Actualitate

Judecătoarea Dana Gîrbovan rupe tăcerea! Li s-a transmis procurorilor să nu se înscrie la concursul pentru SIIJ

Publicat: 07 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Judecătoarea Dana Gîrbovan rupe tăcerea Li s-a transmis procurorilor să nu se înscrie la concursul pentru SIIJ

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, afirmă că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a fost ţinta unei campanii de manipulare fără precedent, inducându-se în opinia publică ideea unui control politic, când de fapt SIIJ este singura unitate de parchet aflată doar sub controlul CSM, garantul constituţional al independenţei justiţiei.

Într-un interviu la B1 TV, Dana Gârbovan a dezvăluit că procurorilor li s-a transmis, de la vârful Ministerului Public, să nu se înscrie la concursurile pentru funcţiile de execuţie în cadrul SIIJ, tocmai pentru ca Secţia să nu funcţioneze şi să poată fi criticată.

„Li s-a transmis procurorilor să nu se înscrie la concursul pentru SIIJ. Am informaţii din interior. A fost un val asumat de la vârful Parchetului General. S-a rostogolit ideea falsă că e un atac la independenţa procurorilor. În aceste condiţii, un procuror de carieră, cu 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, nu îşi riscă cariera. Şi acest lucru (lipsa procurorilor de la SIIJ, n.r.) este folosit ca argument pentru desfiinţare. Ideea e să laşi secţia să funcţioneze la capacitate maximă şi să facă rapoarte de activitate în fiecare an. După 2-3 ani, dacă constanţi că nu merge, poţi să vorbeşti despre desfiinţare”, a declarat judecătoarea Dana Gîrbovan.

Adauga un comentariu