Prima pagină » Titlurile zilei » Firma lui Dragoș Ciopate se îmbogățește din banii primăriilor din județ! Geo Myke SRL își umflă conturile din studii de fezabilitate

Firma lui Dragoș Ciopate se îmbogățește din banii primăriilor din județ! Geo Myke SRL își umflă conturile din studii de fezabilitate

19 nov. 2022, 02:00, 8 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Societatea administrată de Gabriel Dragoș Ciopate, S.C. Geo Myke S.R.L., are succes printre primăriile din județul Iași. De la începutul anului 2022 și până în prezent, Geo Myke SRL a semnat 33 de contracte pentru studii de fezabilitate, patronul încasând 3 milioane de lei

Societatea lui Dragoș Ciopate este favorită printre primăriile din Iași, dacă ar fi să ne luăm după ofertele acceptate, privind încredințările directe de pe platforma SEAP, care au ca obiect „studii de fezabilitate“ și „întocmire documente pentru avizare“. Ofertele firmei pe care o administrează sunt acceptate în aceeași zi cu depunerea lor pe platforma Sistemului de Achiziții Publice (SEAP). Primarii comunelor din Iași preferă această firmă când vine vorba de întocmirea studiilor de fezabilitate și întocmirea documentelor pentru avizare. Practic, pentru doar câteva documente întocmite, Geo Myke SRL încasează sume imense.

Edilii comunelor acceptă oferte pe SEAP, iar firma lui Dragoș Ciopate se îmbogățește din banii primăriilor

captura de ecran cu doua dintre achizitiile directe ale primariei Stolniceni Prajescu din judetul iasi

Edilul comunei ieșene Stolniceni-Prăjescu, Costel Hugianu plătește din buzunarele localnicilor sute de mii de lei pe studii de fezabilitate

Doar în anul acesta, Dragoș Ciopate va încasa peste 3 milioane de lei, fără TVA, din banii bugetelor locale ale primăriilor din județ. Contractele care au ca obiect întocmirea unor documente pentru avizare valorează peste 2 milioane de lei. În ceea ce privește studiile de fezabilitate, încredințările directe au o valoare de aproape 200.000 de lei, fără TVA. Preferatul primarilor din Partidul Național Liberal (PNL) și-a umflat conturile pe spatele localnicilor comunelor din județ. Mai exact, în 2021, Dragoș Ciopate a încasat din banii bugetelor locale puțin peste 2,5 milioane de lei, fără TVA, prin achiziții directe de pe SEAP, făcute de primăriile din județ. Nu este prima dată când firma condusă de Dragoș Ciopate dă lovitura printre primăriile din județ și din zona Moldovei.

Acesta a mai încasat sume uriașe pentru prestarea serviciilor de consultanță. Primarii PNL îl primesc pe administratorul societății Geo Myke SRL cu brațele deschise când vine vorba de încredințările directe de pe platforma de achiziții publice. Astfel, de la an la an, firma ieșeană se îmbogățește pe banii primăriilor din județ și din zona Moldovei. În 2021, cel mai profitabil contract a fost acceptat prin încredințare directă de către Primăria comunei Comarna din județul Iași, cu o valoare de 135.000 de lei, fără TVA, ce avea ca obiectiv „întocmirea documentațiilor pentru avizare“. Veniturile companiei s-au rotunjit treptat, astfel că, numai în anul 2021, Geo Myke SRL a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 5 milioane de lei, un profit de peste 3 milioane de lei și datorii de peste 500 de mii de lei.

sediul primariei Stolniceni-Prajescu din judetul Iasi


Primăria comunei Stolniceni-Prăjescu acceptă în aceeași zi ofertele depuse de către Dragoș Ciopate

Primarul comunei ieșene Stolniceni-Prăjescu plătește sute de mii de lei pe studii de fezabilitate

Contracte Ciopate Stolniceni-Prajescu (02)

Societatea Geo Mike S.R.L își crește cifra de afaceri si profiturile cu ajutorul primarilor din județ

Edilul comunei Stolniceni-Prăjescu, Costel Hugianu, a acceptat în acest an două oferte din partea societății conduse de Dragoș Ciopate. Achizițiile directe au constat în întocmirea a două studii de fezabilitate și documente aferente avizării, în valoare de 365 de mii de lei, fără TVA.

În 2021, primarul Costel Hugianu a acceptat trei oferte din partea societății Geo Myke SRL, mai exact două oferte ce constau în documentații tehnice, cu o valoare totală de 82.000 de lei, fără TVA, proceduri urcate pe SEAP pe 16 iunie și acceptate de către Primăria Stolniceni-Prăjescu la scurt timp după publicare. În luna mai a aceluiași an, Primăria comunei Stolniceni-Prăjescu mai acceptă o ofertă a firmei Geo Myke S.R.L, în valoare de 37.500 de lei, fără TVA. Astfel, din buzunarele localnicilor comunei au zburat peste 100 de mii de lei, fără TVA, în conturile prosperei firme conduse de Dragoș Ciopote.

Edilul comunei Stolniceni-Prăjescu „a uitat“ cât plătește pentru achizițiile directe

mai multe planse de constructii pe o masa

Studiile de fezabilitate și întocmirea documentelor pentru avizare, aduc sute de mii de lei în conturile societății Geo Mike S.R.L din partea primăriilor din comunele ieșene

Întrebat de reporterii BZI în ce constă studiile de fezabilitate pe care Geo Myke SRL le întocmește și pentru care plătește sume de ordinul sutelor de mii acesta, primarul comunei Stolniceni-Prăjescu a dat în bâlbâială.

„Nu știu care dintre ele, băiatul de la achiziții se ocupă. E în concediu… săptămâna viitoare vine. Acum sunt la București…“, a silabisit Costel Hugianu, primarul comunei Stolniceni-Prăjescu.

Reporterii BZI i-au reamintit edilului numele și suma pe care o achită către firma Geo Myke S.R.L, adică peste 300 de mii de lei, fără TVA. „Da… Care sunt în derulare… Am proiecte în derulare. Nu știu dacă depășesc (n.r. – suma de peste 300 de mii de lei, fără TVA). Nu știu! Nu dețin informația asta“, a bâiguit primarul.

Edilul s-a arătat foarte deranjat în momentul în care a fost întrebat dacă Geo Myke SRL este o firmă favorită printre primarii liberali.

„Noi vrem să facem treabă în țara asta! Daaa! Să mai lăsăm partidele și politica deoparte“, a replicat pe un ton tăios Costel Hugianu.

Reporterii BZI au încercat să prezinte și punctul de vedere al lui Dragoș Ciopate, însă acesta nu a putut fi contactat. Geo Myke S.R.L a fost înființată în anul 2000, iar timp de 7 ani nu a avut niciun angajat. Din 2008, societatea condusă de Dragoș Ciopate a început să înregistreze cifre de afaceri din ce în ce mai mari, astfel că în 2020 a ajuns la peste 4 milioane de lei, iar în 2021 a urcat la aproape 5 milioane de lei.

Astfel, firma lui Dragoș Ciopate se îmbogățește din banii primăriilor liberale.

Comentarii
  • Robert Benchea

    Prapad a facut si in comuna Oteleni acest patron in cardasie cu Felician Gheraescu fost primar care sia pierdut mandatul dupa ce a fost condamnat de ANI!!!

  • Sa i sugeti mielu! Sa va dau si eu la muie!

  • Combinati-va cu primarul Mihai Chirica de la Iasi. 90% din proiecte sunt doar promisiuni electorale si daca-i dati 10% de friptura din proiect, va da studii de fezabilitate pe banda rulanta. Conest si TED Construct nu mai fac fatza si banii trebuie rulati. Mai este si Alexe Costel de la prefectura. Si acolo se invart bani frumosi.
    PS: Apropo, studiile de fezabilitate sunt un pont 100% cinstit, doiar ca dupa studii nu mai conteaza daca proiectul este fezabil sau nu.

  • Simplu Legea ar trebui schimbată cam așa: Studiul de fezabilitate se plătește doar după aprobarea finanțării proiectelor iar dacă sunt nefezabile sau nu s-a obținut finanțare, întocmitorul acestuia va deconta către beneficiar cheltuielile efectuate după recepționarea ,,documentației”. Așa nu se vor mai găsi soluții inteligente să proiecteze la nivelul SF tot felul de năstrușnicii.

  • Costul studiilor lui Ciopate sunt exagerat de mari. Are de uns primari , angajati din Ministerul Dezvoltarii , directorasi din Iasi ,etc.

  • Parandărătul de 10% din valoarea contractului la Primar este LEGE!
    Altfel nu pupă nimeni nici un contract cu atribuire directă!

  • Geo Myke este mic copil pe lângă SC ECOMARY SRL a Mariei Popovici.

  • @ Ion
    Da, Ioane bine punctat. Măriei de la Ecomary îi pune-n brațe CNI-ul contracte grase de mulți ani. Se poate observa asta la un simplu search pe SICAP. Faza-i că nu-s moka și nu oricum.
    Dap’ se știe că băcăoancei pripășită de ani buni la Bucale ca șefă, îi place rău de tot haurul, indiferent cum ar fi el prelucrat: inele, cercei, broșe, brățări sau lanțuri. Faza-i că, Mărie, dacă o să continui tot așa, o să ai parte și tu și prietena ta, de brățări și de lanțuri.
    Doar că vor fi mai grele și, din alt metal.
    Apropos, în procesul de fabricație a bijuteriilor din aur se folosește și cadmiu.
    Prin contact direct și prelungit cu epiderma, cadmiul poate duce la boli grave de plămâni, rinichi și chiar multiple forme de cancer.
    Concluzia: haurul dăunează grav și libertății și sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`