International

Mai mulți danezi și-au petrecut o noapte în Ikea din cauza unei furtuni de zăpadă

Publicat: 02 dec. 2021
Ikea
Ikea

31 de danezi au fost nevoiți să-și petreacă noaptea într-un magazin Ikea. Oamenii au fost surprinși de o furtună de zăpadă și au rămas blocați.

Un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri s-a așezat în nordul Danemarcei într-un timp scurt. Clienții și angajații unui magazin Ikea din orașul Aalborg au fost surprinși, miercuri seara, la ora închiderii, când au observat că nu au cum să plece.

Furtuna de zăpadă i-a forțat să petreacă noaptea în showroom-ul magazinului. ”Am dormit în expozițiile de mobilier și în showroom-ul nostru de la primul etaj, unde avem paturi, saltele și canapele extensibile”, a declarat directorul magazinului Peter Elmose pentru tabloidul Ekstra Bladet, scrie The Guardian.

Omul a făcut haz de necaz, spunând că au fost și părți bune, iar clienții au putut „alege exact patul pe care și-au dorit întotdeauna să-l încerce”.

Nici clienții blocați nu au fost foarte afectați de situație. Elmose a spus că și-au petrecut seara uitându-se la televizor și mâncând, adăugând că a mers „super bine. A fost o noapte bună. Totul distractiv.”

Radiodifuzorul public din Danemarca, DR, a transmis că oamenii care lucrează într-un magazin de jucării care se află lângă Ikea s-au refugiat și ei în magazinul de mobilier.

„Este mult mai bine decât să dormi în mașina cuiva. A fost frumos și cald și suntem pur și simplu fericiți că ne-au lăsat să intrăm”, a declarat Michelle Barrett, unul dintre angajații magazinului de jucării.

„Am râs de situație, pentru că probabil nu o vom mai experimenta”, a adăugat Barrett.

IKEA urmează să-și mute producția în Turcia

IKEA urmează să-și mute producția în Turcia, astfel încât să limiteze posibilele întreruperi din cadrul lanțului de aprovizionare și să evite costurile de transport ridicate. Directorul financiar al Ikea Turcia, Kerim Nisel, a confirmat pentru Reuters decizia gigantului suedez.

Potrivit lui Nisel, decizia a fost motivată de problemele de transport cu care IKEA s-a confruntat ​​în timpul pandemiei, dar și de costurile ridicate la containere care aproape s-au triplat în ultimul an:

Am văzut cu toții în pandemie că diversificarea este atât de importantă. Poate că nu e o strategie bună să-ți localizezi producția într-o singură țară pentru a deservi toate piețele. Este mai rațional să producem mai aproape de locațiile unde produsele noastre sunt efectiv vândute. ”

După cum subliniază Reuters, IKEA produce deja textile, obiecte din sticlă, ceramică și metal în Turcia. Deși țara nu se află pe piața comunitară, ea se află în Uniunea vamală, ceea ce facilitează într-o oarecare măsură exportul către UE. De asemenea, Turcia oferă conexiuni feroviare foarte bune către Europa.

Adauga un comentariu