International

Peste 1200 de oameni de știință susțin că schimbările climatice nu sunt reale și nu există nicio urgență

Publicat: 20 iul. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Peste 1200 de oameni de știință susțin că schimbările climatice nu sunt reale și nu există nicio urgență
Peste 1200 de oameni de știință susțin că schimbările climatice nu sunt reale și nu există nicio urgență

Pe 28 august, Clintel, care se descrie ca o organizație independentă de politici în domeniul schimbărilor climatice, a lansat o „Declarație mondială privind schimbările climatice” (WCD) prin care denunța urgența climatică.

Declarația a fost semnată de peste 1200 de semnatari din întreaga lume, care sunt experți în diverse domenii legate de schimbările climatice și studiile de mediu. WCD este condusă de profesorul laureat al Nobel Ivar Giaever, un fizician și inginer renumit.

Supranumită Declarația Mondială a Climei și semnată de „peste 1.100 de oameni de știință și profesioniști”, petiția pare să arate o facțiune a comunității științifice care – îngrijorată de dezbaterea privind schimbările climatice s-a îndepărtat de dovezile empirice și a devenit prea politică – se îndepărtează cu curaj de gândirea de grup periculoasă pentru a declara că „de fapt, nu există o urgență climatică”.

Declarația, al cărei semnatar principal este un fizician laureat al Premiului Nobel, pe nume Ivar Giaever, a fost împărtășită de zeci de mii de ori pe rețelele de socializare, inclusiv de Alex Antic, un senator al Partidului Liberal din Australia, care a transmis într-o postare de joi că declarația „a dat o nouă lovitură” celui care pretinde „o chestiune ecologică a științei globale” este cea mai caldă.

Declarație mondială privind schimbările climatice

„Clima ar trebui să fie mai puțin politică, în timp ce politicile climatice ar trebui să fie mai științifice. În special, oamenii de știință ar trebui să sublinieze că rezultatele lor de modelare nu sunt rezultatul magiei: modelele computerizate sunt create de om. Ceea ce depinde pe deplin de ceea ce teoreticienii și programatorii au introdus: ipoteze, ipoteze, relații, parametrizări, constrângeri de stabilitate etc. Din păcate, în știința climatică dominantă, cea mai mare parte a acestei intrări este nedeclarată.

A crede rezultatul unui model climatic înseamnă a crede ceea ce au pus creatorii de modele. Tocmai aceasta este problema discuției de astăzi despre climă pentru care modelele climatice sunt esențiale. Știința climatică a degenerat într-o discuție bazată pe credințe, nu pe știință autocritică solidă. Ar trebui să ne eliberăm de credința naivă în modelele climatice imature. În viitor, cercetarea climatică trebuie să acorde mult mai mult accent științei empirice.

Nu există o urgență climatică

O rețea globală de peste 1501 de oameni de știință și profesioniști a pregătit acest mesaj urgent. Clima ar trebui să fie mai puțin politică, în timp ce politicile climatice ar trebui să fie mai științifice. Oamenii de știință ar trebui să abordeze în mod deschis incertitudinile și exagerările în predicțiile lor privind încălzirea globală, în timp ce politicienii ar trebui să calculeze fără pasiune costurile reale, precum și beneficiile imaginate ale măsurilor lor politice.

Factorii naturali și antropici cauzează încălzirea

Clima Pământului a variat atâta timp cât a existat planeta, cu faze naturale reci și calde, potricit arhivei geologice. Mica eră de gheață s-a încheiat chiar în 1850. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că acum trăim o perioadă de încălzire.

Încălzirea este mult mai lentă decât se prevedea

Lumea s-a încălzit semnificativ mai puțin decât a prezis IPCC pe baza forțelor antropice modelate. Diferența dintre lumea reală și lumea modelată ne spune că suntem departe de a înțelege schimbările climatice.

Politica climatică se bazează pe modele inadecvate

Modelele climatice au multe deficiențe și nu sunt nici pe departe plauzibile ca instrumente politice globale. Ele explodează efectul gazelor cu efect de seră, cum ar fi CO2. În plus, ei ignoră faptul că îmbogățirea atmosferei cu CO2 este benefică.

CO2 este hrana vegetală, baza întregii vieți de pe Pământ

CO2 nu este un poluant. Este esențială pentru toată viața de pe Pământ. Fotosinteza este o binecuvântare. Mai mult CO2 este benefic pentru natură, ecologizează Pământul: CO2 suplimentar în aer a promovat creșterea biomasei vegetale la nivel mondial. Este bun și pentru agricultură, crescând randamentele culturilor la nivel mondial.

Încălzirea globală nu a crescut dezastrele naturale

Nu există dovezi statistice că încălzirea globală intensifică uraganele, inundațiile, secetele și asemenea dezastre naturale sau le face mai frecvente. Cu toate acestea, există dovezi ample că măsurile de reducere a CO2 sunt la fel de dăunătoare, pe atât de costisitoare.

Politica climatică trebuie să respecte realitățile științifice și economice

Nu există o urgență climatică. Prin urmare, nu există niciun motiv de panică și alarmă. Ne opunem ferm politicii dăunătoare și nerealiste de CO2 net zero propusă pentru 2050.

Dacă apar abordări mai bune și cu siguranță vor apărea, avem timp suficient să reflectăm și să ne readaptam. Scopul politicii globale ar trebui să fie „prosperitatea pentru toți” prin furnizarea de energie fiabilă și accesibilă în orice moment.

Într-o societate prosperă, bărbații și femeile sunt bine educați, natalitatea este scăzută și oamenilor le pasă de mediul lor.

Epilog

Declarația Mondială a Climei (WCD) a reunit o mare varietate de oameni de știință competenți din întreaga lume. Cunoștințele considerabile și experiența acestui grup sunt indispensabile pentru a ajunge la o viziune echilibrată, nepasională și competentă asupra schimbărilor climatice.

De acum încolo, grupul va funcționa ca „Grupul Global de Informații Climatice”. Grupul CLINTEL va oferi guvernelor și companiilor din întreaga lume consiliere solicitată și nesolicitată privind schimbările climatice și tranziția energetică.”

Nu există o urgență climatică, spun 500 de experți într-o scrisoare către Națiunile Unite

De asemenea, un grup de 500 de oameni de știință și profesioniști proeminenți, conduși de co-fondatorul CLINTEL, Guus Berkhout, a trimis o scrisoare recomandată Secretarului General al Națiunilor Unite, declarând că nu există politici care să beneficieze de urgența climatică a oamenilor.

Iată comunicatul:

„O rețea globală de peste 500 de oameni de știință și profesioniști cu cunoștințe și experiență în domeniul climei și în domenii conexe au onoarea de a adresa Excelențelor Voastre Declarația europeană privind clima, pentru care semnatarii acestei scrisori sunt ambasadorii naționali. Modelele climatice de circulație generală pe care se întemeiază în prezent politica internațională sunt improprii scopului lor.

Prin urmare, este atât de crud, cât și de imprudent să susținem risipa de trilioane de dolari pe baza rezultatelor unor astfel de modele imature. Politicile climatice actuale subminează în mod inutil și grav sistemul economic, punând vieți în pericol în țările cărora li se interzice accesul la energie electrică accesibilă și fiabilă. Vă îndemnăm să urmați o politică climatică bazată pe știință solidă, economie realistă și preocupare reală pentru cei afectați de încercări costisitoare, dar inutile de atenuare.

Punctele specifice despre schimbările climatice evidențiate în scrisoare:

1 Factorii naturali și antropici cauzează încălzirea.
2. Încălzirea este mult mai lentă decât se prevedea.
3. Politica climatică se bazează pe modele inadecvate.
4. CO2 nu este un poluant. Este un aliment vegetal care este esențial pentru întreaga viață de pe Pământ. Fotosinteza este o binecuvântare. Mai mult CO2 este benefic pentru natură, ecologizează Pământul: CO2 suplimentar în aer a promovat creșterea biomasei vegetale la nivel mondial. Este bun și pentru agricultură, crescând randamentele culturilor la nivel mondial.
5. Încălzirea globală nu a crescut dezastrele naturale.
6. Politica climatică trebuie să respecte realitățile științifice și economice.
7. Nu există o urgență climatică. Prin urmare, nu există niciun motiv de panică.

De fapt, contestarea consensului în rândul comunității științifice nu este nimic nou, dar vocile celor care contestă consensul sunt întotdeauna înecate de tsunami-ul isteriei climatice de la alarmiştii climatici.

De exemplu, în 2012, un grup de peste 125 de oameni de știință a trimis o scrisoare deschisă Națiunilor Unite în care avertizează că dovezile științifice au respins afirmațiile repetate ale Secretarului General al ONU despre vreme și climă. Acele avertismente ale isteriei climatice nesusținute de dovezile științifice au fost ignorate în 2012, la fel cum scrisoarea celor 500 de oameni de știință și profesioniști proeminenți va fi ignorată în 2019. Cu alte cuvinte, este „deja vu din nou”.

Comentarii
Adauga un comentariu