Local

Iată ce spune judecătoarea Adriana Stoicescu: „Pentru că nu mai citim, ne lăsăm influențați de indivizi fundamental idioți, dar care știu să mintă și să fie vocali”

Publicat: 12 mai 2022
Adriana Stoicescu
Jurista consideră că oamenii vor deveni „maimuțe ce știu să tasteze”

Judecătoarea Adriana Stoicescu a prezentat, fără a menaja pe cineva, o frumoasă pledoarie cu privire la felul în care se desfășoară lucrurile în lume. Jurista consideră că oamenii vor deveni „maimuțe ce știu să tasteze”, în timp ce „prostia se înscăunează”.

Redăm mesajul integral al judecătoarei:

„Marea dramă a omenirii nu este nici covidul și nici ciuma.

Nu este nici HIV și nici măcar un război.

Toate sunt depășite, ca intensitate și consecințe, de imensa, fabuloasa, de nepătruns prostie.

Oamenii devin, pe zi ce trece, mai proști.

Nu ne tâmpim pentru că mâncăm soia sau, dimpotrivă, prea multă carne, ci pentru că am aruncat toată înțelepciunea omenirii la gunoi apoi i-am dat foc, nu de alta, dar trebuie să salvăm planeta.

Nu o vom salva. Suntem prea mulți și, desigur, prea proști; cât timp nu ne putem salva pe noi înșine, cum am putea avea grijă de biata planetă.

E incredibil cum prostia a devenit pandemică, reușind să distrugă în câțiva anișori tot ce a clădit și creat omul mai de preț.

Generația decrețeilor, cea care a crezut că poate schimba lumea din temelii, cu Dumnezeu alături, va pleca în curând, lăsând în urma sa un ultim și de neacoperit gol.

Suntem ultimii care am devorat, ascunși sub plapumă, furând lumină de la o lanternă prăpădită, cărțile copilăriei.

Cu foi rupte de atâtea recitiri, știam pe de rost pasaje întregi din ”La Medeleni” și, deși nu era cazul, replicile lui Scarlett…

Suntem ultimii care am scos din minți străzi întregi cu strigăte de ”nenea, ne dați mingea” și ”tanti mama lui Arpi, vine Arpi jos?” cu joaca până noaptea târziu, când acasă ne aștepta fie o scatoalcă, fie o urecheală, dar, inevitabil, căldura insuportabilă a locuințelor devenite, în toiul vacanței de vară, adevărate cuptoare că, de, nu știam nimic de reabilitare..

Plecăm încet și, odată cu noi, dispare acel ”sărumânaaaaa” aruncat cu putere oricărui cetățean întâlnit pe scara blocului, cunoscut sau nu. Azi e suficient să arunci un ”bună” din vârful buzelor țuguiate, cu ochii dați artistic pesta cap, în genul ”ce favoare îți fac, bro…”

Pleacă în curând generația ce asculta, alături de părinți, ascunși în colțul bucătăriei, ”Europa liberă” cu urechea lipită de un radio prăpădit, ce hârâia ca un bolnav TBCist, înțelegând, pe cât se putea, că trăia într-un non sens care azi (ce oroare) începe să pară, de-a dreptul frecventabil.

Am fost copiii deprinși cu respectul, maturizați înainte de vreme, aruncați în apă fără să știm să înotăm, că ”doar așa poți răzbi”, auzeam țipând de pe marginea bazinului…

Am fost adolescentele leșinate de emoție că ne-am pupat la reuniune cu vreun drăguț cu un an mai mare, sperând în taină la un dans mai lent, feriți eventual de ochii lui dirigu…

Mi-e tot mai greu să înțeleg lumea în care trăiesc și pun asta pe seama faptului că azi cartea a devenit un moft penibil și demn de dispreț.

Că a fi educat și cu un minim de cărți citite este doar o manifestare a unei slăbiciuni, în mințile netede ale celor care decid soarta lumii.

Am devenit o adunătură de bipezi cu ochii țintiți în niște aparate obsedante, care fac dovada statutului social.

Am devenit niște biete marionete ale unor indivizi la fel de proști precum cei care, cândva, erau trecuți în clasa a cincea doar de milă.

Planeta întreagă este condusă de cei care nici să copieze corect nu erau în stare.

Iar noi suntem în top…

Și asta pentru că nu ne pasă de nimic.

Nu ne pasă de mizeria din jurul nostru pentru că nu ne pasă de mizeria din noi.

Devenim din ce în ce mai limitați, sfârșind, probabil, prin a emite sunete guturale, așteptând răspunsul din telefon.

Vom deveni maimuțe ce știu să tasteze.

Pe măsura ce prostia se înscăunează, transformăm în bășcălie tot.

Pentru că nu mai citim, ne lăsăm influențați de indivizi fundamental idioți, dar care știu să mintă și să fie vocali, să ne promită ultimul telefon sau cea mai bună variantă de laptop.

Am ajuns mult mai jos decât votanții pentru o găleată de plastic și pentru asta nu e Europa de vină.

Ne batem joc de țara asta zi de zi, de trecut și de oamenii care au murit ca noi să putem să ne îndopăm cu pizza și Coca Cola.

Viața se reduce la cât mâncăm, ce mașină cumpărăm, în ce zonă a globului ne pozăm pentru a muri de invidie vecinul de la parter.

Vom pleca și odată cu noi va pleca generația care asculta Pink Floyd și Led Zeppelin, dar dădea iama și la filarmonică și operă, îmbrăcați la patru ace, cu muieri ce arătau și se comportau ca niște doamne, cu bărbați cel puțin încălțați corect.

Se vor duce, în curând, ultimele bastioane ale simplității și firescului.

Lăsăm lumea pe mâna celor care au, totuși, un scop comun.

Viața fără Dumnezeu.”




Comentarii
  • Felicitări, stimată doamnă!! Ați reușit să punctați adevărată față a societății de astăzi, făcând o paralelă între generația ”decrețeilor” și cea a ”gadget-urilor”, dar și a diferențelor uriașe existente între aceste generații!! Este trist, dar aceasta-i realitatea. Nimic nu va mai fi din ceea cea a fost…….odată!!

  • „ne lăsăm influențați de indivizi fundamental idioți, dar care știu să mintă și să fie vocali”? madam judecator ar trebui sa aiba ciocu mic la ce pedepse acorda colegii ei din magistratura, vezi ieri ce pedepse au dat in cazul „Colectiv” si nu numai. eu cred ca noi ne lasam influentati de ei, ca isi bat joc de noi cetatenii prin anii cu care lungesc procesele si pedepsele blande pe care le acorda, mereu in favoarea infractorilor. sa nu uitam ca Justitia Romana e cel mai corupt domeniu de activitate din Romania. asa ca sa ne lase cu morala si etica ei deontolgica!

  • “Visul american” a devenit realitate. Prostia și nebunia este care a cuprins planeta. America este in top. Aceasta țara este un cartier numit Ferentari. Prosti curg pe străzi. Nebunii sunt peste tot, dar murdarii depășesc orice închipuire. Locuiesc printre ei. Dacă Florida mi se părea un dezastru social, după mutarea in Sân Antonio, m-am lămurit anapoda. Cretini totali. Am scăpat de acest oraș și m-am mutat in Huston. Doamne, acest oraș depășește orice închipuire. Și mai prosti și mai urâți și mai murdari. Am toate dovezile. Eu le spun in fata, direct și fără mila: idiotilor, cretinilor, puturosilor, scarbe mondiale. Am curaj pentru-ca, după ADN sunt grec 100%.

  • ”Anonimule”, dacă nu știai, NU judecătorii fac legile, ei doar le aplică așa cum sunt făcute de ”aleșii” noștri!! Iar cu ”lungirea” proceselor, e vorba de volumul de muncă și nu în ultimul rând de lipsa de personal, asta ca o părere personală.

  • Toti dar absolut toti cei din justitiefie judecator, procuror sau jurist toti sunt oameni sensibili care nu aplica intocmai rigorile legii. Din pacate uneori mai fac greseli

  • Este cert că doamna Stoicescu face o analiză mai mult decât pertinentă, dar este o excepție, dacă ținem cont că magistratura este doldora de judecători și procurori mai mult decât subiectivi. Asta în ciouda prrivilegiilor și salariilor exorbitante, dacă le comparăm cu ale celor care produc bunuri materiale. Cum putem compara un…tânăr pensionar de 46-47 de ani cu o pensie de 15.000 lei, cu un muncitor pensionar de 65 ani cu vechime de 45 ani și o pensie de 1400 lei? O înteb pe doamna judecător dacă nu cumva asemenea legi aberante au fost elaborate tot de juriști.

  • O realitate monstruoasa descrisa cu o claritate de cristal!! Va admir! Nu sunteți singură ! Din păcate „digitalizarea” favorizează gruparea proștilor agresivi și apariția unui curent distructiv! Asistam la debutul acestei catastrofe, dar ne vine greu sa bănuim cum se va sfirsi(SF de groaza)

  • Pentru Vasile Pascanu: atat ai cotizat, atat ai pensie! Daca cotozezi doar 2 lei pe luna pentru ca ai salariul 10 lei, cat vrei sa ai pensie dupa 40 de ani? In schimb daca cotizezi 100 lei pe luna….vei avea o pensie mai mare. Simplu! Ce este asa greu de inteles?

Adauga un comentariu