Local

Petru Movilă: ,,Satul este legătura profundă dintre tradiție și modernitate”

Publicat: 25 sept. 2022
Petru Movilă Satul este legătura profundă dintre tradiție și modernitate

Petru Movilă, președintele PMP, a transmis un mesaj în legătură cu Ziua Satului Românesc:

Satul este legatura profundă dintre tradiție și modernitate. Satul românesc ne asigură identitatea în Uniunea Europeană. Facem parte, din fericire, din această organizație care ne garantează dreptul la democrație, faptul că nu suntem singuri în fața niciunei provocări, garantează pacea, securitatea şi stabilitatea Europei.

„Uniţi în diversitate“ spune sloganul UE, folosit pentru prima dată în anul 2000. Acest lucru înseamnă că rădăcinile, tradițiile sunt importante pentru fiecare popor în parte și suntem încurajați să le promovăm. Multi dintre noi ne-am educat la scoala si biserica din sat, cu oamenii din satul nostru.

Tradițiile sunt cel mai bine conservate în lumea satului.

Din păcate, satul românesc se confruntă cu probleme mari, cum ar fi depopularea, mai ales în zona Moldovei, cu sărăcia, cu lipsa accesului la educație și la sănătate.

Soluțiile sunt la noi, interesul pentru a reînvia lumea satului românesc trebuie să fie al nostru, tocmai pentru a nu ne pierde identitatea, ca popor.

Astăzi, în ultima duminică din luna septembrie, este Ziua Satului Românesc, dar soarta acestuia trebuie să ne preocupe zi de zi. Fara satul românesc cu oamenii, tradițiile și istoria lui, ne pierdem identitatea de români.

 
Adauga un comentariu