Prima pagină » Actualitate » Ministrul Justiției anunță că justiția din Malta nu a avut milă de „prințul” Paul de România
Ministrul Justiției anunță că justiția din Malta nu a avut milă de „prințul” Paul de România

Ministrul Justiției anunță că justiția din Malta nu a avut milă de „prințul” Paul de România

29 apr. 2024, 18:40,
în Actualitate

Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român, afirmă Alina Gorghiu, după ce Instanța din Malta a decis azi arestarea preventivă a acestuia până pe data de 9 mai.

„Instanța din Malta a decis azi arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai. Din informațiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată”, scrie pe Facebook Alina Gorghiu.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare

Ea amintește că acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa.

„Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român. Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului”, încheie Gorghiu.

Condamnat și fugar

Paul Philippe Al României a fost dat în urmărire internațională la 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și a pădurii Snagov. După condamnarea sa în dosarul Ferma Băneasa, prințul Paul a fugit din țară, fiind depistat la Paris.
La începutul lunii aprilie, justiția franceză a respins în mod definitiv cererea autorităților române de predare a în baza mandatului european de arestare, invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. „Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcţie”, potrivit MJ.

Deşi procurorul de caz de la Parchetul francez a declarat recurs, el nu a motivat în termen calea de atac şi prin urmare a fost decăzut din termen, iar hotărârea primei instanţe a rămas definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`