Actualitate

Paul Stănescu, secretarul general al PSD: Nu vă fie frică, în toamnă Cîțu pică!

Publicat: 30 iun. 2021
Paul Stănescu, secretar general PSD
Paul Stănescu, secretarul general PSD susține că Dacian Cioloș nu va trece de votul din Parlament

Paul Stănescu a vorbit despre eșecul moţiunii de cenzură şi a dat asigurări că PSD va depune o altă moţiune în toamnă. Secretarul general PSD susţine că moţiunea de cenzură din toamnă va duce la demiterea Guvernului Cîțu.

Vă aducem aminte faptul că în cursul zilei de marţi, 29 iunie 2021, în Parlamentul României s-a supus la vot moţiunea de cenzură împotriva Colitiei PNL-USR-PLUS-UDMR. Totuşi, voturile nu au fost suficiente iar moţiunea a picat.

Paul Stănescu anunţa o nouă moţiune de cenzură în toamnă

Într-o declaraţie făcută, secretarul general PSD anunţa faptul că formaţiunea din care face parte va depune o altă moţiune de cenzură în toamnă. Aceasta va fi adoptată, conform aceleiaşi declaraţii. Paul Stănescu susţine că discursul de ieri al lui Florin Cîțu aduce aminte de discursul lui Băsescu. Altfel spus, Stănescu consideră că premierul este unul slab şi fără o susţinere concretă:

”Am asistat în timpul moțiunii de cenzură la un spectacol al urii. Mi-am amintit de discursul băsisto-pedelist, care spunea că statul este un om foarte gras cocoțat în spatele unuia slab și subțirel, economia. E de înțeles dacă ne gândim cine sunt oamenii din spatele lui Cîțu. Ţurcan, Boc, aceiași care și-au dorit împreună cu Băsescu să distrugă și PSD-ul și PNL-ul, care au promovat austeritatea și au învrăjbit categoriile sociale și profesionale.

N-am văzut ieri un premier demn, ci un tehnocrat slab, fără susținere politică. Speriat de PSD, dar și de Orban, care-i trage preșul de sub picioare, Cîțu a ajuns în Parlament ca să-și facă campanie internă, nu să vorbească despre guvernare.

Schimonosit de ura politică pe care o promovează, acest politician închipuit a preluat discursul toxic pedelist. Atacă primarii PSD, milioanele de români care ne susțin. Promovează o politică a urii. Aroganța cu care-și etalează realizările ”fantastice”, care nu sunt decât niște minciuni, este patologică. Parlamentarii lui Orban au greșit că nu au votat moțiunea de cenzură și mulți vor regreta. Cîțu este un pericol atât pentru România, cât și pentru PNL.

PSD va continua politica bazată pe soluţii, susține Paul Stănescu

În altă ordine de idei, social democraţii anunţa faptul că vor continua să vină cu soluţii şi cu proiecte bune pentru România. În încheiere, Paul Stănescu susţine că guvernul actual comite mai multe abuzuri care nu vor trece neobservate de opoziţie:

Chiar dacă moțiunea nu a trecut, PSD va continua politica bazată pe soluții, va propune proiecte bune pentru România și se va opune abuzurilor pe care liberalii și useriștii le fac zi de zi. Fiecare moțiune de cenzură care va urma, va avea mai multe șanse pentru că sprijinul pentru guvern și pentru partidele care-l susțin se îngustează în fiecare zi.

Indiferent câte abuzuri vor face, vom fi cu ochii pe ei. Continuăm lupta cu această guvernare cinică, indiferentă la nevoile copiilor, salariaților, pensionarilor, și mai determinați. Și cel mai important, când va fi momentul, vom repara toate nedreptățile pe care acest individ plantat la Palatul Victoria le-a făcut românilor. Cîțu va primi o lecție politică pe care o va ține minte toată viața. Ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Am câștigat alegerile parțiale și vom continua să câștigăm din încrederea românilor pentru că actualii guvernanții au demonstrat atât de repede că nu o merită.”, scrie Paul Stănescu.

Incidente memorabile la moţiunea de cenzură

Pe de altă parte, în timpul moţiunii de cenzură care a picat, au avut loc mai multe incidente. În centrul acestora a stat senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă. Parlamentarul a venit cu un sac negru spunând că reprezintă miile de oameni morţi care au fost îngropaţi dezbrăcaţi.

Între timp, senatoarea de Iași l-a tras de nas pe parlamentarul USR-PLUS care a declarat că va depune o plângere penală pentru ultraj.

Adauga un comentariu