Local

Iată cum arată, după incendiu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași – FOTO

Publicat: 23 iun. 2021
Imagini din interiorul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași după incendiu

Un incendiu puternic a afectat, în cursul zilei de marţi 22 iunie 2021, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. O parte din acest spital a fost cuprinsă de flăcări iar autorităţile au dat alarma. S-a activat planul roşu de intervenţii iar la unitatea medicală au ajuns echipajele de intervenţie. BZI.RO vă prezintă imagini din interiorul spitalului care a fost afectat de incendiu.

Din fericire nicio persoană nu a fost rănită dar zeci de persoane au fost evacuate din spital şi internate în alte unităţi medicale.

Imagini după incendiu cu interiorul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

Vă prezentăm imagini cu salonul în care a izbucnit incendiul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Pe imagini se poate vedea faptul că aparatura medicală a fost puternic afectată de flăcări dar şi de intervenţia pompierilor care s-au luptat minute bune pentru lichidarea acestuia. Imaginile sunt din sala de tratament și holul secției.

Holurile unităţii medicale sunt inundate de apă iar acest lucru face, cel mai probabil, imposibil recuperarea vreunui aparat electronic.

Care sunt primele concluzii ale incendiului de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

Conform autorităţilor care au dat o declaraţie în acest sens, ancheta este în plină desfăşurare iar o concluzie finală va fi trasă după ce se termină ancheta.

„În această seară (n.r. – 22 iunie 2021), în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Urgenţele medicale vor fi tratate la Spitalul de Copii Sf. Maria

Deși, pentru o scurtă perioadă de timp , urgentele au fost redirecţionate către Spitalul de Neurochirurgie Iași, în aceste momente, unitatea medicală ieșeană poate prelua toate cazurile. Altfel spus, urgenţele medicale vor fi tratate din nou la Spitalul de Copiii Sf. Maria.

În altă ordine de idei, managerul Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii Sf. Maria le-a felicitat pe cadrele medicale pentru intervenție:

Cadrele medicale au fost instruite, s-au comportat excepţional. Avem două săli funcţionale, funcţionam la parametrii optimi. Încercam să dezinfectăm toată zona de fum. Avem un cabinet şi o sală de tratament care au fost afectate la zona 2, tampon Covid-19. Etajul 3 a fost afectat de fum, a trebuit aerisit doar. Se afla documentaţia medicală, calculator, mobilier. Echipamentele medicale nu erau puse în funcţiune şi nu a fost afectat niciunul. În momentul în care s-a simţit fum, s-au întrerupt gazele şi curentul şi s-au evacuat pacienţii. Noi am repetat lunar instruirea, iar aceasta s-a văzut. a afirmat managerul unității medicale, Alina Belu

Comentarii
  • Aia cu ,,in momentul cand s-a simtit fum,,e mortala, doamna manager recunoaste involuntar ca ,,eroii,,au lasat saloanele nesupravegheate si pacientii in plata domnului.Oricine are creier intelege ca daca era un singur ,,erou,,in salon focul era stins in cateva secunde,nu asteptau sa ,,le vina ,,mirosul de fum pentru a reactiona.Niste incompetenti.I-as da ,dupa parerea mea,pe toti ,,eroii,,de acolo afara pe motiv de neglijenta in servici,incepand cu seful de sectie si pana la ultima infirmera.

  • Instruiri lunare? Cu siguranță se poate dovedi. Nici o instituție nu face lunar, dar aici este sclipitor! Ce se ascunde de fapt?

  • sesizare la 112 si a venit politia ? ce sa faca ? la incendiu se cheama pompierii , ei sunt cei care localizeaza si sting focul . militeni cu circulatia si ,,cascat gura” , ei nu au nici o contributie la asemenea actiuni !

Adauga un comentariu