Acest preparat culinar este foarte simplu şi foarte colorat. Este un preparat care funcţionează foarte bine ca garnitură, alături de o paletă largă de mâncăruri, de la fripturi de porc şi până la carne de pui sau alte fripturi la grătar. Poţi să experimentezi, adăugând în reţetă diferite ierburi aromatice.
Într-o oală mare, fierbi apă cu sare, până dă în clocot. Adaugi tecile de fasole verde, tăiate în 3, în apa clocotită şi le fierbi 3 minute. Le scurgi bine şi le dai deoparte. Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu, adaugi usturoiul şi ceapa şi le sotezi până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Adaugi tecile fierte de fasole şi amesteci ca să se combine aromele. Fierbi, amestecând din când în când, 4-5 minute, apoi adaugi roşiile. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Ţii în continuare pe foc, până când roşiile sunt moi, 3 minute sau mai mult. Adaugi untul şi amesteci până când se topeşte şi este complet absorbit de fasolea verde şi de roşii. Adaugi verdeaţa sau ierburile aromatice preferate, dacă doreşti.