Coronavirus

Femeie din Dâmbovița, moartă din cauza covid, pentru că a refuzat tratamentul

Publicat: 16 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeie din Dâmbovița moartă din cauza covid pentru că a refuzat tratamentul
Femeia a luat virusul de la soțul ei, angajat la Apele Române

O pensionară în vârstă de 72 de ani, din Târgovişte, a murit acum câteva zile pentru că a refuzat tratamentul de specialitate.  Fost inginer agronom, această femeie din Dâmbovița a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, fiind infectată cu covid.

Mioara Popovici era membră a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Acesta, se pare, era motivul pentru care a refuzat de mai multe ori să primească ajutorul medicilor. „Domnul mă cheamă la el. Aşa vrea el să se întâmple”, spunea femeia, care a murit din cauza noului virus.

„Era în stare gravă şi tot refuza tratamentul. Medicii susţin că nu au putut interveni pentru salvarea pacientului. Femeia făcea parte dintr-un cult religios şi a refuzat orice tratament medical, transplant sau tranfuzie de sânge. Şi-a smuls constant dispozitivele de intubare”, a declarat o rudă a victimei.

Din câte se pare, femeia a luat virusul de la soţul ei, angajat la Apele Române. Ea era şi vegană de 25 de ani. Conform informaţiilor furnizate de o rudă de-a victimei, cei doi nu voiau să poarte mască.

„Amândoi erau anti-mască şi împotriva tuturor măsurilor de siguranţă. Copiii săi, care lucrează în străinătate, au încercat din răsputeri să o convingă să accepte tratamentul, dar nu a fost chip. Fata chiar i-a sunat pe medici şi i-a rugat să o sedeze,  în speranţa că aşa va putea primi tratamentul. Dar nu a fost chip”, a mai spus sursa citată.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Poziția oficială

Pastorul Bisericii Adeventiste de Ziua a Şaptea, în judeţul Dâmboviţa, Bogdan Plătică, a afirmat că membrii bisericii sunt încurajaţi să-şi ia toate măsurile de protecţie împotriva virusului.

„Este adevărat că şi în Biserica Adeventistă de Ziua a Şaptea, ca în orice altă biserică, există oameni mai răzleţi, în dezacord cu ceea ce cred ceilalţi. Asta nu înseamnă însă că biserica aprobă ceea ce face sau ce spune persoana respectivă. Noi încurajăm purtarea măştii şi respectarea măsurilor de protecţie, dar şi tratamentul, pe care nu-l interzicem în niciun caz”, a declarat Bogdan Plătică pentru o publicație centrală.

Adauga un comentariu