Actualitate

Noi măsuri fiscale impuse de Guvernul PNL-PSD-UDMR pentru anul 2022! Patronii riscă închisoare dacă nu plătesc contribuțiile la stat ale angajatiilor

Publicat: 14 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi măsuri fiscale impuse de Guvernul PNL-PSD-UDMR pentru anul 2022 Patronii riscă închisoare dacă nu plătesc contribuțiile la stat ale angajatiilor
Patronii ar putea face închisoare dacă nu plătesc contribuțiile la stat ale angajațiilor

Sunt noi măsuri fiscale pe care Guvernul PNL-PSD-UDMR le vor implementate începând cu anul 2022. Așadar, cea mai mare noutate o reprezintă faptul că, patronii care nu plătesc contribuţiile la stat ale angajaţilor riscă până la 6 ani de închisoare.

Nu sunt singurele măsuri. Vorbim despre înfiinţarea radarului mărfurilor unde TIR-urile pot fi controlate şi urmărite pentru a vedea ce fel de marfă transportă.

 

Măsuri fiscale impuse de Guvernul PNL-PSD-UDMR pentru 2022 unde patronii riscă închisoare

Probabil cea mai nouă şi de impact măsură fiscală propusă, pe surse, de Guvernul PSD-PNL-UDMR este cea în care patronii pot fi anchetaţi penal şi chiar vor risca ani buni de închisoare dacă nu plătesc contribuţiile la stat ale angajatiilor. Așadar, autorităţile susţin că fiecare patron riscă dosar penal dacă în termen de 60 de zile nu plătesc restantele la statul român. Vorbim despre contribuţiile la pensii sau la salarii. Autorităţile au anunţat că vor fi efectuate controale masive. Măsura ar putea fi pusă în aplicare în ianuarie-februarie 2022.

Patronii care au de recuperat bani pe concediile medicale restante nu vor mai plăti CASS

Așadar, o altă măsură care ar putea fi luată începând din 2022 ar putea avea un impact mare printre patroni. Vorbim despre faptul că administratori icare au de luat bani pe concediile medicale restante nu vor mai plăti CASS, prin intermediul unui sistem de compensare.

Se va înfiinţa radarul mărfurilor, iar facilitățile din IT rămân neschimbate

O altă măsură care ar putea fi aplicată începând cu anul 2022 îi vizează pe TIR-isti. Vorbim despre așa zisul radar al mărfurilor. Transportatorii vor putea fi urmăriţi pentru a vedea unde livrează marga. Angajaţii ANAF îi vor putea opri pe şoferi pe traseu pentru a verifica dacă transportă aceeași marfă declarată în documente.

Măsurile aplicate domeniului IT și Construcție vor rămâne la fel pentru anul 2022. Adică angajaţii din domeniile menţionate vor plăti mai puţine dări la stat. Facilităţile pentru cei care lucrează în IT şi construcţii rămân valable şi anul viitor, în timp ce TVA-ul pentru locuinţele de până în 140.000 de euro (prima locuinţă) va fi de 5%. Tot 5% va fi TVA-ul şi pentru energia termică, în perioada iernii, pentru populaţie, şcoli şi spitale.

 

Guvernul ar putea renunța la taxa pe solidaritate

Pe de altă parte se pare că Guvernul nu va lua decizia de a taxa, cu 1% , companiile din România care au o cifră de afacere mai mare de 100 de milioane de euro. Taxa de solidaritate a stârnit reacții dure de la mediul de afaceri din România. De altfel, conform statisticii sunt peste 300 de firme care ar fi putut contribui cu 1 miliard de euro la bugetul de stat prin această taxare. Totuși, specialiștii spuneau că acest lucru nu ar fi benefic pentru mediul de afaceri din România:

”În primul an, luate prin surprindere de o astfel de măsură, firmele cu CA mai mare de 100 milioane euro vor plăti ceva. După aceea, veniturile din taxa de solidaritate vor fi egale cu virtual zero. Solidaritatea în economia naţională (catalaxie) are loc atunci când catalaxia nu este împiedicată să funcţioneze”, susţine consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru.

În shimb, președintele PNL, Florin Cîțu a avut numeroase intervenții în care a transmis că nu este de acord cu această taxă de solidaritate.

 

Adauga un comentariu