Local

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași își reia activitatea de relații cu publicul

Publicat: 12 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași își reia activitatea de relații cu publicul
Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași va relua activitatea de relații cu publicul începând cu data de 15.06.2020. Persoanele fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate, notarii publici și celelate categorii de persoane care au acces, pe bază de user și parolă, la sistemele informatice ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) vor continua să utilizeze aceste servicii on-line, potrivit purtătorului de cuvânt OCPI Iași, Giuliano Popa.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași reia activitatea cu publicul

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași a transmis vineri, 12 iunie 2020, faptul că ghișeele din cadrul instituției OCPI Iași vor funcționa, începând cu data de 15.06.2020, după următorul program:

  • Depuneri acte – de luni până joi, intre orele 8,30-14,00, iar în zilele de vineri, între orele 8,30-13,00;
  • Eliberări acte – de luni până joi, în intervalul orar 11,00-16,00, iar în zilele de vineri, în intervalul orar 9,30-13,30.

„Totodată, conducerea OCPI Iași va programa și susține audiențe în regim normal, începând cu data de 15.06.2020. Sesizările, petițiile și memoriile vor putea fi transmise, în continuare, prin corespondență, folosindu-se mijloacele de comunicare electronică sau poșta.”, potrivit sursei menționate.

Cât timp a fost sistată activitatea la OCPI Iași

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi a transmis faptul că sistează activitatea de relaţii cu publicul în perioada 12-31 martie 2020, în contextul prevenirii şi limitării răspândirii coronavirusului.

„În scopul prevenirii și limitării răspândirii coronavirusului (Covid-19), în perioada 12 – 31 martie 2020, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi sistează activitatea de relații cu publicul. Prin urmare, publicul nu va mai avea acces în incinta oficiului urmând că primirea sesizărilor, petițiilor și memoriilor să se facă prin corespondență, folosindu-se mijloacele de comunicare electronică ([email protected]) sau poșta.

De asemenea, până la finalul acestei luni, solicitanții pot primi informații referitoare la serviciile oferite prin e-mail şi prin intermediul unui call-center, care va funcționa de luni până joi în intervalul orar 8.00 – 16.30 și vineri între orele 8.00 – 14.00. Audiențele vor fi acordate doar telefonic sau prin e-mail.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) este o organizație guvernamentală din România, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. A fost înființată în anul 2004 prin reorganizarea ONCGC (Oficiul Național de Cadastru, Geodezie și Cartografie) și preluarea activității de publicitate imobiliară de la Ministerul Justiției.

Comunele din Iași unde se face cadastru gratuit în anul 2020

Fermierii din mai multe localități ieșene beneficiază de cadastru gratuit în anul 2020. Cele 11 comune care au fost incluse în programul de cadastrare sunt Miroslovești, Golăiești, Lespezi, Hălăucești, Bălțați, Ungheni, Rediu, Aroneanu, Mogoșești-Siret, Butea, Moțca. Lucrările efective au putut fi demarate la începutul anului în curs, la fel și finanțarea acestora. În total, 215 unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe sunt incluse în proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat de Uniunea Europeană.

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 euro, cofinanțare de la bugetul de stat. Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localități care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localități care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe, localități în care sunt identificate zone cu vulnerabilități sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Adauga un comentariu