National

Obezitatea este un factor major de risc in decesele COVID-19, releva un studiu global

Publicat: 05 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Obezitatea este un factor major de risc in decesele COVID-19 releva un studiu global
Studiul sugerează o legătură puternică între obezitate și rata mortalității COVID-19.

Studiul sugerează o legătură puternică între obezitate și rata mortalității COVID-19. Un nou studiu constată că decesele provocate de COVID-19 sunt de aproximativ 10 ori mai mari în țările în care jumătate sau mai mult din populație este supraponderală.

Rata mortalității COVID-19 este de aproximativ 10 ori mai mare în țările în care jumătate sau mai mult din populație este supraponderală, potrivit unui raport al Federației Mondiale a Obezității.

Raportul publicat miercuri intitulat „COVID-19 și obezitate: Atlasul din 2021” a arătat că supraponderalitatea este un „predictor extrem de semnificativ” al apariției complicațiilor datorate contractării COVID-19, cum ar fi spitalizarea, terapie intensivă și ventilație mecanică, precum și faptul că este un „predictor al morții” din cauza bolii.

Cercetătorii spun că țările în care mai puțin de 40% dintre oameni sunt supraponderali au avut mai puține decese legate de coronavirus, în timp ce țări precum Marea Britanie, Statele Unite și Italia, unde peste 50% din populație este supraponderală, au avut mult rata mortalității mai mare.

„O populație supraponderală este o populație nesănătoasă”, se spune în raport.

Raportul a arătat că, în Marea Britanie, 73,7% din 10.465 de pacienți care au fost grav bolnavi de COVID-19 confirmat erau supraponderali sau obezi.

Între timp, Vietnam are cel mai scăzut nivel de oameni supraponderali din populație și a doua cea mai scăzută rată a mortalității COVID din lume.

De asemenea, studiul a subliniat că excesul de greutate și obezitatea ar putea fi factori de risc pentru rezultate periculoase la persoanele cu vârsta sub 60 de ani, iar cei care au un indice de masă corporală (IMC) între 30 și 34 sunt de două ori mai probabil să fie admiși la terapie intensiva comparativ cu cei cu un IMC sub 30 de ani.

„Reducerea unui factor major de risc, supraponderalitatea, ar fi condus la mult mai puțin stres asupra serviciilor de sănătate și ar fi redus nevoia de a proteja aceste servicii de a fi copleșite”, a constatat raportul, sugerând că persoanele care sunt obeze sau supraponderale ar trebui să fie prioritare pentru testare și vaccinare.

Un sondaj efectuat luna trecută de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat că rata obezității în Statele Unite a fost de 42%, mai mare decât cea de 40% găsită într-un studiu 2015-2016.

COVID-19 a ucis până acum peste 500.000 de oameni în SUA și 2,56 milioane în întreaga lume.

Informațiile colectate în ultimele două decenii au arătat, de asemenea, că excesul de greutate corporală este legat de rezultate mai slabe în MERS, gripa H1N1 și alte infecții legate de gripă.

Tags:
Adauga un comentariu