Actualitate

Familia unei bătrâne face acuzații grave la adresa medicilor ieșeni! Femeia a ajuns la spital pe picioarele ei și a fost externată cu vânătăi, nu mai vorbește și stă în pat ca o legumă – FOTO

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Familia unei bătrâne face acuzații grave la adresa medicilor ieșeni Femeia a ajuns la spital pe picioarele ei și a fost externată cu vânătăi nu mai vorbește și stă în pat ca o legumă - FOTO
Familia unei bătrâne din Iași face acuzații grave la adresa medicilor ieșeni după ce femeia a fost externată cu vânătăi

Familia unei bătrâne din Iași face acuzații grave la adresa medicilor ieșeni! După 6 zile de spitalizare, femeia a fost externată cu vânătăi și cu o tăietură adâncă în picior. Bătrâna a fost transportată la spital după ce i-a crescut tensiunea și prezenta stări de amețeală. Familia a avut un șoc când a văzut în ce stadiu a fost externată femeia. Medicii spun că vânătăile sunt de la perfuzii

Familia unei bătrâne din Iași face acuzații grave la adresa medicilor ieșeni. Paraschiva Ciobotariu are 86 de ani. Pe data de 24 iunie, femeia a început să se simtă rău. I s-au umflat picioarele, avea tensiune mare și avea stări de amețeală. Familia a sunat la 112 și a chemat o ambulanță să o transporte pe Paraschiva la spital. De atunci a început coșmarul familiei Ciobotariu.

„Mama s-a simțit rău în data de 24 iunie, așa că am sunat la ambulanță. A fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași. Ulterior a fost transferată la Clinica III Medicală din cadrul aceleiași unități medicale. A doua zi am aflat că mama are COVID-19. I s-a făcut un test la internarea în spital. Ulterior, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase într-un salon cu pacienți cu COVID-19”, spune Maria Ciobotariu, fiica Paraschivei.

Fiica bătrânei din Iași: „Medicii m-au întrebat dacă o pot lega. Desigur că nu am acceptat”

În ziua de 25 iunie, Paraschiva a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Familia a ținut telefonic legătura cu medicii. În seara zilei de 27 iunie, Paraschiva a făcut un atac de panică, iar medicii unității medicale au contactat un medic de gardă de la Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru a le recomanda o medicație de specialitate.

„Pe data de 26 m-a sunat un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase și mi-a spus că mama are o plagă la picior. În seara zilei de 27 iunie am primit un apel de la un medic de la spital și mi-au spus că mama a făcut o criză și m-au întrebat dacă o pot lega. Desigur că nu am acceptat. Din ce am înțeles și din ce scrie pe fișa de externare, mamei i s-au administrat medicamente de calmare. În ziua de 28 iunie a fost transferată la Institutul de Psihiatrie «Socola» și i-au dat și acolo medicamente ca să o sedeze. Vorbisem cu mama între timp și îmi striga în telefon disperată că vrea să vină acasă”, povestește Maria.

La insistențele familiei, bătrânei i s-a refăcut testul PCR, iar rezultatul era negativ

Pe data de 28 iunie, familia Paraschivei Ciobotariu a insistat să i se refacă testul PCR. Bătrâna nu avea niciun simptom specific infecției COVID-19. Femeia nu ieșise din casă de luni bune și nici nu intrase în contact cu vreo persoană venită din străinătate sau infectată cu coronavirus.

„Pe data de 29 am primit rezultatul celor două teste PCR și a reieșit că mama nu avea COVID-19. Nu am înțeles de ce la o distanță atât de mică de timp au ieșit testele negative, dacă pe 24 iunie a fost testată și avea testul pozitiv. Noi am insistat să facă testele pentru că mama nu avea niciun simptom și nici nu a intrat în contact cu alte persoane. Pe data de 30, mama a fost externată și a fost adusă acasă cu Ambulanța în jurul orei 17:00”, mai spune Maria.

Medicii ieșeni, acuzați că au maltratat-o pe bătrână

Maria spune că mama sa a fost maltratată în spital și că a fost șocată când a văzut cum a fost externată. Când a ajuns acasă, Paraschiva avea o tăietură adâncă în picior, nu vorbea și era plină de vânătăi.

„Când am văzut cum a ajuns mama acasă, am încremenit! Era tăiată la picior, probabil cum au dus-o cu targa și avea vânătăi pe tot corpul. De la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași mi s-a spus că mama a venit cu plaga tăiată de la Clinica III Medicală. Eu când am lăsat-o la spital nu avea absolut nimic. Au profitat de faptul că e bătrână și s-au comportat cu ea în ultimul hal. Mama a ajuns flămândă acasă și însetată. A urinat abia a doua zi după ce a ajuns acasă, semn că nici apă nu băuse”, adaugă Maria.

În plus, din data de 30 iunie, de când a fost externată, Paraschiva nu mai vorbește, stă în pat și nu se poate mișca. Familia acuză medicii de la cele 3 unități medicale la care s-a prezentat bătrâna pe perioada spitalizării de malpraxis.

„Am dus-o pe mama la spital pe picioarele ei și a ajuns legumă! Este imposibil așa ceva. Înainte dădea de mâncare singură la păsări, își gătea și se îngrijea singură. Nu se poate ca în câteva zile de spitalizare să fie externată în halul asta! Vânătăile sigur sunt de la faptul că medicii au strâns-o de mâini ca să se liniștească din criză. Are într-adevăr și vânătăi lăsate de perfuzie, dar în zona mâinilor se vede clar că a fost smuncită. Mama nu poate vorbi acum ca să poată povesti. Acum este dependentă de noi. Nu mai merge, nu mai vorbește. Tot ce spune este că îi este foame”, încheie Maria.

Medicii de la UPU SMURD Iași spun că vânătăile pot fi de la anticoagulante

Redactorii BZI au contactat reprezentanții celor 3 unități medicale la care a ajuns bătrâna pe perioada spitalizării. Au reluat firul poveștii și au aflat care sunt și opiniile medicilor privind situația în care a fost externată Paraschiva. În seara zilei de 24 iunie, de la la Unitatea de Primiri Urgențe, femeia a fost transferată la Clinica III Medicală a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

„Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași cu valori tensionale crescute, edeme la nivelul membrelor inferioare, fatigabilitate pronunțată și vertij. Femeia în vârstă de 86 de ani a fost internată la Clinica III Medicală, unde a fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă cronică și i s-a făcut testul PCR. A doua zi am primit rezultatul testului și era pozitiv. Ulterior a fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Probabil că echimozele femeiii sunt de la administrarea anticoagulantelor. Pacienta suferă de afecțiuni pentru tratarea cărora trebuie să primească anticoagulante. În urma administrării lor pot apărea echimoze, din cauza fragilității vasculare. De la noi nu a plecat cu nicio plagă”, spune dr. Ovidiu Popa de la UPU SMURD Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că bătrâna avea tăietura la picior când a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, spune că personalul medical a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a o îngriji pe Paraschiva Ciobotariu. Medicul ieșean a povestit pentru BZI ce s-a întâmplat cu bătrâna pe perioada internării la unitatea medicală pe care o manageriază.

„Pacienta în vârstă de 86 de ani se internează prin transfer de la Clinica III Medicală cu test PCR COVID-19 pozitiv pe data de 25 iunie. Din documentele medicale reieșea faptul că pacienta este hipertensivă, cunoscută cu ateromatoză cerebrală, insuficiență mitrală, degenerativă, insuficiență venoasă cu patologie metabolică asociată. La internare, pacienta avea o plagă post-traumatică care a necesitat pansament drept”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

Nimeni nu știe cum au apărut vânătăile pe corpul bătrânei

Mangerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași spune că pe data de 27 iunie, la două zile de la internarea Paraschivei, femeia a făcut o criză. Aceasta a fost dusă la parterul unității medicale pentru a nu deveni periculoasă pentru ceilalți pacienți.

„Pe data de 27 am dus-o la parter pentru că a avut un atac de panică. Am sunat la Institutul de Psihiatrie și ni s-a recomandat medicamentație. Pe 28 a fost transferată la «Socola», pentru tratament. Familia a insistat pe 27 iunie să reluăm testul. Pe 28 am primit rezultatul negativ la două teste PCR și am decis să o externăm. Primul test a fost lucrat la IRO Iași. Nu știm ce s-a întâmplat cu pacienta. Am întrebat personalul medical care spune că nu există șanse ca femeia să se fi lovit. Angajații care s-au ocupat de caz sunt chiar triști că s-a ajuns aici, mai ales că au îngrijit-o extrem de bine. Cel mai probabil, echimozele sunt făcute în urma perfuziilor”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

Reprezentanții Institutului de Psihiatrie „Socola” spun că pacienta a stat puțin la unitatea medicală

La „Socola”, Paraschiva a fost transferată în data de 28 iunie, la 4 zile de când a ajuns la spital. Medicii au decis să o trimită acolo în urma unei crize pe care pacienta a făcut-o în salonul în care era internată.

„Pacienta a ajuns la noi în ambulatoriu, unde i s-a administrat tratament de specialitate. Nu a fost legată și nu știm de unde ar putea avea echimozele. A stat aici o perioadă scurtă de timp și ulterior a fost trimisă înapoi la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași”, spune Robert Ferenț, purtător de cuvânt la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași.

Adauga un comentariu