Actualitate

I se mai spune tinctura pentru orice infectie. Cum se prepara acest antiseptic natural din plante

Publicat: 10 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
I se mai spune tinctura pentru orice infectie. Cum se prepara acest antiseptic natural din plante
Tinctura pentru orice infecţie

Tinctura pentru orice infecţie. Infecţiile apar atunci când un organism străin dăunător pătrunde în corp şi, adaptându-se rapid, se multiplică. Aceste organisme infecţioase poartă numele de „patogeni”. Exemple de patogeni sunt bacteriile, virusurile, fungii (sau ciupercile) şi paraziţii.

Unele infecţii sunt uşoare şi nu cauzează simptome notabile. Altele însă, devin rezistente la tratamentul convenţional. Sistemul imunitar se poate găsi în incapacitatea de a combate coloniile de patogeni care cresc foarte mult. În această situaţie, infecţiile pot deveni severe, punând viaţa în pericol.

Cum se transmit infecţiile

Infecţiile se pot transmite prin contact cu pielea, prin fluidele corpului ori prin contactul cu fecalele. Se mai pot transmite prin particulele din aer sau prin atingerea unui obiect atins de o persoană infectată.

Tinctura pentru orice infecţie

Botanistul James Duke recomanda în cartea sa „Farmacia Verde” un remediu antiseptic natural. Acesta poate fi preparat de fiecare dintre noi acasă. Este o reţetă proprie şi personală, pe care a numit-o „antiseptic universal din plante”. Acest remediu a fost conceput pentru a combate şi trata orice tip de infecţii.

Autorul nu dă cantităţi exacte. Foloseşte în schimb „mâna” ca unitate de măsurare a plantelor.

Iată reţeta:
– 1 mână de cimbru
– 1 mâna de rozmarin (sau eucalipt)
– 1 mâna de mentă

Plantele se mărunţesc şi se pun într-un borcan de sticlă. Se acoperă cu votca şi se închide ermetic. Se lasă la macerat câteva zile, apoi se strecoară. Tinctura obţinuta se păstrează într-o sticlă închisă la culoare, în dulapul cu medicamente. Puteţi pune o sticluţă şi în trusa de prim-ajutor, pentru a o folosi la zgârieturi sau tăieturi accidentale.

Cimbrul conţine timol, eucaliptul şi rozmarinul conţin cineol, iar menta conţine mentol – substanţe antiseptice naturale. În realitate, fiecare din aceste plante conţine peste 20 de astfel de substanţe. „Dacă se întâmpla să confundaţi sticla cu cea de lichior, nu vă fie teamă. Nu numai că nu va face rău, dar în realitate are un gust chiar plăcut”, precizează James Duke.

Adauga un comentariu