Sport

Lovitură de teatru! Jucătorul pe care Gigi Becali l-a umilit chiar după primul meci ar putea ajunge în naționala Portugaliei

Publicat: 03 apr. 2020

Artur Jorge, jucător la care Gigi Becali a renunțat ușor, a devenit unul dintre cei mai buni fundași centrali din Portugalia și acum speră că va prinde lotul pentru EURO, alături de staruri precum Cristiano Ronaldo sau Bernando Silva.

Artur Jorge s-a transferat la FCSB în vara lui 2017, când a fost împrumutat de la Sporting Braga, cu opțiune pentru un transfer definitiv. Fundașul portughez n-a primit însă prea multe șanse și a avut doar patru apariții într-un întreg sezon. A revenit la Braga în vara lui 2018, care l-a lăsat apoi să plece gratis la Vitoria Setubal. Acum, este unul dintre cei mai buni fundași centrali din Portugalia și speră că va prinde lotul pentru Campionatul European care ar fi trebuit să se dispute în acest an, dar care a fost amânat pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Dat afară de FCSB, acum poate prinde naționala Portugaliei

Transferul la Vitoria Setubal i-a prins bine lui Artur Jorge, care a jucat în 22 din cele 24 de etape scurse până acum din campionatul Portugaliei. Fundașul în vârstă de 25 de ani a avut evoluții excelente și în iarnă a fost aproape de un transfer la Southampton, dar englezii au oferit prea puțini bani, 1,5 milioane de euro.

Acum, Artur Jorge speră că va juca la fel de bine și după ce se va relua campionatul, întrerupt din cauza coronavirusului și va intra în atenția selecționerului Portugaliei:

„Am ambiția de a reprezenta echipa națională. Nu știu dacă va fi în 2021 și nici dacă va fi la Campionatul European, dar îmi mențin acest obiectiv și sper să reprezint într-o bună zi echipa națională”, a declarat Artur Jorge.

Artur Jorge a jucat pentru echipele de juniori ale Portugaliei, însă n-are până acum nicio selecție la seniori.

Cum a renunțat FCSB la Artur Jorge după doar patru meciuri

Debutul lui Artur Jorge la FCSB a fost plin de ghinion. Fundașul portughez a avut prima apariție într-un meci cu Daco-Getica, însă și-a dat autogol după doar 12 secunde. Imediat după meci, Gigi Becali s-a declarat dezamăgit de prestația jucatorului pe care îl transferase de doar o zi. De altfel, a fost singurul meci pe care Artur Jorge l-a jucat în Liga 1. Celelalte trei apariții au fost în Cupa României.

„Artur Jorge nu rămâne la echipă. Pa, la revedere! Ce șanse să îi dai? L-a băgat pe Planic și a rămas în echipă, că e fotbalist. Dacă vine o minge simplă și tu o dai afară în aut, n-ai spirit de observație. A făcut multe greșeli Artur Jorge și mi-am dat seama că nu e de Steaua. Nu l-am adus eu”, a declarat Becali în ianuarie 2018, cu șase luni înainte ca Artur Jorge să se despartă de FCSB.

Artur Jorge, dezamăgit de cum a fost tratat la FCSB

La un an de la despărțirea de FCSB, Artur Jorge a declarat că a fost nedrept felul în care a fost tratat la FCSB. Mai ales că a fost aruncat în meciul cu Daco-Getica la doar o zi după ce fusese transferat. Ori acea partidă a fost cea care i-a marcat aventura la FCSB, Gigi Becali dând ordin să nu mai joace:

„Eu cred că nu a fost normal ceea ce mi s-a întâmplat acolo. Este adevărat, am făcut o greșeală și am ratat o șansă primită din partea lor la primul meu meci pentru Steaua, dar toți știau că eu ajunsesem la București cu o zi înaintea meciului cu Juventus, nu am fost cu ei în cantonament, nu îmi cunoșteam noii colegi. Ei niciodată nu mi-au dat alte ocazii ca să arăt ceea ce pot și care îmi este adevăratul nivel, nu mi-au dat șansa să joc în alte meciuri din Liga 1.

Eu înainte am adunat 32 de meciuri pentru Braga, am jucat în Europa League în sezonul de dinainte să ajung la Steaua. Situația prin care am trecut la Steaua este incredibilă… Asta e părerea mea! Toți cei de la Steaua știau că mereu m-am antrenat bine, nu am făcut nicio problemă pe parcursul contractului cu Steaua, i-am respectat pe toți… Nu a fost corect ceea ce mi-au făcut cei de la Steaua”, a spus Jorge.
Adauga un comentariu