Stiri medicale

Covid-19: nu există coronavirus în apa de mare

Publicat: 13 iul. 2020
la mare
Nu există coronavirus în apa de mare

Nu există coronavirus în apa de mare! Potrivit cercetătorilor francezi, nu se poate lua coronavirusul în timpul bailor în mare. Virusul este, de asemenea, absent la crustacee.

O veste bună în sfârșit! Conform unui studiu recent publicat de Institutul Francez de Cercetare pentru Exploatarea Mării (Ifremer), coronavirusul Sars-Cov-2 nu este prezent în apa de mare sau în scoici. Prin urmare, vom putea înota și savura stridii, midii fără teama de a lua Covid-19.

În detaliu, cercetătorii francezi din Ifremer studiază de la jumătatea lunii aprilie probe de apă de mare și crustacee colectate din aproximativ douăzeci de puncte strategice: pe plajele din Normandia, coasta Atlanticului Mediterana.

Nu există coronavirus în apa de mare!

Rezultat? Nici urmă de coronavirus: „nu am detectat niciodată un genom Sars-Cov-2 în testele noastre până acum”, confirmă dr. Soizick Le Guyader, virolog și șeful laboratorului de microbiologie Ifremer, potrivit Sante Magazine.

Pentru un plus de securitate, testele se repetă la fiecare 15 zile. „Dacă vom găsi urme de coronavirus în testele noastre de crustacee și apa de mare, un al doilea eșantion va fi preluat rapid din același loc”, explică specialistul. O a doua echipă de cercetători va analiza apoi „încărcătura virală” a virusului – obiectivul: să stabilească dacă Sars-Cov-2 detectat încă are un potențial contaminant sau nu.

La începutul lunii iunie 2020, cercetătorii au arătat deja că era aproape imposibil să iei coronavirusul în timp ce intri într-o piscină. Pe de altă parte, la plajă, ca si la piscina, gesturile de barieră trebuie să rămână de actualitate în această perioadă de epidemie.

Adauga un comentariu