceva probleme în dragoste. Soția sa Iulica a deschis o acțiune de divorț. Ioan, bărbatul în vârstă de 54 de ani, a fost rănit în orgoliu. Nu a găsit nicio cale de înțelegere și de împăcare cu soția sa, de aceea s-a gândit probabil să o ucidă. Iulica mergea în fiecare zi la o fântână de lângă casă, de unde lua apă proaspătă. Cei doi soți și vecinii acestora consumau apă din fântâna respectivă de ani întregi. Ioan s-a gândit că dacă otrăvește apa și soția lui va bea, va scăpa de greutăți.

„Turnat” de vecină

Pe data de 8 septembrie a acestui an, o femeie din comuna Costuleni a sunat la Poliție și a cerut ajutor. Femeia le-a spus oamenilor legii că vecinul său a aruncat o substanță necunoscută într-o fântână. Polițiștii au făcut verificări și au constatat că, pe data de 7 septembrie, Ioan s-a certat cu soția sa. Ulterior a mers la fântâna de la care femeia bea apă și a aruncat o substanță chimică. Apa s-a albăstrit și se simțea un miros înțepător.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi turnat o substanță necunoscută într-o fântănă. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de infectarea apei, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

S-a dat din nou alarma

Din septembrie, localnicii au așteptat ca apa din fântână să redevină potabilă. Mai mult decât atât, primarul comunei a luat decizia ca făntâna să fie curățată. Totuși, vineri, localnicii au dat din nou alarma. Au spus că apa din fântână s-a îngălbenit și se simte un miros înțepător.

„Fântâna a fost curățată și spălată. Este posibil ca, de această dată, să fie vorba doar despre soluția folosită de noi. Încercăm să facem apa măcar bună de folosit, dacă nu potabilă”, a precizat Mirică Dodan, primarul comunei Costuleni.

Polițiștii au mers vineri la Costuleni să vadă despre ce este vorba. Și de această dată au deschis un dosar penal, în REM, tot pentru infectarea apei. Cert este că, pentru localnici, apa din fântână a fost și este încă periculoasă.

Caz destul de rar

Acest caz este singurul din ultimii ani. Mai mult decât atât, oamenii legii au întocmit extrem de rar dosare penale sub aspectul săvărșirii infracțiunii de infectarea a apei. În orice caz, polițiștii continuă cercetările. Dacă va fi găsit vinovat, Ioan Ciobanu riscă să ajungă în spatele gratiilor. Până acum nu s-a luat în calcul întocmirea unui dosar penal pentru tentativă de omor, deși există voci care spun că individul ar fi otrăvit fântâna sperând că iubita lui va bea apă de acolo.

„A aruncat o substanță chimică în fântână, după o ceartă cu soția lui. Este vorba despre insecticid. Probabil s-a gândit că soția va consuma apă din acea fântână și va avea de suferit în urma ingestiei substanței. Nu sunt însă indicii foarte clare care duc către o tentativă de omor”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Localnicii sunt stresați

Acum, toți localnicii care foloseau apa din fântâna respectivă sunt supărați. Speră însă ca totul să se rezolve. Substanța folosită de autorități pe data de 31 octombrie ar trebui să rezolve problema. Nu este însă prea ușor. Va fi nevoie de o perioadă destul de lungă de timp pentru ca apa să devină din nou potabilă. Din fântână au fost ridicate probe. Ulterior, acestea au ajuns la un laborator și urmează să se stabilească dacă apa poate fi consumată sau nu.

Adauga un comentariu