Razboi în Ucraina

Finanţarea războiului din Ucraina de către SUA s-ar putea opri odată cu alegerile legislative. Joe Biden avertizează

Publicat: 21 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Finanţarea războiului din Ucraina de către SUA s-ar putea opri odată cu alegerile legislative. Joe Biden avertizează
Discursul a avut loc în cursul unei vizite în Pennsylvania

Războiul din Ucraina ar putea lua o altă turnură de lună viitoare, odată cu rezultatul alegerilor legislative, De aceea, preşedintele american, Joe Biden, a criticat joi seară, 20 octombrie, Partidul Republican, acuzându-l că doreşte să reducă potenţial sprijinul financiar american pentru ucraineni, adăugând totodată că republicanii „nu înţeleg politica externă americană”.

„Spun că, dacă vor câştiga, probabil că nu vor continua să finanţeze Ucraina. Aceşti oameni nu înţeleg. Trece dincolo de Ucraina. Este Europa de Est. Este NATO „, a declarat preşedintele american.

Discursul a avut loc în cursul unei vizite în Pennsylvania, un stat cheie pentru alegerile de la jumătatea mandatului.

SUA ar putea opri finanţarea războiului din Ucraina

Finanţarea războiului din Ucraina de către SUA s-ar putea opri de lună viitoare, după alegerile din 8 noiembrie. Liderul republicanilor din Camera inferioară a Congresului, Kevin McCarthy, a avertizat marţi, 18 octombrie, că partidul său nu va semna un „cec în alb” Ucrainei dacă va câştiga, aşa cum prezic sondajele, majoritatea locurilor în Camera Reprezentanţilor.

În cazul în care partidul său va câştiga, acest ales californian, Kevin McCarthy, speră să o detroneze pe democrata Nancy Pelosi de la conducerea Camerei, ceea ce l-ar face a treia figură importantă în statul american, după preşedintele Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris.

Precizăm că de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, administraţia Joe Biden a eliberat 17,6 miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei, cu acordul ambelor partide din Congres, deşi au protestat unii republicani din aripa dreaptă a partidului.

Antony Blinken a descris recentele mișcări ale Rusiei în Ucraina

Într-un context asemănător, reiterăm faptul că secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a descris recentele atacuri rusești din Ucraina ca fiind un alt semn al „disperării” președintelui rus Vladimir Putin. Blinken a mai spus că ultimele mișcări ale președintelui Putin au fost „destul de apropiate de un război total”. În momentul în care a fost întrebat dacă președintele rus acționează rațional, el a spus că „obiectivele lui Putin nu sunt raționale”.

„Am fost foarte clari cu președintele Putin în mod direct și privat cu privire la consecințele grave care ar urma oricărei utilizări a armelor nucleare. Nu am văzut niciun motiv în acest moment pentru a ne schimba propria noastră poziție nucleară”, a spus Blinken atunci când a fost întrebat despre potențiala utilizare a armelor nucleare împotriva Ucrainei.

Secretarul de stat american a mai criticat și recenta decizie a Arabiei Saudite și a OPEC+ de a reduce producția de petrol, spunând că „ajută la umplerea buzunarelor lui Putin”.

„Nu a existat niciun motiv pentru a lua această decizie atunci când au luat-o”, a spus el, recunoscând totodată: „Avem o multitudine de interese cu Arabia Saudită”.

De asemenea, zilele acestea, presa rusă a făcut publică o primă declaraţie oficială a generalului Serghei Surovikin, șeful operaţiunilor speciale ale Rusiei în Ucraina, care a spus că nu mai doreşte sacrificarea oamenilor săi în acest război împotriva ” hoardelor de fanatici înarmați de NATO”.

Cu toate acestea, finanţarea războiului din Ucraina de către SUA s-ar putea opri odată cu alegerile legislative ce vor avea loc pe 8 noiembrie.

Adauga un comentariu