Haine mai frumoase cu bicarbonat de sodiu! Întreținerea casei și mai ales cea a lenjeriei poate fi un calvar. De fapt, suntem întotdeauna fericiți că există produse cu mai multe utilizări pentru a ne simplifica sarcina. Oțetul alb și bicarbonatul de sodiu sunt două exemple de produse de uz casnic care au toate talentele. Și dacă oțetul alb este o minune pentru haine, bicarbonatul de sodiu nu trebuie să fie subestimat. Pe lângă revigorarea culorilor, el știe să înmoaie rufele și să înlăture mirosurile neplăcute încorporate în material textil. Dar cum să folosiți exact bicarbonatul?
Aveți grijă, evitați să il utilizați pentru a curăța mătasea și lâna.
1) Bicarbonatul permite o spălare perfectă a hainelor în mașina de spălat
În primul rând, această pulbere va consolida acțiunea detergentului lichid. Într-adevăr, elimină grăsimile și proteinele responsabile de petele de pe îmbrăcăminte. Prin adăugarea de bicarbonat, ne putem permite, de asemenea, să folosim mai puțin detergent și, prin urmare, să economisim bani! Pentru a face acest lucru, reduceți la jumătate cantitatea de detergent și înlocuiți-l cu 15 până la 30 g bicarbonat în compartimentul detergentului. În plus, este excelent în catifelarea țesăturilor. Se adaugă 90 g la ciclul de clătire pentru a contracara daunele cauzate de calcar, ceea ce face ca hainele să fie aspre.
2) Haine mai frumoase cu bicarbonat de sodiu! Scapa de pete cu bicarbonat
Pentru a scapa de pete, pasta omogenă pe bază de apă și bicarbonat este esențială pentru a îndepărta petele de grăsime, mâncare, vin roșu, cafea, noroi sau iarbă. Doar lăsați să funcționeze puțin înainte a clăti. Pentru o mai mare eficacitate pe petele persitente, cel mai bun amestec rămâne o doză de lichid de spălare a vaselor, două doze de peroxid de hidrogen și o doză de bicarbonat.
4) Haine mai frumoase cu bicarbonat de sodiu! Dezodorizați hainele cu bicarbonat
Așa cum am menționat anterior, bicarbonatul de sodiu este un deodorant puternic. Acest lucru se explică prin structura sa poroasă care permite să capteze mirosurile. În plus, blochează dezvoltarea bacteriilor care provoacă mirosuri… de unde și prezența sa în deodorante naturale! De asemenea, este foarte util în coșul de rufe murdare, deoarece va neutraliza mirosurile urate. De asemenea, împotriva mirosurilor, puteți adăuga și o lingură (15 g) în sertarul de dedurizare al mașinii de spălat. Acest lucru va elimina mirosurile din tutun sau transpirație.
5) Pentru spălarea hainelor la mâna
Unele haine delicate nu pot fi spălate la mașină și necesită spălarea la mâna. Bicarbonatul poate fi foarte util pentru aceste haine! Doar umpleți chiuveta cu apă călduță și adăugați această pulbere. Amestecă bine pentru a dizolva fiecare bob și cufundă hainele. După spălare, clătiți bine. Această tehnică este excelentă pentru curățarea, dezodorizarea, îndepărtarea petelor și revigorarea culorilor fără a dăuna fibrelor.
6) Haine mai frumoase cu bicarbonat de sodiu! Bicarbonat pentru albirea hainelor: adevărat sau fals?
Bicarbonatul nu conține agenți de albire. Credința că poate albi îmbrăcămintea rezultă din faptul că oamenii il confundă cu percarbonatul de sodiu. Acesta din urmă eliberează într-adevăr peroxid de hidrogen atunci când se dizolvă, deci o putere de albire. Bicarbonatul, pe de altă parte, este excelent pentru păstrarea culorilor. Acționează ca o prevenție intrucat dedurizeaza apa, dar nu are efect de albire. Pentru o albire reală a lenjeriei albe, este mai bine să optați pentru percarbonat sau alte produse naturale (suc de lămâie). Mai presus de toate, evitați înălbitorul care face ca hainele albe să se îngălbeneasca.