Scena artistica din Romania

Florin Zamfirescu, nemulțumit de situația din România: „S-a ales praful”

Publicat: 04 oct. 2021
Florin Zamfirescu nemultumit de situatia actuala din Romania
Actorul Florin Zamfirescu se declara extrem de nemultumit de situatia actuala din Romania

Florin Zamfirescu, unul din cei mai mari actori români, s-a arătat extrem de nemulțumit de situația actuală din România. Artistul se declară extrem de revoltat de faptul că într-un astfel de moment, la puțin timp după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, președintele este plecat în Germania.

Actorul crede că Guvernul ar trebui să pice cât mai repede.

Florin Zamfirescu, nemulțumit de situația din România

Cu toate că este vaccinat, Florin Zamfirescu se delcara extrem de revoltat de măsurile luate de către guvernanți.

„Am ieşit în stradă, pentru că, socotesc că România este un vapor eşuat. S-a ales praful de tot ce am sperat. Şi am ţipat şi ne-am bucurat acum 31 de ani. Când eram în acelaşi loc, la Piaţa Universităţii, eram în balconul Universităţii şi eram fericiţi cu toţii că ţara nu are nicio datorie. Speram că cei care ne vor conduce or să cârmească vaporul ăsta, care astăzi este eşuat. S-a ales praful de visurile noastre, de tinereţile noastre, de copiii noştri, de urmaşii noştri, de nepoţi. S-a ales praful de români. Acum am ieșit, pur și simplu, din disperare. Speranțe mari nu am. Sper să cadă acest Guvern. Sper ca în ultima clipă să apară omul necesar la conducerea țării, pentru că toți care sunt acum la conducerea țării, sunt niște Iuda, vânduți, trădători. Cîțu a zis că românul o duce foarte bine, ce probleme aveți? Păi ce se întâmplă cu copiii, ce se întâmplă cu școlile, ce se întâmplă cu batjocura cu obligațiie, cu interdicțiile? Ce se întâmplă? Mai avem vreun pic de libertate când totul este obligatoriu și interzis?”, a declarat Florin Zamfirescu la Antena3.

Florin Zamfirescu: “Poporul ar trebuie să se ridice în picioare”

Întrebat cum vede ieșirea din situația, actorul a spus că întregul popor ar trebui să se ridice în picioare.

“Sunt 18 milioane cel puțin care gândesc cu totul diferit decât conducătorii noștri. Acești 18 milioane, dacă pur și simplu s-ar ridica în picioare și ar păși înainte, în jurul instituțiilor care au pretenții, în jurul Parlamentului, în jurul Guvernului, fără niciun fel de scandal, fără niciun fel instrument de torturi și voluri, fără nicio armă. Și dacă poporul s-ar scula în picioare, nimeni nu i s-ar putea opune. Asta e soluția pe care o văd eu. Nu cu forța, nu cu urlete, nu cu pedepse, nu cu pușcării, nu cu condamnări, nu cu arestări și dându-i la o parte”, a spus Florin Zamfirescu la Antena 3.

Cine este Florin Zamfirescu

Născut în orașul Călimănești, Vâlcea, Florin Zamfirescu a frecventat și absolvit atât școala generală cât și liceul în localitatea natală. În anul 1967 a intrat pe primul loc la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie Ion Luca Caragiale din București la Facultatea “Arta Actorului”, clasa Profesor Constantin Moruzan, absolvind-o 1971 ca șef de promoție.

Fiind repartizat la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, s-a mutat după doi ani la București, în noiembrie 1973, la Teatrul Giulești, actualmente Teatrul Odeon. Între anii 1991 și 1994 a funcționat ca director adjunct artistic al acestui teatru. Începând cu 1996 și până în prezent lucrează la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București (cunoscută și sub acronimul UNATC) ca profesor universitar. A fost rector al UNATC din ianuarie 2000 până în 2008.

În paralel cu aceste activități, și-a continuat activitatea de actor de scenă și film, respectiv ulterior de regizor de teatru, din 1974 până în prezent.

Comentarii
  • Da, maestre, când în ’90 ne întâlneam în Piața Universității, la copac, venea și Ștefan Iordache de la Teatrul Mic și multi alții, se plimbau femei cu copiii în căruț, aveam mari, mari speranțe. Eram…”golanii” de la Universitate dar nimeni nu se temea de nimeni. Toate astea pana au venit „minerii” lui Ilici cu ghioaga. Un locotenent de poliție m-a salvat în 13 iunie ’90. Eram în prima linie, față-n fata cu soldații, la Inter, și mi-a zis „fugi acum!”.Nu știu când am luat-o la fuga. În urma rasarisera ca din pământ…”minerii” împărțind bate, fără număr Aveau niște salopete de ziceai ca atunci au fost scoase de pe linia de fabricație, de la APACA. Asta este, maestre, oamenii cu o oarecare pregătire și cu o oarecare conduita și-au luat lumea-n cap(au rămas și acasă, dar putini) și și-a făcut loc…neamului prost, sluga, trădător și servil în slujba altora. Este foarte greu sa revii la România din ’90.

Adauga un comentariu