Actualitate

Ioana Mihăilă este numirea oficială propusă de USR-PLUS pentru funcţia de Ministru al Sănătății

Publicat: 21 apr. 2021
Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

În aceste momente, potrivit unei comunicări oficiale oferite de USR-PLUS, Ioana Mihăilă este numirea oficială pentru funcţia de Ministru al Sănătății. Totuși,conform surselor politice s-a ajuns la această nominalizare după ce premierul Florin Cîțu a insistat ca fostul ministru Vlad Voiculescu să nu fie numi în nicio poziție la MS.

Se vorbea, inițial faptul că Ioana Mihăilă va fi numită ministru al Sănătății, iar fostul ministru, Vlad Voiculescu, ar putea fi numit consilier onorific, acesta urmând să conducă din umbră MS.

Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății

În aceste momente, propunerea USR-PLUS pentru ministerul Sănătății este Ioana Mihăilă. Deși în mod oficial aceasta nu a preluat conducerea MS, lucrul acesta se va întâmpla diseară când președintele va semna acordul de numire. De altfel, propunerea a fost acceptată de premierul Florin Cîțu dar și de PNL. Ioana Mihăilă a fost, până la data nominalizării, secretar de stat în ministerul pe care îl va conduce. De alfel, aceasta vine din domeniul privat fiind medic primar endrocrinolog și la alegerile din 2020 a candidat la primăria Oradea unde a obținut un scor rușinos.

Totuși, aceasta a terminat studiile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca iar din 2014 este medic primar.

 

De ce s-a ajuns la o altă numire în fruntea Ministerului Sănătății

Numirea Ioanei Mihăilă pe funcția de ministru din cadrul Ministerului Sănătății, vine în contextul în care premierul Florin Cîțu l-a demis pe fostul ministru Vlad Voiculescu. Acesta a ales să îl revoce pe Voiculescu după mai multe gafe făcute de acesta, gafe care au culminat cu introducerea, fără consultul premierului, a unor noi reguli de carantinare.

Ordinul prin care se instituie regula carantinării unei localități pentru o rată a infectării de 3 la mie (de două ori și jumătate mai mică decât cea de până ieri) este nu numai ilegal, este un act administrativ inexistent, pentru lipsa dreptului de semnătură. În plus, este un abuz în serviciu penal.

Faptul că neomarxiștii din usere vor să ne priveze de sărbătorile de Paști punând, practic, orice localitate, inclusiv Bucureștiul, pe termen nelimitat, nu înseamnă că trebuie să ne mai lăsăm intimidați. spunea, la acea vreme, avocatul Gheorghe Piperea

În altă ordine de idei, demiterea lui Voiculescu a stârnit un întreg război al declarațiilor între USR-PLUS și PNL, primii cerând demiterea sau demisia lui Florin Cîțu de pe pozitia de premier. La pachet cu plecarea lui Voiculescu din minister a venit și plecarea Andreei Moldovan, până la acea dată, secretar de stat.

 

Vlad Voiculescu a lansat un război în declarații odată cu demiterea acestuia

De altfel, fostul ministru a fost vizibil deranjat de demitere. Vlad Voiculescu a lansat în spațiul public acuzatii de o gravitate mare, susținând că au fost numărate în mod eronat datele referitoare la numărul pacienților care au murit în urma infectării cu COVID-19. Acesta a prezentat cifre absolut halucinante, susținând că doar la Spitalul Colentina există o diferență de 500 de decese.

Totuși, informația oferită de Voiculescu a fost aspru criticată în spațiul public iar conducerea Spitalului din Colentina a dat un comunicat oficial în care, cu alte cuvinte, l-a făcut mincinos pe fostul ministru, susținând că informațiile pot fi verificare oricând și că nu au nimic de ascuns.

„Având în vedere informaţiile difuzate în mass-media, cu privire la existenţa unei inadvertenţe în raportarea numărului de decese Covid-19, facem următoarele precizări: Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport Covid în data de 27.03.2020. În conformitate cu reglementările legale în vigoare, de la acea dată până în prezent Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicaţia informatică Alerte MS un număr de 727 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 9:00). Totodată, au fost raportate în dinamică, imediat la DSPMB, conform metodologiei INSP un număr de 731 decese Covid-19 (19.04.2021, ora 14:00).” se arată în comunicat.

Comentarii
  • Cu aceasta foanfa (cu un CV de un sfert de pagina) ministru al sanatatii vom ajunge pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie! Atat a putut si latrina politica useereeminus sa propuna, o habarnista care nu a condus nici macar o clinica de spital sau o asociatie la bloc inviata ei. Coalitia dezastrului merge cu genocidul inainte! Si cu plavanul tradator ranjind sinistru la coceni!

  • De ce PNL nu isi asuma Guvernarea si Ministerul Sanatatii? este cel mai important minister din timpul Pandemiei.
    Bine ca Florin Citu il mentine in post pe Lucian Bode un fost mecanic care a mai trecut pe la Finante si la Transporturi, acum are o salba de cazuri cu politisti care au omorat oameni nevinovati. Evident ca astea nu sunt gafe si Ministrul Florin Catu si Ludovic Orban sau Klaus Iohannis nu vor reactiona

Adauga un comentariu