National

O femeie din Pitești a rămas blocată în balcon, după ce copilul ei de doi ani a încuiat ușa

Publicat: 10 iun. 2021
pompieri
Incendiu pe o stradă din Iași

O femeie în vârstă de 30 de ani, din Pitești, a rămas blocată în balcon, după ce copilul ei de doi ani a încuiat ușa. Femeia a suferit un atac de panică, iar pompierii au sosit de urgență.

Totul s-a petrecut într-un cartier din Pitești, pe strada Alexandru Valescu, când o femeie a fost încuiată în balcon, de fiul ei de doi ani. Fiindcă femeia a văzut că nu îl poate convinge, sub nicio formă, pe cel mic să deschidă ușa, a făcut un atac de panică. Astfel, a apelat la ajutorul vecinilor, care au alertat pompierii.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au deblocat ușa, iar cu ajutorul medicilor, i-au acordat femeii îngrijirile medicale necesare.

Un caz similar a avut loc în Focşani

Un alt incident a avut loc într-un apartament, situat la etajul al treilea, într-un bloc din Focșani. Aici, o bunică a fost încuiată în balcon, de nepotul ei, în vârstă de trei ani. Astfel, pompierii militari au fost alertați, iar la sosirea acestora, care au pătruns în casă pe geamul de la baie, copilul a început să aplaude.

Totul s-a petrecut în luna ianuarie pe strada Diviziei din municipiul Focșani. Femeia blocată pe balcon a început să se alarmeze în momentul în care a văzut că nu reușește, sub nici un chip, să-l facă pe nepot să deschidă ușa.

Între timp, vecinii au anunțat-o pe mama copilului, care lucrează la o florărie din apropiere, despre cele întâmplate. Femeia a venit într-un suflet, dar nu a reușit să descuie ușa de acces în apartament, deoarece era blocată din interior.

Pentru că bunica stătea de ceva timp în frig, în balcon, iar copilul singur în casă, mama a alertat pompierii.

La fața locului s-au deplasat imediat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Pompierii au folosit autoscara și au intrat în apartament prin fereastra de la baie, după care au deschis ușa balconului și ușa apartamentului.

Pompierii au fost întâmpinați de aplauzele copilului, care a fost profund impresionat de modul în care au pătruns în casă.

La finalul intervenției, acesta a ieșit pe balcon, pentru a le face cu mâna salvatorilor, promițându-le că pe viitor va fi cuminte.

Comentarii
Adauga un comentariu