Razboi în Ucraina

Faza a doua a războiului va consta în unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei. Ce a mai precizat Rusia

Publicat: 22 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Faza a doua a războiului va consta în unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei. Ce a mai precizat Rusia
Faza a doua a războiului va consta în unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei

Unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei s-ar afla în planurile Rusiei. Militarii ruși au declarat că obținerea unui control asupra regiunii de sud a Ucrainei le va oferi o nouă cale de acces către regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova.

unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei, colaj razboiul din Ucraina, femeie care plange, armata ucraineana, drumuri dezafectate din cauza bombardamentelor
Comandantul adjunct Minnekaev a explicat că acest control asupra teritoriului Donbassului va permite crearea unui coridor terestru în Crimeea

Rusia a precizat că doreşte unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei

Unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei este în planurile Rusiei. Aceste precizări vin la doar câteva săptămâni după ce statul major general al forțelor armate ale Ucrainei a declarat faptul că trupele rusești se concentrează în republica autoproclamată Transnistria și se pregătesc să lanseze „provocări” de-a lungul graniței.

Generalul-maiorul Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al trupelor Districtului Militar Central, a precizat că pe parcursul celei de-a două etape a operațiunii militare speciale din Ucraina, armata rusă trebuie să instituie controlul deplin asupra Donbassului și asupra regiunilor sudice ale Ucrainei. Comandantul adjunct Minnekaev a explicat că acest control asupra teritoriului Donbassului va permite crearea unui coridor terestru în Crimeea și, de asemenea, va permite să se acționeze asupra unităților de importanță vitală pentru armata Ucrainei.

Conform declaraţiei lui Minnekaev, controlul asupra sudului Ucrainei va oferi forțelor armate ruse încă o ieșire spre Transnistria.

”Judecând după toate probabilitățile, noi luptăm acum cu întreaga lume, așa cum s-a întâmplat în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, când aproape întreaga Europă, aproape întreaga lume a fost împotriva noastră. Acum este la fel, lor nu le-a plăcut niciodată Rusia”, a spus comandantul adjunct Minnekaev.

Oficialul ucrainean a mai precizat că armata rusă s-a adaptat la tactica unităților ucrainene folosită din primele zile ale operațiunii speciale. Toate acestea după ce în primele zile de război, tactica unităților ucrainene a mizat pe faptul că, reușind să înainteze, grupuri separate ale trupelor ruse cădeau în ambuscadele dinainte pregătite, suferind pierderi. Doar că, Forțele Armate ale Rusiei s-au adaptat rapid și au schimbat tactica”, a explicat comandantul adjunct Minnekaev.

Autorităţile din Ucraina se tem că trupele ruse din Transnistria, despre care se crede că sunt în jur de 1.300 de militari ,ar putea deschide un alt front în război. În acest sens, Republica Moldova, cât și autoritățile separatiste din regiunea separatistă au negat această afirmație. Ministerul moldovean de Externe a declarat că nu există „nici o informație care să confirme” mobilizarea trupelor ruse, dar că vor monitoriza îndeaproape situația.

unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei, presedintele rus Vladimir Putin
Autorităţile din Ucraina se tem că trupele ruse din Transnistria, despre care se crede că sunt în jur de 1.300 de militari ,ar putea deschide un alt front în război

Declarația ministrului de Externe ucrainean

Într-o altă ordine de idei, aducem în discuție faptul că ministrul ucrainean Dmitro Kuleba a ajuns luni seară în Bulgaria cu maşina, după ce a trecut prin România, într-o vizită care nu a fost anunţată public în prealabil. În cadrul vizitei sale la Sofia, el a încercat să convingă politicienii bulgari să livreze arme ţării sale, dar fără succes.

Amintim că Bulgaria este una dintre puţinele ţări membre ale NATO, alături de Ungaria, care refuză să ofere ajutor militar Ucrainei în războiul acesteia din urmă cu Rusia. Guvernele de la Sofia şi Budapesta consideră că printr-un astfel de ajutor militar ar putea deveni părţi în conflict. Socialiștii bulgari ar împiedica țara să ajute Ucraina.

În acest context, ministrul de Externe Kuleba a făcut o afirmație care ar putea deranja.

„Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă şi exterminarea cetăţenilor noştri”, a spus Kuleba înainte de a-şi încheia vizita în Bulgaria, ţară ce refuză să ofere arme Ucrainei.

Astfel, precizăm că unirea Transnistriei cu sudul Ucrainei s-ar afla în planurile Rusiei.

Adauga un comentariu