Sanatate

Înțepături în cap. Prin ce metode poți depăși disconfortul și cauzele care favorizează manifestarea acestuia

Publicat: 16 iun. 2022
barbat care se tine de gat si de cap din cauza intepaturilor
Simptomul unor înțepături poate însemna prezența multor boli

Fiecare a doua persoană s-a confruntat cu înțepături în cap. Mai mult decât atât, aceste senzații pot apărea în partea din spate a capului, și în partea frontală, uneori și în partea temporală. De cele mai multe ori, durerea se extinde către umeri și spate.

Simptomul unor înțepături poate însemna prezența multor boli. Destul de des, acest simptom este însoțit de o creștere a tensiunii arteriale, prezentând transpirație crescută și tahicardie. Înțepăturile capului pot fi de natură paroxistică și, uneori, o persoană poate simți furnicături neplăcute, la fel ca și în cazul unei migrene cu aură.

femeie care se tine de cap din cauza intepaturilor
În perioada de oboseală, o cantitate suficientă de nutrienți nu intră în creier, vasele se îngustează și, ca urmare, apare o senzație de înțepătură a capului

Înțepături în cap. Ce boli provoacă manifestarea unui astfel de simptom

Osteocondroza cervicală este cea mai frecventă cauză a senzației de înțepături la cap. Apare ca urmare a depunerii de săruri și ciupirea terminațiilor nervoase în partea din spate a capului. Cel mai important lucru este să găsești un medic calificat pentru a trata afecțiunea. El este cel care va ajuta să scapi de această boală. Principala metodă de tratament este prevenirea osteocondrozei. Este necesar să faceți un masaj adecvat cel puțin o dată pe an.

Tulburările hormonale sunt cel mai adesea observate la femei. Deoarece ele sunt cele care sunt predispuse la manifestarea stresului, care poate schimba foarte mult fondul hormonal. Uneori simptomul neplăcut se manifestă din cauza oboselii. Ca urmare a suprasolicitării, activitatea sistemului nervos autonom, care reglează activitatea tuturor organelor interne, și în special a creierului, este perturbată.

grafica femeie care se tine de tample din cauza intepaturilor de la nivelul capului
Tulburările hormonale sunt cel mai adesea observate la femei

În perioada de oboseală, o cantitate suficientă de nutrienți nu intră în creier, vasele se îngustează și, ca urmare, apare o senzație de înțepătură a capului și  vertij. În același timp, trebuie să vă reconsiderați rutina zilnică. Dacă acest lucru nu ajută, atunci motivul este în altă parte.

Simptomul poate apărea și din cauza unui stil de viață greșit.  Acesta include nu numai consumul de alcool, droguri, fumat, ci și malnutriție și rutina zilnică. În primul rând, trebuie să renunți complet la obiceiurile proaste. Apoi vizitați un nutriționist care vă va ajuta să faceți un meniu pentru fiecare zi.

Ce să faci pentru a scăpa de acest simptom neplăcut. Când trebuie să consulți un medic

Primul pas spre a depăși disconfortul este de a găsi și de a elimina cauza. Dacă acest simptom persistă, trebuie să consultați un medic. În cazuri severe, trebuie să sunați la un medic acasă. Medicul va putea evalua starea și va prescrie, dacă este necesar, tratamentul.

Puteți lua în mod independent unele măsuri care pot atenua starea. Printre acestea se numără odihna, izolarea de stimuli externi, proceduri cu apă, dușuri de contrast. În unele cazuri, activitatea fizică sub formă de exerciții de forță poate ajuta. De asemenea, sportul te poate ajuta să ameliorezi senzația de amețeală.

femeie care se tine de tample din cauza intepaturilor de la nivelul capului
Osteocondroza cervicală este cea mai frecventă cauză a senzației de înțepături la cap

Nu există un remediu universal pentru acest simptom. În funcție de cauzele și mecanismele de dezvoltare a acestei afecțiuni, în funcție de caracteristicile organismului, medicul prescrie tratamentul individual. Cele mai frecvent utilizate tehnici pentru senzația de înțepătură la cap este kinetoterapie. În special, magnetoterapie, magnetostimulare, electro-somn, electroanalgezie, electroforeza. Farmacoterapia, precum terapie neurometabolică și de deshidratare, stabilizatori ai dispoziției, antiinflamatoare nesteroidiene, terapie neuroleptică și antidepresivă.

De asemenea, foarte important pentru a scăpa de înțepături în cap este psihoterapia. O terapie după metode de transă, psihoterapie cognitiv-comportamentală și psihanaliză te poate ajuta. Un masaj bun, fizioterapie și terapie manuală, precum și reflexologie, dietoterapia, balneoterapia te vor ajuta să scapi de această senzație neplăcută.

grafica barbat care se tine de tampla capului din cauza intepaturilor
Destul de des, acest simptom este însoțit de o creștere a tensiunii arterialeAdauga un comentariu