Sanatate

Medicamente antiinflamatoare pentru gonartroză. Care este cel mai bun tratament pentru această afecțiune frecventă?

Publicat: 27 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicamente antiinflamatoare pentru gonartroză. Care este cel mai bun tratament pentru această afecțiune frecventă
Gonartroza poate fi ușor de recunoscut, deoarece se manifestă prin durere la nivelul articulației, apărută în timpul mersului, deformare a articulației și pierdere a mobilității genunchiului.

Ești în căutarea unor medicamente antiinflamatoare pentru gonartroză? Ei bine, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În acest articol, îți dezvăluim care este cel mai bun tratament pentru această afecțiune frecventă.

Gonartroza se referă la degradarea lentă, progresivă, a cartilajului articular de la nivelul genunchiului. Afecțiunea este întâlnită, în special, la femei, persoane supraponderale și vârstnici. Boala afectează ambii genunchi și, de regulă, este ireversibilă. Cu toate acestea, ea poate fi ținută sub control și, chiar, oprită, prin intervenția medicului ortoped.

Gonartroza poate fi ușor de recunoscut, deoarece se manifestă prin durere la nivelul articulației, apărută în timpul mersului, deformare a articulației și pierdere a mobilității genunchiului. Când boala avansează, pacientul observă cum genunchii și-au schimbat forma, din drepți devenind curbați.

De precizat este că, în faza incipientă, durerea se intensifică la mișcare și se calmează în repaus. Cu timpul, ea devine permanentă, chiar și pe timpul nopții. Poate fi ameliorată cu ajutorul antiinflamatoarelor, însă nu pe termen lung. Iată care este cel mai bun tratament pentru gonartroză.

a radiografie care dezvăluie apariția gonartrozei
Gonartroza se referă la degradarea lentă, progresivă, a cartilajului articular de la nivelul genunchiului.

Antiinflamatoare pentru gonartroză. Tratament medicamentos recomandat de medici

Tratamentul pentru gonartroză este recomandat în funcție de stadiul bolii, vârsta pacientului și de factorii care au generat apariția acesteia.

În primă fază, deteriorarea cartilajului este reversibilă, ceea ce înseamnă că gonartroza ar putea fi vindecată. În cazul în care pacientul nu poate beneficia de tehnicile chirurgicale existente, poate apela la ajutorul unui tratament conservator, bazat pe medicamente antiinflamatoare (cele pe bază de turmeric fiind foarte eficiente). Rolul unor astfel de medicamente este de a diminua durerea și de a încetini progresul bolii.

De asemenea, un rol foarte important îl au și programele pentru slăbire, modificarea stilului de viață, exercițiile de fizioterapie și dispozitivele ortopedice.

În cazul în care boala este descoperită într-o formă moderat-avansată, se poate recurge la intervenții chirurgicale de corectare a axului piciorului în combinație cu tehnici de reconstrucție a ligamentelor (doar dacă sunt necesare).

În formele avansate, când cartilajul articular este distrus aproape în totalitate, singura soluție cu efecte dovedite este intervenția chirurgicală de protezare articulară. Aici ne referim fie la proteze parțiale, fie la proteze totale. Din fericire, grație ultimului avans tehnologic, robotizarea intervenției a dus la precizia mult râvnită de orice medic chirurg.

medicamente într-un recipient transparent
Tratamentul pentru gonartroză este recomandat în funcție de stadiul bolii, vârsta pacientului și de factorii care au generat apariția acesteia.

Care sunt cauzele care duc la apariția gonartrozei?

Gonartroza este cauzată, de cele mai multe ori, de excesul de greutate. Mai mult, un alt factor de risc cunoscut este practicarea sporturilor de top. Sporturile de contact, mai ales fotbalul și rugby-ul, expun genunchii la leziuni grave.

Gonartroza se dezvoltă și din cauza îndepărtării meniscului sau a deformării genunchiului.

Alte cauze care generează gonartroză sunt: tulburările metabolice, dezechilibrele hormonale, leziunile la nivelul genunchiului (fractură, oase crăpate, ligamente sfâșiate), boli inflamatorii (de exemplu, reumatism), tulburări endocrine, anomalii genetice ale structurii țesuturilor sau frecvența și suprasolicitarea fizică prelungită.

o persoană care suferă de gonartroză
Gonartroza se dezvoltă și din cauza îndepărtării meniscului sau a deformării genunchiului.
Adauga un comentariu