Titlurile zilei

Imagini interzise iubitorilor de animale! Aproximativ 20 de câini sunt ținuți în condiții crunte, într-un câmp înconjurat de garduri, la marginea Iașului! Primarul nu reușește să identifice proprietarul – FOTO

Publicat: 15 apr. 2021
Țarcul improvizat unde trăiesc aproximativ 20 de câini, în condiții greu de imaginat, plin de peturi, fără acoperiș, fără apă și mâncare. Țarcul este improvizat dintr-un gard de plasă verde
Aproximativ 20 de câini trăiesc în condiții greu de imaginat, într-un țarc improvizat pe un câmp din comuna Rediu, județul Iași. Animalele stau nemâncate zile întregi, iar vecinii sunt disperați de gălăgia și mizeria produsă de animale

De mai bine de doi ani, locuitorii din localitatea Rediu, din județul Iași, sunt disperați după ce pe strada Soarelui din localitate a apărut ca din senin un adăpost de câini, unde sunt crescute aproximativ 20 de animale în condiții greu de descris. Proprietara spațiului improvizat este de negăsit, iar vecinii spun că vine o dată pe săptămână și le aruncă mâncare, fără să fie observată

În urmă cu doi ani a fost improvizat un adăpost de animale pe un câmp de la marginea localități Rediu, județul Iași. În țarcul improvizat sunt crescuți aproximativ 20 de câini, în condiții greu de imaginat. Numărul câinilor a crescut de-a lungul timpului, iar acum locuitorii din zonă sunt disperați din cauza zgomotului produs de animale. Localnicii spun că nu știu cine este persoana care a improvizat țarcul și că încearcă să o identifice.

„E jale ce e acolo, animalele sunt chinuite, latră și urlă de foame cât e ziua de lungă. De doi ani e așa, toată lumea este disperată de gălăgie, iar când e cald, mirosul este insuportabil. Dacă tot i-a adunat aici, măcar să îi îngrijească. Din auzite, ar fi o femeie, dar nimeni nu o vede, nimeni nu o cunoaște și vine ca o fantomă aici. De obicei, vine o dată pe săptămână, cu o mașină marca «Fiat», și le aruncă mâncare peste gard. Trebuie făcut ceva în acest sens, pentru că animalele acelea sunt chinuite de doi ani acolo, trăiesc printre gunoaie și sunt flămânde”, a declarat Daniel Huțanu, dezvoltator imobiliar care construiește în comuna Rediu, peste drum de țarcul improvizat.

Autoritățile locale încearcă să identifice persoana.

„Cunoaștem situația și ținem în permanență legătura cu locuitorii din zonă pentru a identifica persoana, deoarece nu știm cui îi aparține acea bucată de pământ. Nu este normal ce este acolo, dar dacă nu știm cine e, ne este greu să luăm o decizie, deoarece este și proprietate privată. Avem în vedere situația, iar imediat ce vom identifica persoana, vom lua măsuri”, a precizat Ștefan Paraschiv, viceprimarul comunei Rediu.

Primarul comunei Rediu încearcă de două luni să identifice proprietara

De aproximativ două luni, primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu, încearcă să identifice persoana care deține bucata de pământ unde a fost ridicat așa-zisul adăpost de animale.

„Încercăm să identificăm femeia care a adus câinii la noi în comună și îi ține în aceste condiții. Am primit numeroase plângeri din cauza acestei situații de la noi din comună. Avem numele ei, dar nu o putem identifica, nu știm dacă este de la noi din comună. Îi rugăm pe toți locuitorii comunei să ne ofere detalii despre această persoană, numărul de înmatriculare al mașinii sau orice detaliu ne este de ajutor. Am fost în urmă cu o lună acolo și erau doar 8 câini, acum numărul lor s-a dublat.

Ne dorim să luăm legătura cu această femeie, în primul rând pentru că acele animale sunt chinuite și ținute în niște condiții grele, iar în al doilea rând, gardul a depășit limita proprietății. Această femeie și-a prelungit țarcul până în drumul public. Continuăm cercetările și în cel mai scurt timp vom lua măsuri cu privire la această situație, nu mai putem continua așa”, a declarat Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Aproximativ 20 de câini trăiesc printre gunoaie și fecale într-un țarc improvizat în mijlocul câmpului

La marginea străzii Sorelui din comuna Rediu se află un țarc mic, improvizat din garduri de plasă și fără acoperiș. Țarcul este plin de peturi și de fecale. O parte dintre animale sunt legate, iar celelalte sunt libere în țarc și aleargă disperate dintr-o parte în alta. Pe tot parcursul iernii, aceste animale nu au avut un acoperiș sau un adăpost călduros și au trecut cu greu de vremea geroasă de afară. Câinii mănâncă o dată pe săptămână, iar de apă nu se mai pune problema, fiind însetați zile la rând. Urletul disperat al animalelor arată cât de chinuite sunt.

„Oamenii din zonă sunt disperați, le mai aruncă mâncare din când în când, dar nu se poate intra la ei. Stau chinuiți acolo, nu au nici cuști și toată iarna au înghețat, săracii. Dacă scapă de acolo, ne mănâncă de vii. Nu știu ce suflet are omul care își bate joc de aceste animale și le pune viața în pericol. Pe lângă lipsa hranei, a apei, a unui acoperiș, aceste animale nu au parte de tratamente, sunt câini bolnavi și bătrâni acolo. Trebuie făcut ceva neapărat, să intervină poliția animalelor”, a spus un vecin din zonă.

În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat cazul unei ieșence de 46 de ani, care locuiește alături de 55 de câini și pisici, crescute în cele mai bune condiții.

Comentarii
 • Mai hienelor ,pe voi nu va doare cat de putin de soarta cainilor ,pe voi va roade ca nu mai puteti vinde imobilele de cacat pe care le faceti .

 • Cei care construiesc in Rediu nu sunt dezvoltatori ci hoti imobiliari impreuna cu primarul niterminat Grosu Cipuca pus pe functie de Vieru din Breazu, alta panarama ordinara. Rediu!!!!, ai votat Grosu, atuncii cainii sa domine si sa se inmulteasca in zona

 • Incompetenta userista a primarului rage de rasuna toata mahalaua.
  Nu stie cui apartine terenul. Pleaca bai acasa.
  Nu a auzit de politie. Lasa-ne, useristule.
  Nu a auzit nici de politia animalelor. Primar de desene animate.
  Auzi la el, sa urmareasca populatia numarul masinii. Bai incompetentule, exista cadastru,exista rol agricol, habar nu ai cine datoreaza primariei impozit pe un teren din satul care te-a ales primar revolutionar ? La ce mai iei salariu ?

 • vai de capul lui de primar !
  habar nu are pe ce lume traieste .
  doar la postări pe facebook se pricepe .
  lumea a inceput să vadă cât de incompetent este.

 • Meritati cu varf si indesat! Am cautat niste case pe strada Soarelui, am ajuns la niste duplexuri in panta, frumusele, dar: cu cat duplexul e mai mic, cu atat potaia e mai galagioasa! Asta inseamna gena de taran, daca nu auzi un haulit, nu mirosi un cacat de javra, parca nu simti ca traiesti. La fel si in
  Miroslava, casa si javra sau javrele. Un fundal lataratoresc, pe care oamenii nici macar nu l percep, la cat de spalti pe creier sunt. Nu v-ar placea linistea, nici morti! Oricum nu aveti ce sa-i faceti jegoasei care a infiinta adapostul. Sar ONG sti pr voi imediat.

 • Amuzant primarul asta,sau total incompetent.
  Terenurile sunt integistrate in Registrul Agricol,Cadrastral,samd ,se poate afla imediat proprietarul.
  Probabil sacalii imobiliari vaneaza suprafata in cauza,nu grija pentru caini ii omoara pe ei!!

 • Daca doriti cazare cu liniste (fara latraturi) puteti obtine oferte personalizate la preturi absolut rezonabile. Eu nu intermediez nimic si nu fac reclama nimanui, doar ca am asistat recent la astfel de tranzactii facute, vai, exclusiv de agenti (intermediari) insa la preturi accesibile si negociabile.
  Pot fi gasiti in cladirile deasupra carora se afla 2 segmente intersectate perpendicular, iar agentii sunt intotdeauna imbracati in negru si marea, marea lor majoritate poarta barba.
  Ei va pot media accesul in spatii fara javre (folosesc limbajul dvs), locuri cu verdeata, cu liniste, fara nervi, unde nu veti fi tulburat/a de intristare, de unde a disparut chiar si suspinul.
  Cat despre javrele cu chip de om, ele sunt mai latratoare, mai tradatoare si mai lipsite de bunul simt al compasiunii decat patrupedele la care faceti referire. Va tin pumnii sa va aflati cat de des in compania celor din urma, la ceas de zi si la ceas de noapte, pentru a invata sa le pretuiti calitatile si sa le respectati demnitatea asa cum, pe nedrept, vi se respecta demnitatea dvs.

 • Ce fata de papagal are acest Grosu, primarul din Rediu. Grosule, cine te-o fătat… muma padurii? Urî cu spume mai esti…si prost pe-deasupra

 • Nu știu dacă la mijloc nu sunt dezvoltatorii din zonă…sigur vor terenul pentru a construi blocuri din carton…nu că le pasă de bietele suflete….!!!!!?????? În privința ciinilor de pe străzi…unele persoane…bat cîmpii…numai sunt….așa că le sfătuiesc să doarmă liniștite și să renunțe la răutate…nu le ajută la nimic…a venit virusul peste noi…!!!!!??????

 • Grosu hot libidinos
  A ajuns primar bengos!
  Prin Palas ne-am intilnit
  El țanțoș mergea si nevasta carutul impingea
  Mare om acest primar, mare ca un căldărar
  Gura cand el o deschide, miroase de-ti cade-un dinte
  Unghiile nu-s taiate, are țărnă cat se poate
  Cu papucii plini de glod
  Sta-n primarie ca un nerod
  Asta-i Grosu ales de noi
  Primar c-o pula si un coi!!!

 • daca unii au stat la stana o viata, ce pretentii sa ai de la ei?? comenteaza si iar comenteaza. Abia a intrat omul pe rol si deja gata, va curge din gura cacaua ! pana acum nu tot in conditiile astea ati stat ? despre ce vorbim ?

 • Si ieu am votat usere primari. Nu var fii rusine sa scriti la ziar lucruri rele de primaru cel nou abea ales ce iera sa faca asa scurt timp.
  Strazile e curate, lumina avem de la schimbat ora, canale curate, liniat strada, vine cu gunoiu, ce m-ai vreti saracutu de el abia sa instalat na avut timp sa faca alceva.
  Acu speram sa de-a ploaie sa se umple si iazu vechi tot primaru sa le faca pe toate !!!! Nu m-ai vorbiti omul de rau ca comuna sa imbogatit cu iel primar, toti au acuma atorizatie si ieste legal, votam Barna prejedinte

 • Lasati animăluțele în pace și hranitile, nu ele sunt problema, ci ANIMALELE pe DOUA PICIOARE!!! Nu animăluțele au invadat și tulburat viață oamenilor, ci invers și, oricum, asta ar fi cea mai simpla problema a societății de azi. A calculat cineva citi bani s-au furat din cei destinați cățeilor și care ar fi rezolvat de mult problema prin sterilizare, padocuri civilizate, adopții? Dar greu, cât timp avem persoane de genul „Cristina”.

Adauga un comentariu