Actualitate

Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar general al Capitalei

Publicat: 26 oct. 2020
Nicușor Dan
Nicuşor Dan, noul primar general al Capitalei

Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar general al Capitalei. Curtea de Apel București a respins, luni, toate apelurile ca tardiv formulate după ce a admis excepția tardivității invocate în dosarul în care Tribunaul București a validat mandatul de primar general al Capitalei pe numele lui Nicușor Dan.

„Admite exceptia tardivitatii. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate.Definitiva”, se arată în decizia de luni a Curții de Apel bucurești.

Tribunalul București validase mandatul lui Nicușor Dan

Anterior, în 12 octombrie, Tribunalul București a admis sesizarea Biroului Electoral al Circumscripției Electorale nr 42 a Municipiului București.

„Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana dlui. Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, se arăta în minuta Tribunalului.

52 de apeluri în instanță

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a plâns săptămâna trecută că se tergiversează preluarea mandatului. Nicușor Dan acuză faptul că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță. Acesta susține că Gabriela Firea, actualul primar, că și-a pus subordonații să semneze aceste contestații, fără ca ea însăși să semneze.

„La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt peste 50 de apeluri la validarea mandatului meu de primar, cu motive ridicole și acuzații în stil conspiraționist. Se cere nici mai mult nici mai puţin, după 4 săptămâni, reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă puteți închipui”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan: „Gabriela Firea și-a pus subordonații să semneze aceste contestații“

Primarul ales al Capitalei a precizat că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta, inclusiv greșelile gramaticale. Nicușor Dan susține că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

„Remarc lașitatea Gabrielei Firea care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor. Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci întârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor prieteni”, a menționat Nicușor Dan.

„Nu am promis că voi rezolva instant problema apei şi a căldurii”

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit despre problema termoficării din Bucureşti, pe care nu a promis că o va rezolva instant. Pentru iarna care urmează, Nicuşor Dan consideră că este nevoie de ”un management de avarie”.

”E o problemă grea, nu am promis în campanie că voi rezolva instant problema apei şi a căldurii. Am fost onest cu bucureştenii în campanie. Ce putem face pentru că iarna practic începe într-o lună, e să pregătim un management de avarie. Adică să fim siguri că vom avea materialele, că vom avea echipele, că vom avea detectoarele şi că vom avea voinţa pentru a interveni cât mai repede şi că vom comunica bucureştenilor cât durează avaria care îi face pe ei să nu aibă apă caldă şi căldură”, a declarat Nicuşor Dan.

Adauga un comentariu