Sanatate

Meniu pentru diversificarea alimentației la bebeluși: Rețete bebe 8 luni 

Publicat: 13 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Meniu pentru diversificarea alimentației la bebeluși Rețete bebe 8 luni 
Se mizează pe recunoașterea și identificarea gusturilor, texturilor și a aromelor bogate în vitamine, minerale, proteine, esențiale pentru o dezvoltare armonioasă

Meniul pentru diversificarea alimentației de la vârste fragede conțin rețete pentru bebe de 8 luni, bogate în vitamine, proteine și minerale benefice unei creșteri de viață armonioasă și sănătoasă. Bebelușii încep să exploreze cât mai multe gusturi și texturi, mai ales din gama alimentelor solide sau semisolide. 

A treia lună de diversificare în alimentația copilului este o lună în care se pune accent pe cunoașterea și identificarea fructelor și legumelor, a gusturilor și texturilor. Rețete bebe 8 luni sunt la îndemâna oricărei mămici și sunt simplu și ușor de preparat. 

prezentare boluri cu mancare pisata
A treia lună de diversificare în alimentația copilului este o lună în care se pune accent pe cunoașterea și identificarea fructelor și legumelor, a gusturilor și texturilor

Fie prințul cât de mic, după masă stă un pic 

Odată cu trecerea prin primele trei luni de diversificare a alimentației, din luna 8 de viață a bebelușului se poate renunța la piureuri și amestecuri fin pasate. Se mizează pe recunoașterea și identificarea gusturilor, texturilor și a aromelor bogate în vitamine, minerale, proteine, esențiale pentru o dezvoltare armonioasă. 

Rețetele pentru bebe de 8 luni sunt diversificate și conțin preparate precum budinca de orez, griș cu lapte, ficăței de pui, cartof dulce, mazăre, supă cremă de morcov sau dovleac, chiar și carnea de vită cu legume. Una dintre cele mai gustoase și interesante combinații sunt cele de dulce cu sărat, ca de exemplu, piureul de afine cu spanac sau cel de morcov cu pește. 

bol cu piersici pasate
Rețetele pentru bebe de 8 luni sunt diversificate și conțin preparate precum budinca de orez, griș cu lapte

Fructele și legumele pot fi introduse în alimentația copilului încă de la vârsta de 8 luni și se recomandă consumul de cireșe, vișine, pepene roșu sau galben, curmale, stafide și avocado, cartoful alb, țelina, guliile, conopida, chiar și broccoli. Pentru o serie de proteine benefice în creșterea și dezvoltarea copilului sunt rețete bebe 8 luni care conțin ficat, carne de vită, carne de iepure, smântână, unt, cod, păstrăv, merluciu, macrou sau șalău. 

Biscuiții pentru dentiție: Rețete bebe 8 luni salvatoare 

Biscuiții pentru dentiție sunt soluția eficientă în calmarea durerilor dentare la bebe în timpul erupției, dar este și o sursă de nutrienți benefici pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă a sistemului osos. Este o rețetă pentru bebe de 8 luni simplă, rapidă și ușoară, timpul de preparare estimat este de 25 de minute. Pentru această rețetă avem nevoie de 2 banane pasate, 100 g fulgi de ovăz, 100 g făină de ovăz, ¼ linguriță de scorțișoară, ¼ linguriță de nucșoară, 1 lingură de praf de copt, 1 lingură de esența de vanilie, 3 linguri de ulei, recomandat ulei de măsline, ¼ linguriță de sare. 

biscuiti cu nuci
Meniul pentru diversificarea alimentației de la vârste fragede conțin rețete pentru bebe de 8 luni, bogate în vitamine, proteine și minerale benefice unei creșteri de viață armonioasă și sănătoasă

Se amestecă ingredientele uscate și separat se amestecă bananele pasate cu uleiul și esența de vanilie. Se adaugă treptat ingredientele uscate peste banane și se amestecă bine totul. Se pregătește cuptorul și o tavă întinsă peste care se adaugă o hârtie de copt, se formează biscuiți cu ajutorul unei lingure și se dau la copt aproximativ 15 minute. 

Bebelușilor le este servit acest remediu în calmarea durerilor dentare după ce produsul se răcește și întărește. Biscuiții pentru dentiție fac parte dintre cele mai întâlnite și utilizate rețete pentru bebe de 8 luni, benefici în tratarea durerilor dentare în timpul erupțiilor și calmarea zonei inflamate. 

borcane cu mancare pasata
Fructele și legumele pot fi introduse în alimentația copilului încă de la vârsta de 8 luni și se recomandă consumul de cireșe, vișine, pepene roșu sau galben
Adauga un comentariu