National

Ploile torențiale din Craiova au făcut ravagii

Publicat: 07 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ploile torențiale din Craiova au făcut ravagii

Vremea rea a făcut ravagii în Craiova. În doar o oră, cât a durat ploaia torențială, cu vijelie și grindină, mai mulți copaci au fost dărâmați din cauza vântului, un zid s-a prăbușit peste o conductă de gaze și o mașină a fost distrusă. Un craiovean s-a trezit cu maşina îngropată sub dărâmături după ce un zid vechi s-a prăbuşit, în urma unei ploi torenţiale.

A plouat torențial și a căzut grindină, timp de o oră, în Bănie și în alte 14 localități din Dolj. Şi vântul a suflat cu putere, iar în Centrul Vechi al Craiovei angajaţii teraselor au alergat să oprească mesele şi scaunele care au fost luate pe sus de vijelie. Pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe zone din oraș, unde au căzut copaci care au distrus mașini, a precizat Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj. Şi locuitorii de la case au avut probleme, după ce apa a intrat în beciurile mai multor locuinţe.

Raport de coșmar după furtunile din luna iunie 2020. În 101 localități din județul Iași s-au raportat pagube uriașe. Se cere sprijin de la Guvernul României!

Vremea rea care a cuprins și județul Iași în luna iunie 2020 a făcut prăpăd în mai multe comune. În 101 localități din întreg județul au fost semnalate pagube în urma furtunilor care s-au abătut asupra Iașului în luna iunie. Toate solicitările venite de la primăriile din județ au fost centralizate pentru a fi trimise la Guvernul României care va urma să aloce fonduri în baza unei hotărâri de urgență

Furtunile din luna iunie 2020 au făcut ca numărul localităților afectate de precipitațiile abundente din județul Iași să fie unul extrem de mare. 53 de comitete locale pentru situații de urgență au raportat pagube în 101 localități din județul Iași în urma precipitațiilor care au cuprins județul. Prefectul Marian Grigoraș a dispus în aceste condiții suplimentarea echipelor desfășurate în teren cu personal de la instituții precum Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad și altele, care vor constata pagubele și vor verifica rapoartele transmise de comitetele locale. În lista localităților distruse de viitură se află municipiul Pașcani, comunele Ciohorăni, Miroslovești, Oțeleni, Cozmești, Moșna, Ciurea, Erbiceni, Plugari sau Rediu. Acestea sunt doar o parte din localitățile afectate de precipitațiile abundente de luna trecută.

Rapoartele vor ajunge la Guvernul României. Mai multe localități din județul Iași au fost puternic afectate de furtuni

În urma furtunilor din luna iunie 2020 au fost afectate puternic localități din județul Iași. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va dispune o verificare în teren a rapoartelor emise de comitetele locale.

„În urma fenomenelor meteorologice din ultima perioadă din județul Iași s-au întrunit 53 comitete locale pentru situații de urgență care au inventariat și evaluat pagubele produse în 101 localități, iar rapoartele au fost înaintate către Instituția Prefectului – Județul Iași. În cursul acestei săptămâni, aceste comisii de constatare și evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteorologice vor întocmi și apoi vor prezenta rapoartele-sinteză în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Acesta va elabora cu celeritate un proiect de hotărâre de guvern în vederea alocării unor sume din fondul de intervenții al guvernului prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2020”, a spus prefectul Marian Grigoraș.

Case inundate după furtunile din luna iunie 2020. Rapoartele vor fi verificate de prefectul județului

Pagubele vor fi contabilizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Toate cele 101 localități din județul Iași au raportat pagube la culturi agricole, drumuri sătești, comunale sau județene, dar și podețe și case inundate. Conducerea Prefecturii Iași a menționat că va înainta o adresă către Guvernul României.

„Am luat măsuri de suplimentare a resurselor alocate activității de constatare în teren a pagubelor, astfel încât să avem cât mai repede o imagine de ansamblu și să putem propune Guvernului adoptarea unei Hotărâri de alocare a unor sume pentru intervențiile necesare refacerii infrastructurii afectate”, a mai spus prefectul Marian Grigoraș.

Adauga un comentariu