Ce medic ar trebui consultat pentru afecțiunile și bolile legate de problemele picioarelor? Ei bine, ar putea fi o problemă ortopedică sau reumatică sau legată de vene sau dermatologică sau diabetologică și lista poate continua.
Podiatria (sau podologia) este ramura medicală, axată pe diagnosticul și tratamentul afecțiunilor piciorului, în special ale gleznei și extremităților inferioare ale acestuia. Un podiatru este un cadru medical specializat, instruit în mod special pentru a diagnostica, trata și preveni bolile și complicațiile care afectează picioarele. Persoanele afectate de diabet, mai ales cele cu neuropatii, cele care prezintă ulcerații se pot adresa podiatrului. O ulcerație netratată poate degenera în gangrenă, în cazurile extreme, putând-se ajunge la amputația piciorului afectat.
O altă ramură a medicinei care tratează afecțiuni ale picioarelor este flebologia. Când este necesar consultul unui flebolog? Atunci când se suspectează sau se diagnostichează una dintre următoarele boli: tromboza venoasă profundă, tromboflebita superficială și malformațiile venoase. Dacă au apărut varicele și/sau vene pânză de păianjen și orice fel de probleme similare, un medic flebolog este cel căruia ar trebui să se adreseze un astfel de pacient.
Printre simptomele care ar trebui să ne conducă la flebolog putem nota: senzație de greutate în picioare, durere surdă si/sau umflături la nivelul acestora, crampe, sindromul picioarelor neliniștite.
Câteva mici secrete ar trebui precizate aici: exerciții fizice, înotul, ciclismul, mersul pe jos, evitarea sedentarismului, statului în picioare, evitarea saunei sau a expunerii la soare pe perioade îndelungate, evitarea așezării picior peste picior, evitarea purtării tocurilor, tratarea obezității pot ajuta în tratarea și prevenirea acestor afecțiuni.
Trebuie spus că o bună practică în acest sens, recomandată de specialiștii Ropharma– este și administrarea de suplimente alimentare care asigură o circulaţie venoasă optimă, susţin funcţionarea normală a venelor, capilarelor şi a vaselor limfatice.
Un astfel de produs este VENOZEN, un supliment alimentar al carui efect este dat de biodisponibilitatea ridicată a extractelor standardizate. Când este impiedicată circulaţia normală şi uniformă a sângelui prin vase, apar modificari la nivelul pereţilor vasculari cu senzaţie de greutate şi oboseală la nivelul picioarelor şi disconfort la nivelul venelor hemoroidale. Venozen are efecte antiinflamatorii, reduce durerea şi edemele, ameliorează tulburările trofice ale insuficienţei venoase cronice. Este adjuvant în tratamentul manifestărilor insuficienţei venoase cronice a membrelor inferioare, funcţionale şi organice: senzaţie de greutate, picioare umflate, durere, crampe nocturne şi în tratamentul semnelor funcţionale legate de criza hemoroidală.
Venozen este un supliment alimentar, cititi cu atentie informatiile de pe ambalaj si/sau prospect.
Venozen este disponibil in Farmaciile Ropharma si pe www.ropharma.ro.