Titlurile zilei

Exclusiv! Proces fierbinte la Curtea de Apel Iași! Un judecător susține că toate bisericile trebuie să fie deschise de Paște! S-a cerut anularea Ordonanței Militare!

Publicat: 09 apr. 2020

Un judecător le cere colegilor din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea unui act extrem de important. Este vorba despre Ordonanța Militară nr. 1 din acest an, emisă după constatarea pandemiei cu coronavirus. Decizia care urmează a fi emisă de magistrații ieșeni ar putea avea un efect la nivel național

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, guvernele din lumea întreagă au luat măsuri de neconceput pentru cei mai mulți dintre oameni în vremuri normale. Sub „umbrela” terorii create de apariția acestui virus ce poate fi letal, și autoritățile din România au decis instaurarea stării de urgență și, odată cu aceasta, și legiferarea unor ordonanțe militare.
Însă mulți sunt cei care au sesizat că aceste ordonanțe pot fi considerate discrimatorii, chiar și pe timp de stare de urgență, când unele drepturi, în mod normal considerate protejate prin Constituție, sunt ignorate de autorități.

Un magistrat ar putea schimba totul

În contextul actual, unii români au, totuși, curajul de a-și apăra drepturile, chiar dacă acest lucru presupune „a se lua la harță” cu Guvernul României. Doi bărbați, un judecător din Bacău și un pensionar din Iași, au decis să conteste recent la Curtea de Apel Iași prevederile ordonanțelor militare emise până acum de Ministerul Afacerilor Interne, șapte la număr.
Chiar un magistrat a fost cel care a decis să dea în judecată Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, Ioan Petrescu, judecător la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, din cadrul Curții de Apel Bacău, le cere colegilor de la instanța similară din Iași să dispună anularea parțială a Ordonanței Militare nr. 1, emisă în urmă cu câteva săptămâni.

„Sunt creștin-ortodox practicant și solicit anularea parțială a Ordonanței Militare nr. 1, respectiv a articolului 2 din document, tocmai din acest motiv”, a arătat Ioan Petrescu în cererea adresată instanței de judecată ieșene.

Mai exact, judecătorul din Bacău contestă interdicția de a participa la evenimente religioase. Judecătorul a mai susținut că, în această perioadă, în care se apropie Sărbătorile Pascale, extrem de importante pentru toți creștinii, vrea să își exercite dreptul de a participa la manifestările cu caracter religios.

De remarcat este faptul că solicitarea a ajuns la Curtea de Apel Iași deoarece reclamantul este judecător la instanța similară din Bacău. Potrivit legislației, solicitarea acestuia nu putea fi depusă la instanța în cadrul căreia activează ca magistrat, astfel că ea a ajuns pe mesele colegilor din Iași.
Chiar dacă solicitarea abia a fost depusă la sediul instanței, Curtea de Apel Iași a decis ca primul termen de judecată al procesului să aibă loc pe data de 14 aprilie 2020. Astfel, nu este exclus ca o sentință să fie emisă într-un termen foarte scurt. Interesant e faptul că verdictul ar putea avea un efect la nivel național, creând un precedent peste care ar fi greu de trecut.

Ce spune ordonanța

Ordonanța Militară nr. 1 a fost emisă pe data de 17 martie 2020 și privește adoptarea unor măsuri de primă urgență, referitoare la aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri. Ordonanța a fost aprobată de către premierul României, Ludovic Orban.

„Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise. Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online. Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum opt persoane, precum și împărtășirea credincioșilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora”, se arată la articolul 2 din cadrul ordonanței emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Un ieșean a dat în judecată Guvernul

Tot recent, un pensionar ieșean a decis să dea în judecată Guvernul României. Așadar, Mihail George Dimitriu le cere magistraților din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea prevederilor conform cărora persoanele cu vârste de peste 65 de ani nu au voie să iasă din case decât în anumite intervale orare. Instanța a decis ca primul termen al procesului să aibă loc tot pe data de 14 aprilie 2020.

„Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani în afara locuinței/ gospodăriei este permisă numai în intervalul orar 11:00 – 13:00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice. Circulația acestor persoane, în exteriorul locuinței/gospodăriei este permisă și în afara intervalului orar 11:00 – 13:00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole”, se arată în Ordonanța Militară nr. 3 din acest an.

Până astăzi, autoritățile române au emis șapte ordonanțe militare, dar, potrivit unor surse, în urmă cu două zile, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, în cadrul unei ședințe a conducerii PNL, că are în pregătire o nouă asemenea ordonanță.

Protest la domiciliu: „Măsurile sunt de natură fascistă”

Unul dintre cei mai cunoscuți scriitori ieșeni, Liviu Antonesei, a precizat zilele trecute că l-a bătut gândul de a intra în greva foamei, din cauza măsurilor adoptate prin intermediul Ordonanței Militare nr. 3, aceeași care a fost contestată la Curtea de Apel de către Mihail George Dimitriu.

„În fața escaladării fără precedent a măsurilor luate de către autoritățile române care lezează grav drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români, conștiința și onoarea îmi cer să reacționez, mai ales că populația, de teamă, din obișnuință, nu știu, pare anesteziată. Măsurile adoptate prin Ordonanța Militară nr. 3, inspirate de discursul Președintelui, sunt stupefiante! Unele dintre ele sunt de natură fascistă, altele – de dictatură militară sau un regim de lege marțială, dar fără lege! Alocarea către Armată a unor sarcini privind ordinea publică, scoaterea Armatei în stradă este măsură tipică dictaturilor militare sau unei „stări marțiale” instalate fără suport legal. Din câte știu, legea marțială nu a fost activată. Ultimul care a procedat similar a fost Ceaușescu, care a și pus, de altfel, Armata să tragă în propriul popor”, a precizat Liviu Antonesei pe blogul său.

Comentarii
 • Ordonanțele sunt un rău necesar.
  Judecătorul trebuie exclus din magistratură !
  Nu a respectat jurământul depus la intrarea in funcție și a încălcat legea de organizare judiciara și statutul magistraților! Sa mai vorbim de Constituție?
  Cât despre efectul unei hotărâri a Curții de Apel Iași, la nivel național, ca precedent, putem discuta, pana anul viitor.
  Trebuie făcută sesizare la CSM împotriva acestui judecător deoarece astfel de indivizi trebuie neapărat să dispară din magistratură.

 • Nimic iesit din comun pentru CAp Bacau !!! As intreba pe dl judecator de ce nu se ia la tranta cu Guvernul cand asculta SRI-ul si DNA-ul nelegal oamenii, cand colegii de la sectia penala refuza chiar si azi, in ciuda numeroaselor decizii CCR, sa anuleze interceptarile nelegale. I-a controlati asta in primul rand domnule judecator de la Bacau.
  In schimb, acum, cand trebuie sa dam dovada de disciplina individuala, vrea sa mearga la biserica impreuna cu vreo 50-70 de enoriasi, iar probabilitatea de contaminare sa creasca ????
  Domnule judecator, credinta nu sta in ritualuri si ruperea pragului bisericii, ISUS s-a rugat si a trait si in pustie cand a fost trebuit….

 • PLATIM salarii nesimtite ,pensii, carburant,concedii pt asemenea judecatori? Da suntem prosti tare suntem dobitoci ne meritam soarta!

 • Restrangerea abuziva si discriminatorie a drepturilor constitutionale este condamnabila. Nu suntem nici stat politienesc si nici sub dictatura militara!
  Curaj domnilor judecatori!

 • Au primit bani de la barbosii burtosi si evlaviosi…ei ce mananca pe timp de criza? Sa fie pline toate bisericile…ochi..cu varf si indesat…bebelusi…batrani…sa se calce on picioare ar fi minunat!

 • Domnu’ Andi in Constituție chiar scrie despre așa ceva în articolul 53.
  Dar dacă în Constituție scrie, care este abuzu’ domnu’ Andi?
  Discriminatorie? Tot în Constituție scrie domnu’ Andi’ când spune de dreptul la ocrotirea sănătății în art. 34 și este stabilit de OMS că cei în vârstă sunt mai expuși la coronavirus. Plus practica, nefericita, din celelalte țări afectate.
  Și ce să mai discutăm de Franța, ăia care au spiritul libertăților in sânge, mai ceva ca șampania. Acolo nu au pus deja de-o mica revoluție, că-i discriminează pe cei în vârstă? Dacă nu știai, te anunț, domnu’ Andi, că nu.
  Drepturile constituționale pot fi restrânse chiar respectând Convenția Europeană a Drepturilor Omului, conform art. 15.

 • Procurorul, un IMBECIL cu suita ce-l sustine! Drepturile omului? Dar drepturile…OAMENILOR, a celor multi care pot fi pusi in pericol??? Nu credeti ga cultivand prostia si dandu-le, prostilor, impresia ca sunt importanti bagandu-le in cap multe tampenii precum si dreptul…OMULUI(nu al oamenilor, deci nu drepturile majoritatii conteaza si creezi astfel disensiune) a supus majoritatea, minoritatii??? In caz de forta majora singurul drept pe care il ai este sa te supui ORDINELOR!!! Dupa ce trece criza se poate analiza in ce masura s-au facut, sau nu, abuzuri si cate au fost cu rea intentie fie de catre cei care le-au dat, fie de catre cei care le-au executat.

 • MOARTE CHINEI COMUNISTE!!!!NUMAI CHINA ESTE VINOVATA DE TOATA NENOROCIREA ASTA, CHINA A DISTRUS LUMEA DE MAI MULTE ORI CU EPIDEMIILE DAR ACUM NU MAI PUTEM REZISTA ACESTUI RAZBOI MONDIAL CHINEZESC COVID!!!!!!!!!!!!! ordonante militare mai rau ca in razboi al doilea sau primul, milioane de morti, murim de foame ,stati acasa si muriti fara bani, dac iesiti afar tot muriti,biserici inchise nici Pasti nu avem,haos si dezordine, saracie, foame in toata lumea, CURAJ DOMNILOR JUDECATORI, MERGETI MAI DEPARTE, SUNTEM TOTUSI CRESTINI, ODATA PE AN E SF INVIERE!!!!!!!!!!!!Bunicii mei mergeau la Sf Inviere si in vreme de razboi, IAR EU CA CRESTIN NU SUPORT GANDUL CA SF INVIERE NU EXISTA ! Noi nu suntem comunisti si budisti ca CHINA epidemica, noi suntem un stat democratic suntem crestini ortodocsi!

 • Nu se poate ca asa din senin sa faca decidentii ce vor cu noi!, poate ca unii dintre noi vrem sa ne asumam inclusiv o eventuala moarte, nu inteleg de ce trebuie sa se bage cu bocancii in sufletul oamenilor, uitati-va exemplu de crestin la presedintele Bulgariei care a inteles ca credinta, rugaciunea catre Dumnezeu pot sprijini masurile celor de la guvern, nu sa bagi pumnul in gura romanilor……oameni fara Dumnezeu sunteti si veti raspunde pt asta……..bravo dlui judecator ca nu este un ingenunchiat , succes, abia astept s-o ia in freza ciudatii astia!, in orice an, mor oameni de gripa, chiar mai multi …..v-a apucat grija acum, bagati oamenii in spitalele care colcaie de virusi, infectii nozocomiale, ca sa crape din aceasta cauza……dar contractele de milioane de euro facute pe genunchi in care o masca este 40 lei este ok?, din banii nostri chinuiti……..si colac peste pupaza iesim din case si mergem unde ?ca toti am devenit someri……….tot ies dobitocii si ne spun sa stam in case…….stam in case dar nu mai avem bani, nu avem ce manca……..blestemati sa fiti voi ca ba bateti joc de oamenii sarmani care traiau cu un salariu de 2000 lei de la o luna la alta si acum nici pe asta nu-l mai au……..

 • Daca omul zicea ca e catolic sau protestant,adventist, baptist , sa vezi ce-i sareau in ajutor. Sectarii care comenteaza. IISUS nu isus! Ca nu e magar.

 • @impotriva Chinei COMUNISTE. Nu țin cu China, dar cine a ,,gâdilit la icre” mereu China cu tot felul de tâmpenii și embargouri economice ? nu sandilăul de Trump ? o fi vinovată și China, dar adevăratul vinovat e trăsnitul de Trump. Acum China își scoate pârleala economică, întrucât, toate puterile lumii ,,se bat” pentru echipamentele sanitare din China. Deci ? părerea mea e că, ăsta a fost un avertisment al Chinei, față de ,,jmecherii” lumii. Poate repet poate din punct de vedere militar, China nu se poate măsura cu SUA, dar, poate îngenunchea lumea prin alte metode. Poftim rezultat.

 • si ce vina avem noi toate tarile de aceasta ucidere in masa a planetei??? ce echipamente sanitare din china toate defecte si de proasta calitate? MULTE TARI LE-AU REFUZAT CHINEZARIILE. China este vinovata ca produce arme biologice de distrugere in masa si imprastie fiolele fara sa i pese, o planeta intreaga trebuie sa moara din cauza chinei si a lui xi gimping? Nicio tara din lumea asta nu a distrus planeta cum a facut CHina, razboaie in lume dar nicio tara nu a ucis toata planeata, SA-I IA DRAKU DE CHINEZI, BOMBE CER BOMBE VOR AVEA TREBUIE SA SI IASA CINEVA DIN MINTI CA AM AJUNS LA DISPERARE, TU DE SUS NU MAI SPUNE DE TRUMP SAU ALTII CA NU AI DREPTATE, china fabrica mereu bombe biologice interzise de 100 de ani si intentionat distruuge lumea ca in CHINA GUVERNUL E COMUNIST NEBUN SI CU PRESEDINTE CU TOT, spui avertisment SA INGENUNCHEZE LUMEA, omori toata planeta ca un avertisment ??/ DOMNUL GIGI !!!

 • Nu va ambalati, ca majoritatea este de parere ca aceste ordonante ne apara de judecatori senili si de cioroi veniti de pe nu stiu unde. Daca altfel nu ne putem apara, sa ne apere armata.
  E bine sa respectam traditiile neamului, dar acum este mai greu de acest paste.Oricum „Moarte Chinei” si „Sfanta Inviere” nu se potrivesc, asa cum debitata un crestin mai inainte. Dar Isus a murit pentru iertarea unor astfel de specimene(imi cer scuze pt limbaj), aveti rabdare si aveti grija de sanatatea voastra.

 • Deci, dl. prof.univ.dr.academician galatic și științifico-fantastic L.A. poate intra în greva foamei, poate sta în greva foamei și poate face tot ceea ce dorește dumnealui, inclusiv să umble peste tot, protestând ”contra măsurilor fasciste”. Pe chestia religioasă, am a spune doar atât. Anume că popa NU e Dumnezeu, el doar pretinde că vorbește în numele Lui, asta pentru cine l-o mai crede. Prin urmare, oamenii au fost avizați asupra riscurilor la care se expun dacă s-adună ca berbecii și oile (turma e denumirea bisericească pentru enoriași), știind prea bine că nu sunt locuri destule la ATI, și chiar dac-ar fi, intratul acolo e simplu, ieșitul de-acolo, pe propriile picioare… fiind cu cântec. În rest, slobozenie la popor.

 • Deh, lumea se lupta cu inteligenta artificiala, noi cu…PROSTIA NATURALA! Ps. oare unii( ex: „opinie personala” care a scris „Care procuror?!?”) sunt atat de lipsiti de imaginatie incat nu isi pot alege un pseudonim, altul decat cele deja folosite? Asta ne poate face confuzi, sa nu mai stim daca, in „lumina” comentariilor, suntem prea destepti, sau prea prosti…si e pacat…

 • Si, totusi, care „procuror”?!? Sau trebuie sa constat ca nu stii a citi in limba romana?! Unde scrie in tot textul asta cuvantul „procuror”?!… Asa le mai place unora shaorma…

 • Oricum suntem crestini ortodocsi si fara Sf Inviere nu exista credinta, nici in comunism si in timpul razboaielor cu arme nu s-a intamplat asa ceva sa se inchida bisericile, chiar daca de Pasti nu avem ce pune chiar nimic pe masa.Oricum covidul chinezesc omoara la nesfarsit oameni peste tot nu din sf biserica se ia covidul.Oricum CHINA MERITA SI CERE OBLIGATORIU O ALTA HIROSHIMA. Intentionat AU ARUNCAT BOMBA BIOLOGICA CARE ERA PREGATITA INCA DIN 2015 CU COVID CA SA DISTRUGA LUMEA DE PE PLANETA SI SA DISTRUGA ECONOMIA MONDIALA INCLUSIV EUROPA ptr ca china este invidioasa pe economia mondiala CARE ERA prospera . In ciuda aparentei china este f, saraca si izolata de restul lumii din cauza comunismului, comunismul ii obliga pe chinezi sa se inmulteasca mult nu au nici ce manca mananca sobolani, soareci, lilieci, serpi, caini,lupi, pisici etc.poate ati vazut pietele epidemice cu balti de sange si roi de muste unde se masacreaza si se cumpara animalele nevinovate. A FOST DATA IN JUDECATA CHINA LA TRIBUNALE INTERNATIONALE PENTRU TERORISM SI DISTRUGERE CU ARME BIOLOGICE DE DISTRUGERE IN MASA, DACA VA PLATI CEI 20 TRILIOANE DE EURO VOM VEDEA , DACA NU VA DEVENI PROVINCIA VREUNUI STAT CA SA SE LINISTEASCA, ATAT II DUCE CAPUL PE CHINEZI ARME BIOLOGICE DE DISTRUUGERE IN MASA IN REST, TOATE CHINEZARIILE PRODUSE CHINA EGAL 0. Sa speram ca vom merge la Sf Biserica de Inviere!

 • Prim-ministrul Ludovic Orban impreuna cu ministrul afacerilor de interne Marcel Vela si aghiotantul sau Raed Arafat trebuie sa demisioneze imediat.Daca se anuleaza toate ordonantele militare prin proces in instanta Ludovic Orban si Marcel Vela vor fi pusi la inalta tradare.Presedintele Iohannis va desemna alt premier

 • Mă întreb, oare cati postaci, slujitori cu simbrie si cozi de topor ale unor interese străine de această tara au scris comentariile de mai sus? Ca altfel nu-mi pot explica pozitia lor… Doar daca nu ar fi vorba despre o imensă prostie in care se asfixiaza literalmente, caz în care le recomand să închida pentru o vreme televizorul si sa citească și ei altceva decât ziarele și știrile oficiale…
  Sincera admiratie pentru domnul magistrat si pentru domnul pensionar…

 • Anonimule, ramai tot un anonim. Anonimatul te face și mai anonim, dar anonimule, tot cu anonimatul nu poți să fii decât un anonim, care scrie și gândește exact că un anonim.
  Pentru că asta și ești, doar un anonim, anonimule!

 • Felicitări Judecătorului! Să sperăm că restul celor care vor judeca îi vor da cîștig de cauză! Adică românii credincioși nu pot merge liniștiți și în ordine, un ceas la slujba de Înviere, dar o turmă din Cluj se poate călca înghesui ore în șir pe aeroport ca să plece la slugărit în Germania!

 • Foarte bine, toți ignoranții să meargă la biserică, dacă vor să crape e dreptul lor,dar să intre toți izolare 14 zile

 • Biserici inchise,declaratie ca mergi la serviciu,ca te duci sa plimbi catelul,dar cei care ,mai sunt si paziti de politie ,se perinda mestingheriti sau stau adunati in grupuri,sub privirile indiferente ale acestora.Nu este posibil asa ceva.A fost instiintat si primarul ,se propaga pe calea netului si nimeni nu ia nicio masura.

 • În calitate de creștin Ortodox si ,în calitate de cetățean român îmi permit să spun că sânt împotriva acestor ordonanțe, făcute peste noapte e inadmisibil să ni se incalce drepturile pt.care noi romanii am platit ani la rand,taxe si impozite .

 • hai la sa- ne cu taxele si impozitele, le ai platit pentru tine, si noi le-am platit si daca mori de covid sa mori corect , curat fara debite ca doar ti ai platit taxele, Ce mai avem nevoie de SF INVIERE ?NU MAI VREM NIMIC! covidul a schimba totul in lumeaa asta 100 la suta, nimic nu mai este ca inainte si inca se va schimba f mult totul, dintr-o data ne am trezit intr-o alta lume straina de planeta pamant, VAD CA MAI SUS UNUL CERE DEMISIA SI A LUI DOMNUL ARAFAT!!!!!!!!!????????/// dar te ai gandit bine ce debitezi??? El este un simplu executant, executa ce i se comanda si atat, dar Domnul Arafat isi face datoria mai mult decat trebuie si are merite deosebite , pacat ca guvernantii il baga pe nedrept la inaintare dar noi un popor intreg vedem toate jocurile politice. Oricum eu nu mai vreau niciun drept la munca, libertate, drept la viata, la religie, la viata intima si familiala , la biserica, de a respira ADIO DREPTURI ELEMENTARE FUNDAMENTALE!!!!!!!!!SA MOARA CHINA CARE A DISTRUS TOATA PLANETA, bombeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sa moara china!!!!!!

 • Băi dobitocilor când mergeți la supermarket să vă luați mâncare să vă umpleți mațele nu luați virusul? Când mergeți în piețe nu vă îmbolnăviți? Iar voi rătăciților învățați o dată pentru totdeauna că se scrie Iisus. Habar nu aveți pe ce lume trăiți. Dobitocilor dacă mâine se dă ordonanță să vă înfigeți cu nasul în rahat că scăpați de virus asta faceți. Iar voi ăștia care ziceți de preoți care iau bani la înmormântări aveți grijă că tot pe mâna preoților veți ajunge sau poate că voi nu vreți să fiți înmormântați creștinește vreți să fiți înmormântați ca niște câini fără slujbă cum au făcut papistașii. Unde sunt preoții catolici? S au ascuns ca viermii. Unde sunt preoții noștri? Se roagă pentru țară, țin slujbele în continuare nu s au ascuns ca lașii, pentru că cei care cred în Dumnezeu nu sunt lași, își pun nădejdea în Dumnezeu care a făcut cerul și pământul nu în autorități care sunt niște oameni neputincioși. Dacă ține Dumnezeu țara asta o mai ține pentru rugăciunile preoților și călugărilor. Stați cu capetele în TV toată ziua și înghițiți toate rahaturile. Popor de imbecili! La știri de ce nu spun că BOR a făcut în această perioadă donații de 1 milion de euro? Stați în case căci în curând veți ajunge în stradă muritori de foame. Anual la nivel global mor între 350 de mii și 650 de mii de oameni din cauza gripei sezoniere și nu se mai face atâta vâlvă . Sunteți o rușine pentru specia umană!

 • Felicitari domnilor judecatori! Nu tineti cont de parerile agresive ale unora ci mergeti inainte! Va suntem alaturi sufleteste! Intr adevar sunt legi aberante ,nu as putea spune ca este multa lipsa de rațiune pentru ca au fost făcute toate cu un interes deci cu ratiune.si acesta interes nu este limitarea imbolnavirii oamenilor.Dl Arafat care este medic ar putea sti ca un batran care iese la ora 13 afara risca oricum sa se imbolnaveasca .de ce nu ar iesi la ora nouă dimineața?iar dupa ora 22 credeti ca iese virusul la atac si trebuie sa stam ascunsi in spatele ușilor?de ce eu ,care sunt un om sanatos ,trebuie sa suport regimul de „detentie” a unui om bolnav?mai ales ca a trecut o luna …adica sunt asimptomatic.deci ce sa caute arafat in functia de conducere daca nu a conseillat corect pe cei care nu stiu medicina?!.cei care au semnat impotriva bisericilor sunt ateii care pun mai mult pret pe un trup muritor decat pe suflet.teama de moarte ii determina sa se ascunda.oricum ii anuntam ca sunt deja morți…sufleteste.noi preferam sa participam la toate slujbele bisericesti nu doar la Inviere.este dreptul nostru!

 • Primii si cei mai de seama marturisitori crestini in vremea prigoanelor au fost cei care aveau o pozitie insemnata in societate, dupa cum citim in vietile sfintilor si nu le era frica sa marturiseasca primii, fara sa aiba pe cineva drept model inainte de ei, care sa fi facut asta… Se pare ca asa este si acum… Primii marturisitori sunt cei care au de spus un cuvant cu greutate, care nu poate fi inabusit oameni cu o pozitie insemnata in societate care isi dau seama de abuzurile revoltatoare care se fac la adresavoamenilor in general si a crestinilor in special! Sa ne rugam sa isi poata duce marturisirea pana la sfarsit cu bine ca sa ia plata de la Dumnezeu pentru credinta lor!

Adauga un comentariu