National

MApN vrea să afle nivelul de pregătire al trupelor, în cazul unui atac extern

Publicat: 15 apr. 2021
Militari romani cu casti pe cap si statii la piept
Un exercitiu de amploare are loc in aceste zile in judetele Ilfov si Calarasi

MApN vrea să afle nivelul de pregătire al trupelor, astfel mii de militari ai trupelor speciale din Poliție, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații și sute de rezerviști au fost mobilizați în cadrul unui exercițiu care va dura până vineri. Acțiunea are loc în județele Ilfov și Călărași.

Scopul autorităților este acela de a afla nivelul de pregătire în cazul în care ar fi pusă în pericol integritatea teritoriului național.

MApN vrea să afle nivelul de pregătire al trupelor. Mii de militari au fost mobilizați

Potrivit prefecturii Călărași, în perioada 13-16 aprilie, în județele Călărași și Ilfov are loc un „exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale”.

Potrivit unor surse din rândul participanților, cea mai mare desfășurare de forțe a fost în județul Călărași. Acolo, oamenii ar fi primit inclusiv misiuni, motiv pentru care, în diferite zone, au fost trimise trupe în diferite zone considerate strategice.

Tensiuni la granița cu Ucraina

Reprezentanții Prefecturii Călărași au menționat că, pe timpul exercițiului, rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare vor fi chemați la unitățile militare pe durata a două-trei ore, „în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare”.

Exercițiul militar vine în contextul tensiunilor tot mai mari dinte Ucraina și Rusia, în codițiile în care, încă de la jumătatea lunii martie au fost raportate mișcări mari de trupe rusești la granița estică a țării vecine și în Crimeea, pe care rușii au anexat-o în anul 2014.

MApN anunță că de la aeroportul Otopeni nu decolează zeci de avioane către Ucraina încărcate cu armament și trupe

MApN anunță că din România nu se transferă armament și trupe către Ucraina, pe cale aeriană. Reprezentanții ministerului îi roagă pe cetățeni să se informeze din surse oficiale și să nu distribuie mesaje pe care nu le pot verifica.

„Vă semnalăm o știre falsă care este distribuită pe rețelele de socializare. Informațiile din această postare nu au nicio legătură cu realitatea, titlul postării este: Trafic militar uriaș pe Otopeni. Reiterăm îndemnul de a vă informa din surse oficiale. Nu uiați, puterea stă în cei mulți. În lupta cu dezinformarea, puterea stă şi în fiecare dintre noi. Nu redistribuiţi informaţii fără o minimă verificare”, au scris pe Facebook reprezentanții MApN.

MApN vrea să afle nivelul de pregătire al trupelor, astfel mii de militari au fost mobilizaţi în județele Ilfov și Călărași.
Adauga un comentariu