International

O femeie şi-a plimbat soţul în lesă ca să poată ieşi din casă în timpul restricţiilor de circulaţie. Cei doi au primit o amendă usturătoare

Publicat: 13 ian. 2021
femeie care isi plimba sotul in lesa pe strada
O femeie din Canada şi-a plimbat soţul în lesă ca să poată ieşi din casă în timpul restricţiilor de circulaţie

O femeie din Canada şi-a plimbat soţul în lesă ca să poată ieşi din casă în timpul restricţiilor de circulaţie. Atunci când au fost opriţi de către autorităţi, femeia le-a spus poliţiştilor că ea doar „plimba câinele” pe lângă casă, în Sherbrooke, provincia Quebec. Pentru fapta lor, cuplul a fost amendat cu peste 1.200 de dolari fiecare.

Şi-a plimbat soţul în lesă ca să poată ieşi din casă în timpul restricţiilor de circulaţie

Caz bizar în Canada care face înconjurul planetei. Un cuplu a primit o amendă usturătoare pentru că a încălcat prevederile anti-COVID într-un mod bizar: soţia şi-a plimbat soţul în lesă, pentru a putea ieşi din casă în timpul restricţiilor de circulaţie.

Femeia le-a spus poliţiştilor că ea doar „plimba câinele” pe lângă casă, în Sherbrooke, provincia Quebec, scrie BBC.

Sâmbăta trecută, provincia a impus restricţii de circulaţie între 20.00 şi 05.00.

Stăpânii îşi pot plimba câinii afară, în acel interval, dar nu şi…soţii sau soţiile.

Cei doi canadieni au fost prinşi de poliţie sâmbătă, la ora locală 21.00, la scurt timp după ce restricţiile au intrat în vigoare.

Soţii au refuzat să coopereze cu poliţia

Aceştia au declarat că au respectat regulamentul privind plimbarea animalelor de companie. Isabelle Gendron, din cadrul poliţiei din Sherbrooke, a precizat, pentru ziarul local La Tribune, că soţii nu au fost cooperanţi.

Ambii au fost amendaţi cu câte 1.546 dolari canadieni, echivalentul a 1.200 de dolari americani.

În prima săptămână de lockdown, poliţiştii din Quebec au dat 750 de amenzi pentru încălcarea normelor anti-COVID.

Canada a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, ajungând la 670.000.

Luni, premierul Quebecului, Francos Legault, le-a recomandat cetăţenilor să păstreze distanţarea socială.

Acesta a avertizat că situaţia în Montreal, cel mai mare oraş al provinciei, este aproape critică.

Canada a depăşit pragul de 10.000 de decese provocate de COVID-19

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat în octombrie 2020 că se aşteaptă la „o iarnă grea” în ceea ce priveşte criza COVID-19, în contextul în care ţară a depăşit pragul de 10.000 de decese provocate de această boală.

Trudeau a descris criza provocată de pandemia de COVID-19 ca fiind „o tragedie naţională”, după cum informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut în Canada, ceea ce a dus la impunerea unor restricţii în ceea ce priveşte adunările publice şi activităţile în spaţiile închise în mai multe provincii din ţară.

O bătrână din Botoşani şi-a plimbat raţa în pandemie

Caz ciudat şi la noi în ţară. La începutul pandemiei în ţara noastră, în aprilie anul trecut, o vârstnică din municipiul Botoşani a ieşit la plimbare prin oraş cu o rață după ea, dar a scăpat de amendă după ce poliţiştii au realizat că pasărea chiar îi era animal de companie.

Bătrânică deţine de câţiva ani o rata, pe care a crescut-o în apartament de când era boboc, iar din când în când obişnuieşte să o scoată la plimbare.

Aşa s-a întâmplat şi la începutul lunii aprilie a anului trecut, când botoşăneanca a ieşit din casă şi a plecat cu ea la plimbare în jurul blocului în care locuieşte, scrie Monitorul de Botoşani.

Din cauza interdicţiilor instituite de autorităţi pe fondul epidemiei de coronavirus, care interzic părăsirea domiciliului fără motive neîntemeiate, bătrâna a fost oprită şi de un echipaj de poliţie.

Prezenţa raței i-a pus puţin în dificultate pe cei din echipajul de ordine publică, care nu au ştiut ce să creadă iniţial, dacă este vorba de o exagerare sau dacă este vorba chiar de o pasăre de companie.

După ce au verificat informaţiile, poliţiştii au lăsat-o pe femeie să îşi fac obiceiul, mai ales că pasărea o urma peste tot, semn că între cele două chiar se dezvoltase o relaţie reciprocă.

Adauga un comentariu